Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Намибия е суха, груба земя, пълна с контрасти, но все пак привлекателна и лесна за пътуване. Като една от най -слабо населените страни в света, това не е правилното място да се изгубите в гарваните. Но това е топ дестинация за тези, които се наслаждават на природата, грандиозните пейзажи, грандиозните пясъчни дюни и първокласните гледки към дивата природа.

Топ турист атракции в Намибия:

10. Колманскоп

https://maps.google.com/?ll=-22.570000,17.086117&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Колманскоп е град -призрак в пустинята Намиб, на няколко километра навътре от пристанищния град Людериц. Много немци са се заселили в този район, след като тук е намерен диамант през 1908 г. Водени от огромното богатство на първите диамантени миньори, жителите построили Колманскоп в архитектурния стил на немски град, с удобства и институции, включително болница, бална зала, училище, казино, както и първият трамвай в Африка. Градът запада, когато полето с диаманти бавно се изтощи и в крайна сметка беше изоставено през 1954 г. Силите на пустинята означават, че сега туристите минават през къщи до колене в пясък.

9. Twyfelfontein

https://maps.google.com/?ll=-20.590555,14.372222&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в северозападната част на Намибия, Twyfelfontein съдържа една от най-големите концентрации на скални гравюри в Африка. Повечето от дърворезбите са създадени преди повече от 6000 години от древни бушмени. Резбите са направени чрез рязане на твърдия повърхностен слой от пясъчник и представляват животни като носорози, слонове, щрауси и жирафи, както и изображения на човешки и животински отпечатъци.

8. Скелетно крайбрежие

https://maps.google.com/?ll=-21.612223,14.540000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Скелетният бряг е северната част на брега на Атлантическия океан в Намибия. Гъстата мъгла, мощните бури и насилственото сърфиране накараха много кораби в миналото да се наводняват по крайбрежието на скелетите, а пустата брегова ивица стана известна като най -голямото в света гробище за кораби. Тези, които бяха корабокрушенци и успяха да плуват през тежките прибои и да стигнат до брега, все още трябваше да се изправят пред безводната, враждебна крайбрежна пустиня. Брегът на север от залива Терас, който е доминиран от високи пясъчни дюни, е най -атрактивният участък от брега на скелета.

7. Ивица Каприви

https://maps.google.com/?ll=-17.895433,23.864679&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ивицата Каприви е тясна ивица земя между Ботсвана на юг, Ангола и Замбия на север и регион Окаванго на Намибия на запад. Каприви е най -влажният регион в Намибия със своите големи валежи и редица големи реки като Окаванго, Квандо и Замбези. Изобилието от вода поддържа голямо разнообразие от животни, включително голяма популация от слонове. Дивата природа е защитена в четири резервата. Въпреки това няма огради, така че животните могат да се скитат свободно през границите на съседните страни.

6. Spitzkoppe

https://maps.google.com/?ll=-21.824722,15.194167&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Наречен „Матерхорн от Намибия“, The Spitzkoppe е група от плешиви гранитни върхове в пустинята Намиб. Най -високият връх се откроява на около 700 метра (2300 фута) над плоския пустинен под. Гранитният масив е създаден от срутването на гигантски вулкан преди повече от 100 милиона години и последвалата ерозия разкрива вулканичната скала. Атракциите включват многото причудливи скални образувания и няколко картини на Сан (Бушман), намерени на различни места.

5. Свакопмунд

https://maps.google.com/?ll=-22.683332,14.533333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Свакопмунд е най -големият крайбрежен град в Намибия и популярен морски курорт за намибийците на почивка. Германският произход на града е доста изразен в красивите стари немски колониални сгради в целия град, което прави ярък контраст с пустинята Намиб в края на града. Близките пясъчни дюни предлагат няколко дейности като сандборд, конна езда и каране на четириколки, докато плажовете на Свакопмунд осигуряват много сърф и пясък.

4. Кейп Кръст

https://maps.google.com/?ll=-21.771900,13.956100&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на 120 км северно от Свакопмунд, Кейп Крос е дом на една от най -големите колонии на морските котки на нос в света. Околността е обявена за резерват през 1968 г., за да защити най -голямата и най -известна от 23 -те колонии Cape Fur Seals, които се размножават по крайбрежието на Южна Африка и Намибия. По време на размножителния сезон през ноември / декември до 150 000 тюлени се събират на Кейп Крос. Името се отнася до големия каменен кръст, издигнат тук от португалски изследователи през 15 век.

3. Sossusvlei

https://maps.google.com/?ll=-24.733334,15.366667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в пустинята Намиб, Sossusvlei е огромен глинен тиган, заобиколен от гигантски червени пясъчни дюни. Река Цаучаб тече през пустинята, а нейните редки наводнения поливат растителността, която оцелява в глинестата почва. По време на изгрев и залез, цветовете на пясъчните дюни непрекъснато се променят и предоставят възможност на фотографите. Ожесточените пустинни ветрове непрекъснато променят формата и текстурата на дюните, осигурявайки постоянно променящ се пустинен пейзаж.

2. Каньон Фиш Ривър Ривър

https://maps.google.com/?ll=-27.729200,17.562099&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Каньонът на река Фиш в Южна Намибия е втори по величие след Гранд Каньон в Аризона. Той е абсолютно великолепен и спиращ дъха в своята необятност. Каньонът разполага с гигантско дере, общо с дължина около 160 км (100 мили), ширина до 27 км и на места почти 550 метра дълбочина. Тъй като Рибната река е затворена, тя съдържа само малко количество течаща вода.

1. Национален парк Етоша

https://maps.google.com/?ll=-18.520000,16.275000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Етоша е съсредоточен около огромния солен съд Етоша. Самият тиган обикновено е сух и се запълва с вода само за кратко през лятото, но е достатъчен, за да стимулира растежа на синьо-зелени водорасли, които примамват хиляди фламинго. По -голямата част от дивата природа, включително стада зебри, гну и антилопи, може да се види около водоемите, които граничат с тигана. Етоша се обслужва от три утвърдени лагера за почивка и предлага страхотно сафари изживяване със самостоятелно управление.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: