Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Голяма част от туристическата индустрия в Мексико е съсредоточена около морските курорти в Карибско море и Тихия океан. Някои от плажните дестинации на Мексико някога са били градове, които постепенно придобиват популярност като туристически дестинации, докато други са замислени като курортни градове от самото начало. Тези популярни места за почивка в Мексико предлагат прахообразен пясък и кристална вода, заедно с изобилие от туристически удобства и атракции.

10. Плая Марома

https://maps.google.com/?ll=20.730278,-86.964996&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Плая Марома се счита за един от най -добрите плажове в света. Разположена на брега на Персийския залив, малко над 50 км (30 мили) от Ривиера Мая, Playa Maroma е тихо убежище, което изглежда далеч, далеч от тълпите на Канкун, което позволява на посетителите да изпитат двата плажа с бял пясък с великолепна синя вода и буйни тропическите гори. Плажът е особено популярен сред гмуркачите с шнорхел, които могат да започнат подводното си турне точно от брега. Достъпът до плажа е ограничен до гостите на различните курорти или местния плажен клуб.

9. Мазатлан

https://maps.google.com/?ll=23.219999,-106.419998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Точно както птиците летят на юг, за да избягат от студа на северната зима, Мазатлан е популярна дестинация за зимните човешки снежни птици през зимата. Наричан „Перлата на Тихия океан“, Мазатлан предлага 11 мили златни пясъчни плажове, най -голямата крайбрежна алея в Латинска Америка, сини лагуни и водни спортове, които привличат туристи по всяко време на годината, но особено през зимата. Разположен в провинция Синалоа, Мазатлан също така предлага на пътешествениците шанс да изпитат по -традиционен мексикански начин на живот, тъй като историческият стар участък от града все още продължава толкова, колкото преди ятите туристи да пристигнат на бреговете му.

8. Акапулко

https://maps.google.com/?ll=16.863611,-99.882500&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Популярна дестинация сред пролетните прекъсвачи, Акапулко е разположен в полукръгъл залив на тихоокеанския бряг. Красивите плажове са основното събиране на хора в Акапулко. Повечето от популярните плажове като Hornos, Icacos, Papagayo и Tamarindos се намират по протежение на района на залива, известен като Las Costera. Задължително в Акапулко е да гледате как известните водолази на скалата La Quebrada Cliff се гмуркат на 147 фута в плитък вход. Традиция от 1934 г. насам, този спектакъл може да се гледа от платформа на върховете на скалите или от близките ресторанти.

7. Пуерто Валярта

https://maps.google.com/?ll=20.666668,-105.266670&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в залива Бандерас по тихоокеанското крайбрежие на Мексико в щата Халиско, е популярният град за почивка Пуерто Валарта. Пейзажи на великолепни плажове и буйни планини в джунглата обгръщат този живописен град с колониални забележителности, първокласни курорти, гурме ресторанти, приказни магазини и десетки нощни клубове. Тъй като Пуерто Валярта е популярна дестинация за гмуркане, има много магазини за гмуркане, разположени по плажовете. Тук могат да се видят гигантски манти и делфини, докато гърбавите китове могат да се видят между декември и март.

6. Плая дел Кармен

https://maps.google.com/?ll=20.627501,-87.081108&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Обикновено наричан просто „Плая“, Плая дел Кармен е оживен курортен град в щата Кинтана Роо на мексиканския полуостров Юкатан. По -рано тихо рибарско селище с ясно европейско влияние, през последните години градът се разшири в оживен курортен град с красиви плажове и места за забавление. Въпреки това, Playa все още запазва спокойната си атмосфера и дружелюбните местни хора. С мезоамериканския бариерен риф точно до брега има много възможности за гмуркане и гмуркане с шнорхел.

5. Пуерто Ескондидо

https://maps.google.com/?ll=15.861944,-97.067223&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пуерто Ескондидо, разположен в залива Баия, е популярен сред сърфистите, любителите на водните спортове и всеки, който просто иска да се отпусне на живописен плаж, като Плая Зикатела. Името на града означава „скрито пристанище“, връзка към статуса на неговото рибарско селище. Градът също е регионален пазарен град; Mercado Bento Juarez е мястото за пазаруване в събота сутрин. Пуерто Ескондидо е разделен на половини: Горната половина е мястото, където живеят местните жители, докато долният град е предназначен за туристи, особено Avenue Perez Gasga, който е пешеходна зона.

4. Козумел

https://maps.google.com/?ll=20.416668,-86.916664&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в Карибско море на полуостров Юкатан, островът Козумел на тридесет мили е една от най-добрите дестинации за гмуркане в западното полукълбо. Поради тази причина магазините за гмуркане изобилстват по целия остров. Козумел е и едно от най-посещаваните пристанища за круизи в Мексико, а туристите ще открият, че круизните докове са оживени с продавачи, продаващи разнообразни сувенири от тениски до бижута, текила и кубински пури.

3. Тулум

https://maps.google.com/?ll=20.214722,-87.428886&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тулум е известен поне с две неща: великолепните си карибски плажове и археологическите си руини, които включват град със стени. Разположен на полуостров Юкатан, Тулум е един от последните градове, построени от маите. Това е едно от най -добре запазените места на маите на източното крайбрежие на Мексико. Разположени както на блъф, руините предлагат невероятна гледка към Карибско море. Руините правят еднодневно пътуване от Канкун, но пътуващите, които решат да останат в Тулум, също могат да се насладят на красивите плажове, които предлагат гмуркане с шнорхел и гмуркане, както и слънчеви бани.

Настаняване: Къде да отседнете в Тулум

2. Лос Кабос

https://maps.google.com/?ll=22.872499,-109.899170&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Считан за световна столица на спортния риболов на Марлин, Лос Кабос бързо набира популярност през последните няколко десетилетия като едно от най -добрите места за почивка в Мексико. Разположен в мексиканския щат Баха Калифорния, Лос Кабос се състои от два града, Сан Хосе и Сан Лукас, които са разделени от двадесет мили живописна магистрала, известна като „коридора“. Докато бившият мисионерски град Кабо Сан Хосе е традиционен мексикански град със спокойна, тиха атмосфера, Кабо Сан Лукас е изцяло за луксозни курорти, луксозни ресторанти и блестяща парти сцена. Кабо Сан Лукас е известен и с естествената си атракция, Land’s End, която се отличава с група скали, оформени от морето и вятъра в отличителни образувания.

1. Канкун

https://maps.google.com/?ll=21.160557,-86.847504&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Световноизвестна туристическа дестинация на карибския бряг на мексиканския полуостров Юкатан, Канкун представя пълен ваканционен пакет от приказни плажове, първокласна хотелска зона, руини на маите, модерни атракции и буен нощен живот. Но целогодишното перфектно време и великолепните плажове правят Канкун едно от най-добрите места за почивка в Мексико. Хотелската зона в Канкун е почти изцяло изградена около туристическата индустрия. Той изобилства с ол инклузив курортни хотели. Центърът на града, известен като El Centro, бие по -автентична мексиканска мелодия със своите ресторанти, пазари, барове и клубове.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: