Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Наречен Маями на юг, Панама Сити се отличава с непрекъснато растящ силует на високи сгради, разположени в тропическа обстановка. Тук може да има по -малко плажове, отколкото в Маями (и повече говорители на английски, както често се шегуват жителите), но Панама Сити има какво да предложи като една от най -историческите и космополитни столици в Централна Америка. И ако топлината и задръстванията станат прекалено много, има няколко страхотни плажа само на кратко разстояние (с лодка). Списък на най -добрите туристически атракции в Панама Сити.

6. Анкон Хил

https://maps.google.com/?ll=8.950000,-79.550003&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Ancon Hill е стръмен хълм с дължина 200 метра, от който се открива страхотна гледка към Панама Сити. Пътят нагоре по хълма е популярна пътека за бягане и джогинг и има три страхотни наблюдателни точки. Той беше под юрисдикцията на САЩ като част от зоната на Панамския канал през по -голямата част от 20 -ти век и затова остана пустиня за разлика от повечето околни урбанизирани части на града. Не са необичайни случаи да се видят ленивци, броненосеци и елени на хълма Анкон, който сега има защитен статут.

5. Панама Виехо

https://maps.google.com/?ll=9.005556,-79.485832&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Панама Виехо (Стара Панама) съдържа останалите руини на първия испански град на тихоокеанското крайбрежие на Америка. Основан от Педро Ариас де Авила на 15 август 1519 г., градът е отправна точка на експедициите, завладяли империята на инките в Перу. По -голямата част от златото и среброто, които Испания взе от инките, преминаха през тук. През 1671 г. пиратът Хенри Морган разграбва града с 1400 мъже, които маршируват от брега на Карибите през джунглата и днес само частиците, които Морган е оставил, могат да се възхищават.

4. Исла Табога

https://maps.google.com/?ll=8.783333,-79.550003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположена на около 20 километра от Панама Сити, Isla Taboga е любимото бягство на Панама от града, за да се къпе в пясъчните си плажове, да се вози на джет ски, моторни лодки и чартъри за риболов. Заселена за първи път от испанците през 1515 г., Isla Taboga има очарователно село с втората най-стара църква в западното полукълбо, няколко тесни улички с няколко ресторанта и страхотна гледка към Панама Сити от върха на острова. Островът е известен още като „Островът на цветята заради сладко ухаещите си цветове в определени периоди от годината.

3. Каско Виехо

https://maps.google.com/?ll=8.950125,-79.532051&z=18

(ВИЖ КАРТА)

След разрушаването на стария град през 1671 г., Casco Viejo е построен като град със стени на полуостров на няколко километра от Панама Viejo, за да защити своите заселници от бъдещи пиратски атаки. В началото на 20 -ти век Casco Viejo формира целия град, но с разширяването на Panama City елитът на града изоставя Casco Viejo и кварталът бързо се влошава. Въпреки това, след амбициозно възстановяване на този колониален район през последните години, той възвърна част от предишната си слава и се превърна в една от основните туристически атракции в Панама Сити.

2. Амадорски път

https://maps.google.com/?ll=8.914414,-79.530792&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Амадорският път свързва трите острова чрез входа на Панамския канал с континента. От настилката има страхотна гледка към Панама Сити и Моста на Америка. Много панамци обичат да прекарват уикендите си в джогинг, каране на колело или ролери по пътеката или да ядат или пият в някой от многото ресторанти и барове на островите.

1. Брави Miraflores

https://maps.google.com/?ll=8.997076,-79.591866&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Създаденият от човека 77 км (48 мили) Панамски канал промени хода на корабоплаването и пътуването чрез свързване на Атлантическия и Тихия океан през тясна ивица земя в Панама. Завършен през 1914 г., каналът позволява на корабите да преминават през поредица шлюзове, за да стигнат от едната страна до другата. Най -лесният и най -добрият начин да посетите канала от Панама Сити е да отидете до шлюзовете Мирафлорес, където платформа предлага на посетителите добър изглед на ключалките в експлоатация.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: