Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Юли е месец за състезания по целия свят, независимо дали става въпрос за състезателни коне, бикове или водни биволи. Независимо дали фестивалите са в чест на светец, историческо събитие или просто забавление, юли е добър месец за пътуване, от Африка до Индонезия, от Норвегия до Азия. По -топлите температури и по -дългите дневни часове допринасят за приятно пътуване. Преглед на най -добрите места за посещение през юли:

10. Negara Bull Races

https://maps.google.com/?ll=-8.356944,114.616943&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Не е бик да се каже, че посетителите на състезанията с водни биволи в град Негара, Бали, ще се насладят на уникално преживяване. Мислете за това не само като състезание от биволски бикове, но и като конкурс за красота за тях, тъй като се състезават само най -красивите бикове. Рогата им са боядисани; носят украсени сбруи и копринени панделки. Декорациите се свалят и два бика се закачат за количка с две колела. Цветно облечени жокеи след това препускат по скалист път за 2,5 км (1,6 мили); изненадващо, биковете могат да ускорят до 100 км/ч (60 мили в час).

9. Гион Мацури в Киото

https://maps.google.com/?ll=35.011665,135.768326&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Gion Matsuri, кръстен на района Gion в Киото, е може би най -известният празник в Япония. Акцентът на едномесечния празник към светилището Ясака е парад с плувки с височина до 25 етажа и тегло 12 тона. Тези плувки са публично изложени три дни преди парада. Време е хората да хапват улична храна, да купуват сувенири и просто да се забавляват. Събитието може да е едно от най-продължителните в света, откакто се проведе за първи път през 889 г. като молба към боговете да пощадят хората по време на епидемия.

.

Най -доброто време за посещение на известните норвежки фиорди зависи от това, което искате да видите, но пътуващите, които искат да вкарат най -много в дните си, вероятно ще предпочетат юли. Това е така, защото Норвегия има около 23 часа дневна светлина, което дава на пътниците много време да се насладят на невероятната гледка към синята вода, ледниците и планините. Юли е и времето, когато норвежкото време е най -топло. Средната температура под полунощното слънце през юли е 18 ° C или 64 ° F градуса, така че пътниците може да искат да хвърлят тежък пуловер в багажа си.

7. Ден на Бастилията в Париж

https://maps.google.com/?ll=48.856701,2.350800&z=13

(ВИЖ КАРТА)

14 юли е за французите това, което 4 юли е за американците: национален ден, празнуващ независимостта. 14 юли 1789 г. е денят, в който французите щурмуват Бастилията, парижки затвор и официално започват Френската революция, сваляйки кралския режим, който често хвърляше хора в затвора без никаква причина. Докато денят е отбелязан в цяла Франция, най-големият празник се провежда в Париж, където един от най-големите и стари военни паради в Европа се провежда на Елисейските полета. Военни части от други държави участват в парада днес.

6. Boryeong Mud Festival

https://maps.google.com/?ll=36.333332,126.616669&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите, които обичат да се спускат и замърсяват, буквално, вероятно ще се насладят на ежегодния фестивал на калта в Boryeong, Южна Корея. Казва се, че калта Boryeong има здравословни свойства, но тези, които участват в борба с кал, вероятно не мислят за това. Други дейности включват плъзгане на кал и плуване в басейн, пълен с кал. По -малко енергичните участници могат да се насладят на маска от кал или да излязат на паради по улици и яхти. Фойерверки и музика на плажа завършват ежедневните дейности. Годишният фестивал стартира през 1998 г. и сега привлича повече от два милиона души.

5. Национален резерват Масаи Мара

https://maps.google.com/?ll=-1.490000,35.143890&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тръпката да видиш милиони животни да обикалят равнините на националния резерват Масаи Мара в Кения не се забравя лесно. Един от най -популярните месеци за посещение на Масаи Мара е през юли, когато прочутата миграция на диви животни достига Масай Мара, а гну и зебри са най -много. Не само, че тези животни осигуряват грандиозна гледка, те също са вечеря, която просто чака да се случи за хищни животни като лъвове и леопарди. Най -доброто време за разглеждане на животните в най -популярния парк за игра в Кения са зората и здрачът. Късметлии могат да видят и жирафи, бабуини, хипопотами и слонове.

4. Камгари Стампеде

https://maps.google.com/?ll=51.049999,-114.066666&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Stagpede в Калгари, един от най -известните родео в света, проследява своя произход от пътуващите шоута на дивия запад в края на 1800 -те и началото на 1900 -те. Stampede се разраства с годините, като днес привлича най -добрите каубои в света, които се състезават за 2 милиона долара парични награди. Други дейности включват концерти на живо, карнавал, много храна и танци, тъй като този канадски град е домакин на най -доброто на запад. Парад с дължина 4 км (2,5 мили) открива едно от най -добрите места за посещение през юли и това, което Калгари нарича „най -великото шоу на открито на земята“.

3. Улан Батор - фестивал Надам

https://maps.google.com/?ll=47.919998,106.919998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Nadaam е фестивал, включващ спортни състезания, които се празнуват ежегодно в Монголия, като най -голямото тържество се провежда в Улан Батор, столицата. Събитието включва монголска борба, стрелба с лък и конни надбягвания на дълги разстояния - монголите са известни със своята конна езда. Музиката с танцьори, облечени в традиционни костюми и играещи игри с овчи глезени са други популярни занимания. Nadaam, който продължава от векове, се открива с транспортиране на деветте опашки от чингиз хан на стадиона.

2. Палио ди Сиена

https://maps.google.com/?ll=43.318333,11.331389&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Съединените щати може да имат своята тройна корона, но италианците от Сиена имат своя Palio, може би най -известната конна надпревара в Италия. Състезанията почитат Дева Мария, която се появи на жителите преди векове, и Мадоната дел Асунто, която защитаваше военните в Сиена по време на битка от 13 век. Двама светци са равни на две раси: 2 юли и 16 август. Палиото е пуснато за първи път през 1650 -те години и все още следва същия маршрут през града днес. Десет коня, всеки от които включва различен район в Сиена, се състезават за палиото или знамето с образа на Дева Мария. Състезателният следобед започва с шествие на сиенци, облечени в цветни средновековни костюми.

1. Бягане на биковете в Памплона

https://maps.google.com/?ll=42.815868,-1.639547&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите, които се гордеят, че са бързи бегачи, може да искат да се отправят към Памплона през юли за фестивала Сан Фермин. Ключова част от този ежегоден фестивал в чест на Свети Фермин, покровител на Навара, е бягането на биковете. Шест бика и шест волана са пуснати на тясна улица Памплона за половин миля сблъсък с биковете, като стотици бегачи виждат дали могат да тичат по-бързо от животните. Фестивалът Сан Фермин датира поне от 14 -ти век и включва откриване на фойерверки и приключване на церемония при свещи. Между тях има огромен парад с участници, носещи статуята на Свети Фермин от 15 -ти век, и ден, посветен на вдигането на шум, като например чукане на барабани.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: