Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Въпреки че повечето градове имат хиляди улици, една или две улици винаги стават по -известни от всяка друга. Независимо дали се дължи на техните възможности за пазаруване, център на нощен живот, център за забавления или мястото им в историята, пътниците винаги посещават улиците. Тези известни улици, известни булеварди, известни булеварди и известни пътища се снимат най -често и се включват най -често в топ10 като тази.

10. Ломбардска улица

https://maps.google.com/?ll=37.801998,-122.418999&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположена между улиците Hyde и Leavenworth в Сан Франциско, Lombard Street е известна с това, че е най -мошената улица в света. Едноблоковата част на Lombard Street, която съдържа осем завои за фиби, е създадена, за да намали естествения стръмен склон на хълма. Ограничението на скоростта в този участък е само 8 км/ч. Улица Върмонт, също в Сан Франциско, и Змийска алея в Бърлингтън, Айова, са две други известни улици, за които се твърди, че са най -крутата улица в света.

9. Abbey Road

https://maps.google.com/?ll=51.533138,-0.178500&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Abbey Road се намира в северната част на Лондон. Студиото Abbey Road, разположено в югоизточния край на улицата, беше студиото, където Beatles записаха 90% от своите записи. През април 1969 г. те се събират, за да запишат последния си албум като група и го озаглавяват „Abbey Road“. Този албум се превърна в тяхното най -продавано произведение и включваше сега емблематичното изображение на пресичането на зебра точно пред студиата на предната корица. Днес туристите обикновено идват тук, за да създадат своя собствена обложка на албума на Abbey Road.

8. Алеята на славата в Холивуд

https://maps.google.com/?ll=34.101631,-118.326683&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Алеята на славата по булевард Холивуд в Лос Анджелис се състои от поредица от звезди, вградени в тротоара, за да почетат известни актьори, музиканти, режисьори, продуценти, театрални групи и други за техните развлекателни приноси. Повече от 2400 звезди са увековечени. Всеки, включително феновете, може да номинира всеки, който работи в областта на развлеченията и всяка година около 200 номинации се внасят в комисията на Холивудската търговска камара.

7. Ла Рамбла

https://maps.google.com/?ll=41.381390,2.173056&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Облицована с дървета, La Rambla е най -оживената и най -оживената пешеходна улица на Барселона, Испания. През повечето време в Рамбла се намират много повече туристи, отколкото местни жители, което е променило избора на пазаруване и характера на улицата като цяло. Поради тази причина той също се превърна в основна цел за джобове. Често се нарича Лас Рамблас, защото всъщност това е поредица от няколко различни улици, които всички имат различно усещане.

6. Орчард Роуд

https://maps.google.com/?ll=1.305083,103.831909&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Orchard Road е главната търговска улица на Сингапур, редовно посещавана от местните жители, както и основна туристическа атракция. Кръстен на овощните градини, до които пътят е водил, Orchard Road е ограден от молове, множество луксозни ресторанти, вериги за кафе, кафенета, нощни клубове и хотели. Това е и мястото на официалната резиденция на президента на Сингапур, Истана. Коледните украси по Овощната градина са известни и изцяло отгоре, с елени, които се люлеят през палмови дървета и къщички от меденки, покрити с фалшив сняг.

5. Khao San Road

https://maps.google.com/?ll=13.758889,100.497223&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Khao San Road е, технически погледнато, малък път, разположен на около пресечка от река Чао Прая в Банкок, Тайланд. Khaosan се превежда като „смлян ориз“, напомняне, че в миналото улицата е била основен пазар за ориз в Банкок. През последните 20 години обаче Khao San Road се превърна в световноизвестен терен за туристи. Той предлага евтини квартири, вариращи от общежития в общежития до 3-звездни хотели на разумни цени, както и барове, щандове за храна, ресторанти, магазини, интернет кафенета и туристически агенции.

4. Уолстрийт

https://maps.google.com/?ll=40.706390,-74.009445&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Уолстрийт е историческото сърце на Финансовия квартал и домът на Нюйоркската фондова борса. Терминът се е превърнал в нарицателно за американския голям бизнес и търговия с акции. Тясна уличка, която се спуска надолу от Бродуей до Ийст Ривър, Уолстрийт е кръстена на стената, построена тук през 17 век от холандците, за да защити нарастващото си селище. До края на 18 век търговци и спекуланти ще се съберат под дървото на копче в подножието на Уолстрийт, за да търгуват неофициално. Това е началото на Нюйоркската фондова борса, която е създадена през 1817 г. Други известни улици в Ню Йорк включват Бродуей, Пето авеню и Мадисън авеню.

3. Виа Долороза

https://maps.google.com/?ll=31.779400,35.232071&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Via Dolorosa (на латински означава Пътят на скръбта) е известна улица, разделена на две части, в рамките на Стария град на Йерусалим, която проследява последните стъпки на Христос по пътя към разпъването му на кръст. Маршрутът от 0,25 км (0,16 мили) се е променил през вековете и археологическите открития през 20 -ти век показват, че ранният маршрут на Виа Долороза на Западния хълм всъщност е бил по -реалистичен път. Въпреки това поклонниците традиционно вървят по маршрута, идентифицирайки се със страданието на Исус. По маршрута има 14 кръстопътни станции, всяка свързана с определена история или събитие.

2. Ивица Лас Вегас

https://maps.google.com/?ll=36.120834,-115.172218&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Хазартната мека на света, Лас Вегас е разположен в средата на пустинен пейзаж в Южна Невада. Казина могат да бъдат намерени в цял Лас Вегас, но ивицата, участък от булевард Лас Вегас на юг, съдържа повечето от тях. Той разполага с гигантски мега-казино хотели, декорирани с пищна грижа и внимание към детайлите, за да създаде атмосфера, наподобяваща фантазия. Казината често имат имена и теми, които предизвикват романтика, мистерия и далечна дестинация.

1. Шанз-Елизе

https://maps.google.com/?ll=48.869720,2.307500&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Със своите кина, кафенета, луксозни магазини и подстригани конски кестени, Шанз-Елизе е едно от най-разпознаваемите и най -известните улици в Париж и Франция. Този елегантен и широк булевард минава от площад „Съгласие“ до Триумфалната арка. Той е и един от най -престижните търговски булеварди в Париж. Горните етажи са заети предимно от офиси, тъй като малко хора могат да си позволят да живеят на Шанз-Елизе. От 1975 г. последният етап от Тур дьо Франс традиционно завършва на Шанз-Елизе, като ездачите обикновено правят шест до осем кръга напред-назад по булеварда.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: