Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Еднодневно пътуване от Брюксел до Брюж и Гент

Град Брюксел е прекрасно въведение в живота и културата в Белгия, но истинското проучване на историята на страната трябва да включва няколко други дестинации. На целодневна обиколка с екскурзовод от Брюксел до Брюж и Гент ще видите някои от най-важните исторически забележителности на страната, да не говорим за световноизвестни архитектурни произведения.

Вземете се в хотела си в Брюксел и се отправете на удобно, климатизирано пътуване до Гент. След като пристигнете, започнете цялостна обиколка с екскурзовод, която подчертава най -добрите, най -запомнящите се части на града. Особено внимание заслужава катедралата „Св. Баво“, в която се намира прочутата картина от 15 -ти век „Мистично агне“ от Ян Ейк. Ще имате възможност да видите и древното пристанище Граслей, готическата структура на Шелде от 13 -ти век на църквата Свети Никола и замъка на графовете на Фландрия, който е построен през 12 -ти век и е по -известен с фламандското си име Het Gravensteen. Докато се разхождате из Гент, вашият водач ще ви разказва с истории, легенди и история, голяма част от които са известни само на местните жители.

След Гент обиколката продължава до град Брюж. Започнете пътуването си през Брюж с разходка по калдъръмените улици, които водят до Минеуотър или езерото на любовта и живописния му Мост на влюбените. Ако сте гладни, се насладете на обяд с изглед към водата. Пълен и освежен, можете да тръгнете на обиколка на Брюж, разхождайки се с водача си, за да видите известни забележителности като параклиса на Светата кръв, Пазарния площад и Кметството.

След това можете да изберете да разгледате сами или да се насладите на обиколка с лодка, която се вие през основните водни пътища на града. И накрая, това е 90-минутно пътуване с автобус обратно до Брюксел, за да отбележи края на един наистина незабравим ден.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Еднодневно пътуване от Брюксел до Люксембург и Динан

Ако някога сте искали да разгледате забележителности в две държави за един ден, това е вашата възможност. Тази обиколка с екскурзовод отпътува от Брюксел в Белгия и се отправя към Люксембург, включително редица исторически и живописни места по пътя. Ще имате възможност да видите замъци, катедрала от 13 -ти век и дори римска архитектура, което го прави фантастичен начин да прекарате деня.

11-часовото турне тръгва сутринта от Брюксел, където ще се качите на борда на автомобил с контролиран климат и ще пътувате през границата към Люксембург. След малко повече от два часа ще пристигнете в Люксембург, очарователната столица на малката, но очарователна държава Люксембург. При пристигане следвайте вашия експертен водач, за да се насладите на пешеходна обиколка на града. Нека историята започне със спирки на някои от най -емблематичните забележителности в Люксембург, само някои от които включват катедралата Нотр Дам от 17 -ти век, Кралския дворец на Великия херцог, който периодично е отворен за вътрешни обиколки, когато херцогът е на почивка , и Place d'Armes, живописна дестинация, където местните обичат да се насладят на слънцето или да се срещнат с приятели. След това ще бъдете насочени към по -модерната страна на Люксембург, която може да включва секретариата на Европейския парламент или Европейския съд.

Отделете малко време за обяд, за да си починете и да се потопите в традиционно ястие в местно кафене. След обяд и може би кафе или чаша вино отделете малко време, за да се насладите на града независимо. Ако сте фен на изкуството, може да искате да посетите Музея на модерното изкуство, проектиран от същия човек зад Лувъра в Париж, И. М. Пей. С наближаването на края на следобеда се върнете в автобуса за Брюксел. Като междинна точка за спиране, катедралата от 13-ти век в идеалната за картината дестинация на Динан е идеална. Ще се върнете в Брюксел навреме, за да направите плановете си за вечеря в града.

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Пешеходна обиколка с шоколад в Брюксел

Брюксел може да е известен с много неща, но един от най-известните му продукти е, разбира се, шоколад! Това турне със сигурност е за любителите на храната - и по -точно за любителите на шоколада. Не само ще можете да опитате добрите неща, но и ще изпитате града с пешеходна обиколка - каква комбинация.

Обуйте чифт удобни обувки и се пригответе да се разхождате с ентусиазиран водач, докато посещавате акцентите на Брюксел, и да посетите цял свят шоколад, за който вероятно никога не сте подозирали, че съществува.

Тази четиричасова обиколка ще ви отведе покрай някои невероятни забележителности в града, включително Кралския дворец и неговата архитектура в стил Арт Нуво, с, разбира се, много спирки по пътя в ексклузивни шоколади и шоколадови бутици.

Не ни разбирайте погрешно, в това турне има богата дегустация на шоколад. Ще можете да опитате трюфели, пралини и много други освен това. Освен това ще бъдете отведени зад кулисите на истинска работилница за шоколад, за да създадете свой собствен шоколад, който със сигурност е мечтата на всеки шоколад.

В това турне има много ходене, но отново има много шоколад, така че това е страхотен баланс!

Проверете цените и информацията за дневната обиколка

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: