Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Март е прекрасен месец за пътуване, даващ възможност на хората да победят зимата, завършваща със свежо отношение и много забавление, както на слънце, така и на различни фестивали по света. Градовете не само празнуват пролетта, но и своето културно и религиозно наследство. Тези фестивали предоставят образователни възможности да научат за различни народи, без да бъдат затворени в четирите стени на класна стая. Пътуването не е много по -добро от това. Преглед на най -добрите места за посещение през март:

10. Иврейска битка при портокалите

https://maps.google.com/?ll=45.466667,7.883333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Битката за храна с усет е може би най -добрият начин да се опише битката при портокалите, която се провежда в Иврея, Италия. Легендата разказва, че тираничен благородник се опитал да изнасили млада жена в навечерието на сватбата си, но в крайна сметка бил обезглавен за усилията си. На следващия ден местните жители изгориха двореца. Днес екипи - единият, който представлява обикновените хора, а другият, тиранът хвърлят портокали, вместо камъни, един в друг. Празникът включва и огньове и е друг начин, по който италианците празнуват края на зимата.

9. Фестивал на танцуващи маски в Дедугу

https://maps.google.com/?ll=12.466667,-3.466667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На всеки две години през март фестивалът на танцуващите маски се провежда в град Дедугу, в западната част на Буркина Фасо. Фестивалът събира маски и танцьори от цяла Буркина Фасо, както и от съседните страни, за да изпълнят и да поддържат древните си традиции живи. Повечето маски представляват животни или духове от храсталака. Griots, заедно с други музиканти, придружават танцуващия maskse със своята музика, обикновено барабани или инструмент тип флейта. Повечето зрители са от непосредствената околност, но фестивалът привлича и някои международни туристи.

8. Остин SXSW SXSW

https://maps.google.com/?ll=30.250000,-97.750000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

South by Southwest е многостранен фестивал в столицата на Тексас. Всъщност това са три тържества, събрани в едно: филм, музика и интерактив, който се фокусира върху технологиите. Музикалният фестивал е доста голям, ежегодно включващ хиляди изпълнители. Филмовият фестивал се концентрира върху намирането на нови режисьорски таланти във всички жанрове, докато интерактивната част включва технологично търговско изложение, лектори и рискови капиталисти, които може да се интересуват от инвестиции в стартиращи фирми. Събитието започна през 1987 г. и се разраства значително през годините, особено сред музиканти и режисьори, които искат да бъдат открити от големите момчета в индустрията.

7. Белиз

https://maps.google.com/?ll=17.066668,-88.699997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Докато мартът се завърти, пътуващите, които са уморени от дълга, студена зима, са повече от готови за забавление на слънце. Това е, когато времето е най -доброто в Белиз, държава от Централна Америка, известна някога като Британски Хондурас. Слънцето е гарантирано от март до май, като пътниците си осигуряват собствено забавление, като например лежане на плажа, гмуркане с шнорхел и плуване. Белиз има субтропичен климат, подобен на Южна Флорида, но също така предлага уникалността на почивката в екзотична страна.

6. Денят на Свети Патрик в Дъблин

https://maps.google.com/?ll=53.347778,-6.259722&z=13

(ВИЖ КАРТА)

„Т се казва, че всички са ирландци на Деня на Свети Патрик, така че със сигурност и бегора, няма по -добро място за празнуване от Дъблин. Празникът има предимно религиозен произход, тъй като 17 март е денят, в който свети Патрик, покровител на Ирландия, почина. Днес обаче това е национален празник, като най -големият празник се провежда в ирландската столица. Тълпите излизат на улицата с паради с цветни плувки, сградите са покрити със зелено, хората правят музика и танцуват и, разбира се, пият много бира, зелена или друга.

5. Пролетно равноденствие в Чичен Ица

https://maps.google.com/?ll=20.680000,-88.572998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Първият пролетен ден (пролетно равноденствие) се отбелязва по целия свят всеки март, но едно от най -добрите места за отбелязване на случая е Чичен Ица в Мексико. Древните маи са били известни като запалени астрономи, като Чичен Ица е една от най -известните им археологически руини. Това, което прави фестивала de primavera (пролетен фестивал) толкова уникален, е начинът, по който светлината играе в храма Ел Кастило за няколко дни през март. Комбинацията от слънчева светлина и сянка прави така, сякаш змия се плъзга по пирамидата. Това явление започва в късния следобед. Посетителите трябва да са навреме, тъй като ефектът продължава само час или два.

4. Лас Фалас от Валенсия

https://maps.google.com/?ll=39.466667,-0.383333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Фестивалът Las Fallas във Валенсия е празник, направен само за пироманиаци, които могат да разпалят огън, без да изпадат в беда. Два милиона души годишно идват в този испански град, който буквално е опожарен, или las fallas във Валенсия. Валенсианците работят през цялата година върху „ниноти“, кукли, които обикновено са политически сатирични и са изработени от силно запалими материали. Нинотите, които могат да бъдат на няколко етажа, са изложени в града до 19 март, когато са изпълнени с фойерверки. Уличните светлини във Валенсия са изключени и нинотите запалват точно в полунощ.

3. Окланд Пасифика Фестивал

https://maps.google.com/?ll=-36.840416,174.739868&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Фестивалът Pasifika празнува културата на Южния Тихи океан чрез песен, танци, храна и изкуство. Двудневният фестивал се провежда в Western Springs Park в Окланд. Паркът се трансформира в 11 села, всяко от които представлява различен регион на Тихия океан, от Хавай до Тонга и извън него. Събитието почита едновременно многообразието и единството на тези култури. Провежда се в Окланд, защото този град в Нова Зеландия има най -голямото полинезийско население в света.

2. Фестивал на черешовия цвят в Токио

https://maps.google.com/?ll=35.689507,139.691696&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Токио е доста розово през пролетта. Тогава японската столица е домакин на своя ежегоден фестивал Cherry Blossom, двуседмичен период, който започва в края на март и завършва през април. Сакурите (вишневите цветове) обикновено са розови, като към цвета се добавят пръски червени и бели цветове. Сакура е националното цвете на Япония, както и надежда и обновление за японците, които празнуват този празник от векове. Най -доброто място да видите цъфнали черешови дървета са парковете в Ueno.

1. Индия

https://maps.google.com/?ll=21.000000,78.000000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Холи е колоритен митологичен фестивал, който се празнува в цяла Индия. Цар на демони искал да убие сина си и се обърнал за помощ към сестра си Холика, за да му помогне. Холика изгори дърва вместо сина, като по този начин спаси живота му, така че празнуването на този многовеков мит се разглежда като триумф на доброто над лошото. Дейностите включват огньове в чест на действието на Холика, както и обливане на хора с цветна вода, ядене на сладкиши и пиене на бира, докато индийците празнуват с ентусиазъм. Пищна украса украсява индуистки храмове.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: