Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Звукът на музиката прониква в Залцбург, очарователен град с повече от 145 000 жители в западна Австрия. Градът на река Залзах е известен с обстановката за този прекрасен мюзикъл, Звукът на музиката. Но много преди блокбъстъра на Роджърс и Хамърщайн, Залцбург беше добре известен с родното място на Моцарт, един от големите световни композитори на класическа музика. Възможно е да видите някои от атракциите в Залцбург на кратко еднодневно пътуване от Мюнхен или Виена, но прекарването на няколко дни позволява на посетителите да разгледат повече забележителности и да се потопят в атмосферата на този възхитителен град.

10. Капузинерберг

https://maps.google.com/?ll=47.804443,13.057222&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите, които се интересуват от праисторически обекти, могат да посетят Капузинерберг. Разположен на хълм с изглед към река Залзах, човешкото обиталище на Капузинерберг датира от периода на неолита. Хълмът не е напълно развит и могат да се видят малки диви животни, които обикалят градините и земите. Капузинерберг е най -известен със своите параклиси на Кръстния път, които разказват историята на Страстите Христови, докато те водят нагоре по хълма. Маршрутът завършва с впечатляващо изображение на разпятието. Манастир, кули от стара крепост и буйни градини допринасят за красотата на мястото.

9. Петерсфридхоф

https://maps.google.com/?ll=47.796665,13.045556&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Petersfriedhof, или гробището на Свети Петър, е най -старото християнско гробище в Австрия, в сегашното си състояние, датиращо от 1627 г. Това е последното място за почивка на аристократите на Залцбург, като семейства все още се грижат за гробовете си днес, украсявайки ги с цветя, най -вече теменуги . Други известни личности, погребани тук, включват сестрата на Моцарт и по -малкият брат на Джоузеф Хейдън. Катакомбите над гробището съдържат олтари, стенописи и други помещения, които са отворени за обществен изглед. Най -голямото привличане на гробището обаче идва от посетители, които искат да видят къде се е скрило семейство Фон Трап, докато бяга от нацистите в „Звукът на музиката“.

8. Getreidegasse

https://maps.google.com/?ll=47.799999,13.043889&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Getreidegasse, което се превежда като Зърнено платно, е най -известната търговска улица на Залцбург. Разположен в Стария град, Getreidegasse е изпълнен с високи тесни сгради, които съдържат магазини, бутици и ресторанти, сервиращи специалитетите на града, включително апетитни десерти. Някои сгради имат гилдийски знаци, които показват вида на работата, извършена тук през вековете. Бижутата и традиционните костюми са сред популярните артикули в списъците на купувачите. Имайте предвид, че № 9 Getreidegasse е мястото, където е роден Моцарт. Посетителите трябва да отделят време, за да разгледат проходите и дворовете на тази улица, тъй като има още по -примамливи магазини, които да отделят посетителите от еврото им.

7. Ангар 7

https://maps.google.com/?ll=47.793610,13.007222&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Притежаван от основателя на Red Bull Дитрих Матешиц, Hangar 7 е стилен музей, вдъхновен от хангар, с колекция от исторически самолети, хеликоптери и състезателни автомобили от Формула 1. Това е един от онези музеи, които са толкова интригуващи отвън, колкото и отвътре. Крилоподобният купол на музея и прилежащите му цилиндрични кули са изградени от стоманена решетка, поддържаща стъклена обвивка. Елегантната, модерна структура рязко контрастира с Алпите, издигащи се на фона. Hangar 7 също е дом на звездата Michelin ресторант Ikarus, както и два бара и салон.

6. Родно място на Моцарт

https://maps.google.com/?ll=47.799999,13.043333&z=18

(ВИЖ КАРТА)

№ 9 Getreidegasse е дом на един от най -посещаваните музеи в Австрия. Именно тук Волфганг Амадеус Моцарт е роден на 27 януари 1756 г. Музеят, който почита живота на този велик композитор, е разположен на три етажа. Първият етаж е съсредоточен върху ежедневието му, с прибори, оригинални документи и картини. Вторият етаж е посветен на живота му като композитор на опери, с костюми и декори. Третият етаж съдържа стаята, в която е роден Моцарт, и също така разказва за членовете на семейството си.

5. Residenzplatz

https://maps.google.com/?ll=47.798424,13.046367&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Residenzplatz, или Residence Square, се намира в сърцето на Стария град Залцбург. Този великолепен площад е заобиколен от архиепископски резиденции, катедралата на Залцбург, Старата резиденция и градски къщи, пълни с магазини и заведения за хранене. Това е и мястото, където посетителите могат да се качат на карета, теглена от коне, за да се повози по улиците на Стария град. Чешма, за която се казва, че е най -красивата в Залцбург, пресича площада. Този уникален фонтан спортен хъркане коне, гиганти и делфини. Днес на площада се провеждат много обществени събития, включително коледния панаир в Залцбург.

4. Дворецът Хелбрун

https://maps.google.com/?ll=47.762222,13.060833&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Посетителите на двореца Хелбрун трябва да носят дрехи, които изсъхват бързо. Това е така, защото фонтаните с трикове дворецът е известен с пръскаща вода върху посетителите. Една от най -известните семейни атракции в Залцбург, този ренесансов дворец от началото на 17 век първоначално е построен като приятно място, където архиепископите могат да се отпуснат за един ден. Тъй като те дойдоха само за един ден, дворецът няма спални, въпреки че е предназначен за лятна резиденция. Феновете на „Звук на музика“ може да разпознаят павилиона, където Лизъл изпя „Sixteen Going on Seventeen“ на Ролф, въпреки че се намираше в друг дворец, когато филмът беше заснет.

3. Дом на Залцбургер

https://maps.google.com/?ll=47.798058,13.045833&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Залцбургският дом, известен още като Залцбургската катедрала, датира от осми век. Внушителната италианска барокова катедрала, каквато съществува днес, е построена през 17 век. Катедралата, която е бомбардирана през Втората световна война, е посветена на първите си основатели, Свети Рупърт и Свети Виргилий. Разположена на Dopmplatz, предната част на катедралата е доминирана от колона със статуя на Дева Мария на върха. Четири фигури под нея представляват ангелите, мъдростта, злото и църквата. Интериорът на църквата съдържа шрифта, където е кръстен Моцарт.

2. Дворецът Мирабел

https://maps.google.com/?ll=47.805557,13.041944&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Дворецът Мирабел е построен през 1606 г. от принц-архиепископ, който го е замислил като дом за своята любовница. По -късно е възстановен в бароков и неокласически стил и служи като родно място на 1815 г. на бъдещия крал Ото от Гърция. Предната част на сградата е обикновена в сравнение с други дворци в Залцбург, но посетителите ще открият буйни градини със статуи на митологични хора. Мария и децата на фон Трап изпяха „Do Re Mi“ тук, в „Звук на музика“. Дворецът е популярно място за сватби, включително брака на Втората световна война на сестрата на Ева Браун с един от щабните офицери на Адолф Хитлер; Хитлер беше свидетел.

1. Замъкът Хоензалцбург

https://maps.google.com/?ll=47.794998,13.047222&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на хълм Фестунгсберг, замъкът Хоензалцбург е най -известната забележителност на Залцбург. Построен през 1077 г., замъкът Хоензалцбург е една от най -големите и най -добре запазените крепости днес в Централна Европа. Крепостта е толкова добре построена, че никога не е била завладяна. Някога в нея са били военни казарми и затвор, днес крепостта е многофункционално съоръжение. Със средновековни стаи и вътрешни дворове, отворени за обществеността, в замъка Хоензалцбург също се помещава Международна лятна академия и концерти.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: