Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Като една от най -големите и разнообразни държави в света, САЩ могат да се похвалят с невероятно количество туристически дестинации, вариращи от небостъргачите на Ню Йорк и Чикаго, природните чудеса на Йелоустоун и Аляска до слънчевите плажове на Калифорния, Флорида и Хавай .

С толкова много туристически атракции в САЩ е изкушаващо да изброя цели градове или дори щати, но в този топ 25 се опитах да се съсредоточа върху конкретни атракции.

25. Маунт Ръшмор

https://maps.google.com/?ll=43.878887,-103.459724&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Може би най -безпогрешно американската забележителност е планината Ръшмор, национален мемориал, разположен в Южна Дакота. Построен в началото на 20 -ти век, планината Ръшмор изобразява лицата на четирима бивши американски президенти, всеки от които е издълбан и взривен отстрани на скално лице.

Посетителите могат да се възхищават на по-големите от живота лица на Томас Джеферсън, Джордж Вашингтон, Ейбрахам Линкълн и Теодор Рузвелт. Късата президентска пътека в основата на планината Ръшмор осигурява по -добри гледки и интересна перспектива към забележителността.

24. Пазар на Pike Place в Сиатъл

https://maps.google.com/?ll=47.609425,-122.341698&z=18

(ВИЖ КАРТА)

С изглед към брега на залива Елиът в Сиатъл, Вашингтон, се намира пазарът Pike Place. Отворен през 1907 г., пазарът сега е историческа, емблематична част на града. Pike Place Market е най -доброто място за пазаруване в Сиатъл, защото е пълно с най -старите заведения в региона.

Има пазари, където прясна риба направо от Puget Sound се подхвърля драстично, търговци на сирене, които предлагат дегустации на местно приготвени бри и камамбер, а след това е и мястото на оригиналното кафене Starbucks.

23. Венис Бийч в Лос Анджелис

https://maps.google.com/?ll=33.990829,-118.459167&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Нито едно посещение в Лос Анджелис не е пълно без пътуване до плажа Венеция. Неговите канали и плажове са грандиозни, но най -големият хит е безспорно крайбрежната алея на Venice Beach. Това е наистина забавно място, където уличните изпълнители жонглират, танцуват, извайват и пеят за минувачите.

Пазарувайте сувенири, вземете освежаваща напитка и донесете няколко малки сметки за разходка по крайбрежната алея. След като спряха да се любуват на изпълнител на живо, много посетители дават бакшиш за долар или два, за да покажат признателност.

22. Меса Верде

https://maps.google.com/?ll=37.183784,-108.488686&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Меса Верде в Колорадо е дом на запазените домове на хората от предците Пуебло. Много от тези домове, издълбани точно от пещери и скални стени, датират от началото на 13 век.

Днес е възможно да се разходите под надвисналите скали и да обиколите тези древни обители. Балконната къща е особено добре запазена и разполага с 40 стаи, достъпни изключително по стълби. Наблизо Cliff Palace е още по -голям и се смята, че е настанил повече от 100 души в 150 -те си оригинални стаи.

21. Faneuil Hall в Бостън

https://maps.google.com/?ll=42.359962,-71.056755&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Една от най -историческите дестинации в Бостън, град, вече изпълнен с наследство, е Faneuil Hall Marketplace. Известна още като Люлката на свободата, тази структура от началото на 18 -ти век служи като пространство, където ранните лидери се събират, за да се борят срещу потисничеството в годините преди и по време на Американската война за независимост.

Днес обиколката на Faneuil Hall Marketplace означава много възможности за пазаруване на местни продукти и десерти на вътрешния и външния пазар.

20. Космически център Кенеди

https://maps.google.com/?ll=28.524057,-80.650848&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Кейп Канаверал, разположен на брега на Флорида, може да се похвали с много космически атракции. Един от най -добрите е космическият център „Кенеди“, който е стартовата площадка за всеки американски космически полет от 1968 г. насам и понастоящем функционира като място за изстрелване на безпилотни ракети.

Посетителите могат да научат повече за първите пионери в космоса, а също така могат да изпитат напрежението и вълнението от бързането към Луната. Има дори възможност да участвате в Shuttle Launch Experience, който възпроизвежда опита на космическите пътувания.

19. Военноморски кей в Чикаго

https://maps.google.com/?ll=41.891388,-87.599724&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Над водите на езерото Мичиган се простира Navy Pier, огромен кей в сърцето на крайбрежния квартал Streeterville в Чикаго. В кея има безброй атракции, подходящи за цялото семейство.

Красиво поддържаните градини са идеалното място за живописна разходка, а много магазини за сувенири са чудесен начин да вземете подаръци на почивка в Чикаго. Кейят е дом на Чикагския детски музей, два театъра и изобилие от отлични ресторанти.

18. Национален парк Great Smoky Mountains

https://maps.google.com/?ll=35.682999,-83.533302&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На границата между Тенеси и Северна Каролина е Националният парк Големите опушени планини. Паркът е най -посещаваният в цялата страна, до голяма степен благодарение на огромните си размери и невероятната природа.

Посетителите могат да се разходят през стара гора, да забележат стотици видове птици и да разгледат двата посетителски центъра. Пешеходните преходи също могат да преминават през пътеки, които водят до водопадите на Laurel Falls и гледките към Купола на Clingman.

17. Разходка по река в Сан Антонио

https://maps.google.com/?ll=29.425205,-98.491577&z=18

(ВИЖ КАРТА)

В град Сан Антонио, Тексас, има няколко атракции, по -привлекателни от River Walk. Известна още като Пасео дел Рио, речната разходка е мрежа от пешеходни пътеки, облицоващи река Сан Антонио.

Запазена за пешеходци, съживената зона е пълна с очарователна архитектура, буйна зеленина и гледка към водата. River Walk е център за хранене и кулинарни проучвания в този тексаски град. Възможно е да се разровите в кухнята на Текс-Мекс, луксозните френски ястия и всичко между тях в тази лесна за навигация дестинация.

Вижте също: Забележителности в Сан Антонио

16. Карлсбадски пещери

https://maps.google.com/?ll=32.175278,-104.443886&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Както подсказва името, Карлсбадските пещери са колекция от над 115 пещери. Разположени в южното Ню Мексико, тези пещери са издълбани от варовик и е възможно посетителите да се спуснат на повече от 900 фута (275 метра) под повърхността на земята при обиколка с екскурзовод.

Най -голямата единична пещерна камера в цяла Северна Америка се намира тук и е известна като Голямата стая. В самата стая посетителите могат да се отправят на 90-минутна разходка, изследвайки невероятната подземна среда.

15. Национален парк Bryce Canyon

https://maps.google.com/?ll=37.566666,-112.183334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в Южна Юта, Националният парк Bryce Canyon е спиращ дъха изглед на скални образувания. Технически, Bryce Canyon не е каньон, а поредица от естествени амфитеатри. Заселниците на мормоните някога са наричали дома каньона, но сега повечето посетители идват заради внушаващите страхопочитание гледки и великолепните възможности за туризъм.

Sunset Point е една от най -популярните гледни точки, предлагаща панорамна гледка към червените, жълтите и оранжевите скални образувания. Пътеката на Queen’s Garden е друга любима, защото предлага зелени дървета сред червените скали за блестящо съпоставяне.

14. Френски квартал в Ню Орлиънс

https://maps.google.com/?ll=29.958611,-90.065002&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Ню Орлиънс, Луизиана, се състои от няколко уникални квартала, но никой не е толкова известен като Френския квартал. Известен още като Vieux Carre, Френският квартал наистина изследва богатото френско колониално влияние върху град Ню Орлиънс. Невероятната архитектура изобилства, като катедралата Сейнт Луис е основната атракция.

Френският квартал може да се похвали с Moon Walk, павирана алея до река Мисисипи, както и с улица Bourbon Street, безспорният център на нощния живот, пиенето и забавленията в града.

13. Седона Red Rock Country

https://maps.google.com/?ll=34.814720,-111.828331&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Два часа път с кола северно от Финикс е Седона, Аризона. Седона не е голям град, но е основна туристическа атракция в САЩ благодарение на великолепния си червен пейзаж. Известен като Red Rock Country, този регион е мечтата на любителите на открито. Безброй каньони, потоци и пътеки насърчават активността на открито, като Катедралната скална пътека е едно от любимите местни туристически места.

Едно от най -интересните места в Седона съчетава новото със старото, със съвременния параклис на Светия кръст, вграден точно отстрани на самите червени скали.

12. Уолт Дисни Свят в Орландо

https://maps.google.com/?ll=28.418612,-81.581108&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Орландо, Флорида, е център на увеселителни паркове, но никой не е толкова популярен като Уолт Дисни Уорлд. Много пътешественици не осъзнават, че Walt Disney World всъщност се състои от няколко различни тематични парка, включително Magic Kingdom, Epcot, Hollywood Studios, Animal Kingdom и Blizzard Beach Water Park.

Посетителите ще могат да се насладят на вълнуващи разходки, да гледат шоута с качество на Бродуей и да разгледат нощния живот, кухнята, пазаруването и забавленията в Disney Springs.

11. Национален парк Йосемити

https://maps.google.com/?ll=37.745201,-119.598221&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В планините Сиера Невада в Калифорния има Национален парк Йосемити. Тази изключителна дестинация е известна по целия свят със своите невероятни пейзажи. В този единствен парк посетителите могат да надникнат от грандиозни гранитни скали, да се любуват на чисти водопади и да видят дървета от секвоя, които са на стотици години.

Долината Йосемити е най -доброто място за разглеждане в парка, защото се гордее с огромния водопад Йосемити, както и с гранитния монолит, наречен Half Dome.

10. Белият дом във Вашингтон, окръг Колумбия

https://maps.google.com/?ll=38.897671,-77.036552&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Белият дом във Вашингтон е официалната резиденция и офис на президента на Съединените щати. Построен е между 1792 и 1800 г. и за първи път е използван от президента Джон Адамс.

След атентатите на 11 септември стана по -трудно да посетите Белия дом и днес обиколките са достъпни само за групи от 10 или повече и трябва да бъдат поискани до шест месеца предварително чрез вашия член на Конгреса или посланик на САЩ на вашата страна.

9. Национален парк Денали

https://maps.google.com/?ll=63.333332,-150.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк и резерват Денали се намира във вътрешността на Аляска и съдържа планината Маккинли, най -високата планина в Северна Америка. Думата „Денали“ означава „най -високият“ на родния атабаскански език и се отнася до планината Маккинли. В допълнение, паркът защитава невероятна пустинна зона, която съдържа мечки гризли, карибу, лосове, вълци и много други същества.

8. Ивица Лас Вегас

https://maps.google.com/?ll=36.120834,-115.172218&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Хазартната мека на света, Лас Вегас е разположен в средата на пустинен пейзаж в Южна Невада. Казина могат да бъдат намерени в цял Лас Вегас, но ивицата, участък от булевард Лас Вегас на юг, съдържа повечето от тях.

Той разполага с гигантски мега-казино хотели, декорирани с пищна грижа и внимание към детайлите, за да създаде атмосфера, наподобяваща фантазия. Казината често имат имена и теми, които предизвикват романтика, мистерия и далечна дестинация.

Вижте също: Забележителности в Лас Вегас

7. Флорида Кийс

https://maps.google.com/?ll=24.666945,-81.544167&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Флорида Кийс са 120 мили дълги вериги от тропически острови, извити около основата на полуостров Флорида, свързани с континента чрез поредица от мостове.

Най -зрелищният мост, мостът от седемте мили в долните ключове, често се използва като място за филми, включително True Lies и Fast 2 Furious. Американска магистрала 1, „отвъдморската магистрала“ минава от Кий Ларго, Исламадора, Маратон, Долни ключове и накрая до Кий Уест, най -далечния и най -известен остров.

Настаняване: Къде да отседнете във Флорида Кийс

6. Килауеа

https://maps.google.com/?ll=19.407223,-155.283340&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Килауеа е най -новият от поредицата вулкани, създали Хавайския архипелаг. Това е много нисък, плосък щитов вулкан, значително различен по профил от високите, рязко наклонени върхове на стратовулканите.

Килауеа е един от най -активните вулкани на Земята, безценен ресурс за вулканолозите. Тридесет и три изригвания са се случили от 1952 г., без да се включва настоящото изригване, започнало на 3 януари 1983 г. и все още продължава.

5. Ниагарски водопад

https://maps.google.com/?ll=43.080002,-79.070999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен между щата Ню Йорк и провинция Онтарио, Ниагарският водопад е едно от най -зрелищните природни чудеса на северноамериканския континент. Ниагарският водопад всъщност е три различни водопада, американския водопад, булчинския воал и подковата.

Horseshoe Falls се намира от канадската страна, а другият се намира в Ню Йорк. С повече от 14 милиона посетители всяка година тя е една от най -посещаваните туристически атракции в света.

4. Мостът Golden Gate в Сан Франциско

https://maps.google.com/?ll=37.819721,-122.478615&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Мостът Golden Gate е висящ мост, обхващащ Golden Gate, пролива между Сан Франциско и окръг Марин на север.

Мостът Golden Gate е най -дългият висящ мост в света, когато е завършен през 1937 г., и се е превърнал в международно признат символ на Сан Франциско и Калифорния. Известният червено-оранжев цвят на моста е специално избран, за да направи моста по-лесно видим през гъстата мъгла, която често обвива моста.

3. Йелоустоун

https://maps.google.com/?ll=44.599998,-110.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Йелоустоун е първият в света национален парк, отделен през 1872 г., за да запази огромния брой гейзери, горещи извори и други термални зони, както и за защита на невероятната дива природа и суровата красота на района. Йелоустоун се намира на върха на гигантска гореща точка, където лека, гореща, разтопена мантийна скала се издига към повърхността.

Впоследствие паркът съдържа половината от всички известни в света геотермални характеристики, с повече от 10 000 примера на гейзери и горещи извори. Освен това в границите на парка могат да бъдат намерени черни мечки, мечки гризли, елени, лосове, бизони и вълци.

Настаняване: Къде да отседнете в Йелоустоун

Вижте също: Най -добрите атракции в Йелоустоун

2. Манхатън

https://maps.google.com/?ll=40.728333,-73.994164&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Манхатън е един от петте квартали на Ню Йорк и за това хората най -често се сещат, когато си представят Ню Йорк. Познатият хоризонт и забележителности са изложени хиляди пъти на екрана. Разходете се в сянката на небостъргачите, представете си Статуята на свободата, вижте шоуто на Бродуей, изкачете сградата на Емпайър Стейт, разходете се по Централния парк, витрината на 5 -то авеню или залитайте около музей.

1. Голям каньон

https://maps.google.com/?ll=36.099998,-112.099998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Големият каньон се намира в Северна Аризона и е една от големите туристически атракции в Съединените щати. Издълбан в продължение на няколко милиона години от река Колорадо, каньонът достига дълбочина над 1,6 км (1 миля) и 446 км (277 мили) дължина.

Големият каньон не е най -дълбокият или най -дългият каньон в света, но огромният размер и неговият сложен и колоритен пейзаж предлагат на посетителите невероятни гледки, които са несравними по целия свят.

Настаняване: Къде да отседнете в Гранд Каньон

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: