Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Банкок, с население от над 9 милиона жители, е един от най -големите градове в света. Големият задръствания, интензивната жега и палавият нощен живот не дават незабавно топло посрещане на посетителите. Но първите впечатления могат да бъдат подвеждащи. Това е един от най -космополитните градове в Азия с великолепни храмове и дворци, обширни канали, оживен нощен живот и страхотно пазаруване, което има по нещо за всеки пътешественик.

Поради натоварения трафик на града, най-добрите транспортни възможности около Банкок са Skytrain, метрото и тук-тук. Един незабравим начин да изживеете Банкок е с разходка с лодка по каналите. Ето поглед към върха туристически атракции в Банкок:

17. Мемориален институт на кралица Саовабха

https://maps.google.com/?ll=13.732317,100.532700&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Сега популярна туристическа дестинация, Мемориалният институт на кралица Саовабха е завладяващо място за посещение. Нейната змийска ферма е дом на хиляди и хиляди смъртоносни змии.

Открит през 1913 г., институтът извлича отрова от тези змии, изследва свойствата му и се опитва да измисли ваксина и да произведе противоотрова.

Посетителите могат да дойдат и да погледнат красиви, но смъртоносни змии като кралски кобри и питони, научавайки едновременно всичко за отровните същества чрез лекции и разговори, които институтът изнася.

16. Уат Сутхат

https://maps.google.com/?ll=13.750556,100.501114&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Един от десетте кралски храма от първи клас в Банкок, Ват Сухат трябва да се види, за да се повярва, че такъв е големината и мащабът му. Неговата богато украсена зала за ръкополагане е най -голямата в страната.

Всичко около храма е извънгабаритно. Двадесет и осем китайски пагоди подреждат долната му основа, със своите сложни резби и декорации, перфектно показващи невероятната тайландска изработка.

Вътре е също толкова красиво, с прекрасни стенописи, изобразяващи живота на Буда. Осемметровият бронзов образ на Буда Фра Шри Сакаямуни е важен исторически и религиозен артефакт.

15. Стадион за бокс Lumpinee

https://maps.google.com/?ll=13.867044,100.608856&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Боксовият стадион Lumpinee е чудесно място да се отправите, ако искате забавна вечер в Банкок. Страстните фенове, които идват да гледат битки на муай тай, създават опияняваща атмосфера.

Управлявана от Кралската тайландска армия, арената провежда състезания всеки вторник, петък и събота вечер. Тъй като победата е много престижна, битките са ожесточени.

Плътно опакованите седалки са близо до ринга. Lumpinee е едно от единствените места, където хазартът е разрешен, така че феновете са още по -страстни, тъй като имат пари за борба.

14. Терминал 21

https://maps.google.com/?ll=13.737100,100.560997&z=18

(ВИЖ КАРТА)

С всеки етаж, където се намира различна пазарна улица от цял свят, посетителите на този тематичен търговски център могат да се озоват в Рим една минута, преди да преминат към Истанбул и Токио на следващата.

Терминал 21 е наистина добре направен; всеки от етажите е незабавно разпознаваем, с такива функции като миниатюрен мост Golden Gate и лондонска подземна карета, които ви пренасят в друг свят.

С много ресторанти, както и с кино, Терминал 21 е забавно място за пазаруване в уникален мол.

13. Siam Paragon

https://maps.google.com/?ll=13.746389,100.535004&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Пещерно място, Siam Paragon е един от най -големите търговски центрове в цял Тайланд и има много неща, които хората могат да видят и правят, освен просто пазаруване.

В допълнение към безкрайния си набор от магазини и ресторанти, комплексът е дом на аквариум, художествена галерия, която представя тайландско изкуство, и оперна концертна зала, която поставя някои ослепителни изпълнения.

С караоке, боулинг и 15 огромни кино екрана, Siam Paragon е перфектната комбинация от култура, кухня и развлечения, смесени в едно.

12. Ват Сакет

https://maps.google.com/?ll=13.753889,100.506668&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Построен през ерата Аютая, Ват Сакет е очарователно място за посещение - до голяма степен благодарение на невероятните стенописи, които съдържат как изглеждат будисткия рай и ад.

Стръмен хълм - частично направен от срутен чеди - е затворен в храмовото съоръжение, а гледките към Банкок от сега известната като Златната планина са възхитителни.

Сега популярна атракция, този исторически и религиозен обект си заслужава да бъде разгледан, когато сте в столицата.

11. Wat Traimit

https://maps.google.com/?ll=13.738072,100.513924&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Храмът Wat Traimit в района на китайския квартал е най -известен с това, че е с над 3 метра (10 фута) висок златен образ на Буда с тегло над пет тона.

Отлято в стил Sukhothai, изображението е на около 900 години и е покрито с гипс, за да скрие стойността си. Едва през 1957 г. е установено, че статуята е от чисто злато, когато изображението е преместено в нова сграда и се изплъзва от кран. Самият храм датира от началото на 13 век.

10. Дворец Дусит

https://maps.google.com/?ll=13.774000,100.512001&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Dusit Palace е името на комплекса от кралски резиденции, построен в европейски стил между 1897 и 1901 г. за крал Рама V.

Най -известната сграда е имението Виманмек, построено от златно тиково дърво. Най -голямото дървено имение в света, то съдържа 31 изложбени зали, както и тронната зала, баните и спалните.

Ако посетите Големия дворец преди този, не забравяйте да запазите билета си, тъй като той ви дава безплатен вход в имението.

9. Парк Лумфини

https://maps.google.com/?ll=13.730556,100.541664&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Паркът Lumphini е нещо повече от оазис на природата в оживения Банкок. Първоначално проектиран да съхранява тайландски занаяти и цветя, това е спокойно място, където хората могат да се разхождат по пътеки, да се разходят с лодка или просто да седнат и да се отпуснат и да гледат как другите правят своите сутрешни и вечерни упражнения.

Посетителите, които се разхождат по езерото, могат дори да се натъкнат на гущер за наблюдение на водата, влечуго, подобно на крокодил. Безплатни концерти на открито се провеждат в неделя следобед.

8. Уикенд пазар Чатучак

https://maps.google.com/?ll=13.800833,100.551392&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Известен на местно ниво като JJ Market, Chatuchak Weekend Market е най -големият по рода си в Тайланд. Някои дори казват, че това е най -големият уикенд пазар в света.

С повече от 8000 сергии, които продават стоки, вариращи от антики до дрехи до мебели, изключително популярният пазар привлича повече от 200 000 души през уикендите и включва широк спектър от вкусни ресторанти. Купувачите също се забавляват с представления, включително танци и музика на живо.

7. Khao San Road

https://maps.google.com/?ll=13.758889,100.497223&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Khao San Road е, технически погледнато, малък път, разположен на около пресечка от река Чао Прая. Khaosan се превежда като „смлян ориз“, напомняне, че в миналото улицата е била основен пазар за ориз в Банкок.

През последните 20 години обаче Khaosan Road се превърна в световноизвестен терен за туристи. Той предлага евтини квартири, вариращи от общежития в общежития до 3-звездни хотели на разумни цени, както и барове, щандове за храна, ресторанти, магазини, интернет кафенета и туристически агенции.

6. CentralWorld

https://maps.google.com/?ll=13.746944,100.539719&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Открит през 1990 г., осем етажният CentralWorld се продава като търговски център от средна класа, за разлика от Siam Paragon, предлаган на пазара от горния клас.

На 19 май 2010 г. CentralWorld беше един от многото имоти, опожарени от антиправителствени протестиращи. Огънят бушува в продължение на два дни и универсалният магазин Zen се срина в огъня. След месеци ремонтни дейности търговският комплекс отвори отново работа на 28 септември, като 80% от търговските му площи бяха отворени за бизнес.

5. Храмът на Изумрудения Буда (Wat Phra Kaew)

https://maps.google.com/?ll=13.751389,100.492775&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Известен също като Wat Phra Kaew, той е известен с фантастична тъмнозелена статуя на Буда, която е направена от нефрит. Смята се, че Буда датира от 15 -ти век. Той беше преместен в различни храмове в цялата страна за няколко века, завършвайки в Банкок през 1784 г. Разположен в най -елегантната и впечатляваща сграда в комплекса, само на тайландския крал е позволено да се докосне до свещения Буда.

Освен известния си жител, архитектурата на многото сгради на Ват Пра Кей е красива за гледане; златото блести, където и да погледнете, а възхитителни будистки мотиви могат да се видят издълбани до статуи на митологични същества.

4. Къщата на Джим Томпсън

https://maps.google.com/?ll=13.749167,100.528336&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Скандалният оперативен служител на ЦРУ Джим Томпсън възроди тайландската копринена индустрия след Втората световна война и нареди тази къща да бъде сглобена от шест къщи в традиционен тайландски стил. Тъй като Томпсън изграждаше копринената си компания, той също стана основен колекционер на изкуството в Югоизточна Азия.

Къщата на Джим Томпсън е разположена на един клонг срещу Бангкруа, където тогава са били разположени неговите тъкачи. Туристите трябва да направят обиколка с екскурзовод през сградите, които са дадени на много чужди езици.

Разположен в рамките на Големия дворец, Wat Phra Kaew е най -важният будистки храм в Тайланд. Като такава, тя е много популярна туристическа атракция.

3. Уат Арун

https://maps.google.com/?ll=13.743889,100.488609&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен от страната на Тонбури на река Чао Прая, Ват Арун („Храмът на зората“) е една от най -старите и най -известни туристически атракции в Банкок. Храмът е архитектурно представяне на планината Меру, центъра на вселената в будистката космология.

Въпреки името си, най -добрите гледки към Ват Арун са вечер, а слънцето залязва зад него.

2. Храм на легналия Буда (Wat Pho)

https://maps.google.com/?ll=13.746389,100.493614&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Ват Пхо е известен с огромната статуя на легнал Буда, в която се помещава. Това е един от най -големите храмове в Банкок, а също и един от най -старите, построен близо 200 години преди Банкок да стане столица на Тайланд.

Wat Pho притежава отличието, че има най -големия легнал образ на Буда в Тайланд и най -големия брой изображения на Буда в Тайланд. Позлатената статуя на легналия Буда е дълга 46 метра и висока 15 метра и отбелязва преминаването на Буда в Нирвана.

1. Гранд Палас

https://maps.google.com/?ll=13.749167,100.491669&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Изграждането на Големия дворец започва през 1782 г., когато столицата на Сиам е преместена от Тонбури в Банкок. Дворецът служи като резиденция на кралете на Тайланд до мистериозната смърт на крал Ананда Махидол през 1946 г. Неговият брат крал Бумибол Адулядеж, който го наследява, се премества за постоянно в двореца Читралада.

Днес дворецът е основна туристическа атракция в Банкок. Част от дворцовия комплекс е посветен на кралски храм, Ват Пра Кей, най -свещения храм в Тайланд и дом на прочутия Изумруден Буда.

Карта на Банкок

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: