Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Хайделберг е идеална дестинация за всеки пътешественик, който иска да изпита живописната красота на буйните гори, архитектурата на стария град и разрушените замъци на Рейнланд в Германия. Живописното местоположение на града на река Некар в югозападна Германия превърна Хайделберг в топ дестинация за туристи от 1800 -те години.

Похвален от поети като Гьоте, рисуван от художници като Търнър и рапсодизиран от композитори като Шуман, Хайделберг въплъщава духа на романтичния Рейнланд. Като най -старият университетски град в страната, той също е изненадващо оживен град, който може да се похвали с примамлив набор от кръчми и ресторанти, които обслужват студентското население. С всички туристически атракции в Хайделберг, не е чудно, че толкова много считат този град в Германия за важна спирка на всяко европейско турне.

10. Kornmarkt

https://maps.google.com/?ll=49.411777,8.711628&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Оживен пазар на зърнени култури през Средновековието, площадът Kornmarkt по -късно е дом на болница, управлявана от католици през 16 век. Оформлението на параклиса на болницата все още може да бъде идентифицирано по настилката на площада. През 17 -ти век статуя, известна като Мадона на зърнения пазар, е издигната като част от йезуитска кампания, предназначена да популяризира католицизма. Днес Мадоната се счита за изящно произведение на изкуството, което осигурява перфектната централна част на този приятен градски площад. Посетителите се събират тук, за да се хранят в кафенета на открито и да се насладят на гледка към замъка Хайделберг по склоновете над Корнмаркт.

9. Хайлигенберг

https://maps.google.com/?ll=49.425835,8.706111&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Известен още като планина на всички светии, Хайлигенберг се извисява над града на северния бряг на река Некар. Предлагайки страхотна гледка както към реката, така и към равнините на долината на Рейн, планината отдавна се оценява с отбранителната си позиция. Разкопани са артефакти, датиращи от епохата на неолита. Посетителите могат да разгледат останки от средновековни манастири, древен римски храм и келтска крепост, построена през 4 век пр.н.е. Известен е и театърът на открито, известен като Thingstätte, построен по време на Третия райх.

8. Heiliggeistkirche

https://maps.google.com/?ll=49.412224,8.709444&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположена на Пазарния площад на града, Heiliggeistkirche, или Църквата на Светия Дух, е най -известното място за поклонение в Хайделберг. Първоначалното строителство на готическата църква започва през 1398 г., но е завършено едва през 1544 г. Бароковата камбанария на църквата е добавена след пожар през 1709 г. Посетителите могат да се изкачат по 208 стъпала до върха на кулата за гледка към града. Heiliggeistkirche е уникален с това, че е бил използван както от католици, така и от протестанти едновременно. Преградна стена, разделяща двата сбора, е стояла на място повече от 200 години.

7. Königstuhl

https://maps.google.com/?ll=49.402477,8.730558&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Известният замък на Хайделберг се намира на склоновете на Königstuhl (планината Kings Seat), вторият по височина връх в ниската планинска верига Оденвалд в Германия. Исторически дървен фуникулер отвежда посетителите до върха за спиращи дъха гледки към долината на река Некар и Шварцвалд отвъд. На върха има ресторант и детска площадка, както и стегната мрежа от туристически пътеки. Чистият въздух прави Kings Seat Mountain чудесно място и за гледане на звездите. Държавната обсерватория Хайделберг-Кьонигстул е открита тук през 1898 г.

6. Старият университет Хайделберг

https://maps.google.com/?ll=49.411171,8.706231&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Основан през 1386 г., Universität Heidelberg е най -старият университет в Германия. Най -традиционните университетски катедри са съсредоточени около Universitätsplatz в сърцето на Стария град. Тук може да се намери и сградата на Стария университет, датираща от 18 век. В сградата се помещава Ректоратът, както и университетският музей, който е създаден през 1996 г. Известният исторически студентски затвор (Studentenkarzer) се намира в задната част на Стария университет. От 1778 г. до 1914 г. тук са затваряни студенти за дребни нарушения, които са били нещо модерно сред иначе почтени господа.

5. Philosophenweg

https://maps.google.com/?ll=49.415001,8.700278&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на север от Стария мост, зигзагообразният Schlangenweg или Змийската пътека отвежда посетителите до Philosophenweg, живописна пътека, която се простира по протежение на планината на Всички светии. Пътят на философите е кръстен на големите мислители и педагози на университетския град, които са ходили и говорили тук стотици години. Пешеходната пътека завършва в Философската градина, защитено място, където процъфтяват растения и цветя в топло време. Мнозина намират предлаганите тук гледки към долината на реката и на червените покриви на града, напомнящи за региона на Тоскана в Италия.

4. Хайделберг Марктплац

https://maps.google.com/?ll=49.412224,8.710278&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в центъра на Алтщат или Стария град, Хайделбергският марктплац е основното място за събиране на града от Средновековието. Обвиняемите престъпници някога са били изтеглени от кметството от едната страна на пазарния площад или от църквата от другата, за да срещнат съдбата си. Обвинените в ерес бяха изгорени на клада. Други бяха оставени приковани към все още стоящия Херкулесбруннен, бароков фонтан със статуя на Херкулес. В днешно време посетителите идват на Marktplatz, за да пазаруват. В сряда и събота сутрин тук се продават свежи цветя, риба и продукти.

3. Мостът на Карл Теодор

https://maps.google.com/?ll=49.414253,8.709547&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Забележителност в Хайделберг, мостът Карл Теодор е кръстен на принца избирател, който е наредил изграждането на моста през 1780 -те години. Обхващащ река Некар, само пешеходният мост, свързан с пешеходци, свързва стария градски квартал с хълмистите пейзажи в северната част на града. Средновековната мостова порта с две кули от страната на стария град някога е била част от укрепленията на града. На запад от портата посетителите често правят пауза, за да направят снимката си пред маймуната на Хайделбергския мост. Бронзовата статуя държи огледало като напомняне, че хората са почти еднакви, където и да ги отведат пътуванията им.

2. Замъкът Хайделберг

https://maps.google.com/?ll=49.410557,8.715833&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположени високо на хълм с изглед към града, перфектните руини на замъка Хайделберг са резултат от много векове строителство и разрушения, причинени от война, пожар и грабежи. Най -ранните укрепления са построени през 13 век; повечето от настоящите структури датират от епохата на Възраждането. Докато голяма част от замъка остава в състояние на изкусен разпад, някои стаи са напълно реновирани. Интериорът на Кралската зала е възстановен в готическата си слава и все още се използва днес за сезонни фестивали и обществени събития.

1. Хайделберг Алтщат

https://maps.google.com/?ll=49.410889,8.702907&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Най -старата част на града, Altstadt седи точно под замъка. Той се простира по протежение на реката в продължение на една миля, с Карлстор в единия край и Бисмаркплац в другия. Между тях е прекрасна комбинация от барокови сгради, тесни улички, пазарни площади, магазини, ресторанти, кръчми и най -популярните атракции в Хайделберг. След като почти беше разрушен от френските войски през 1690 -те години, Старият град беше построен почти от нулата през 18 век. За разлика от по -голямата част от германските градове, той излезе от Втората световна война почти невредим. Hauptstrasse е главната пешеходна улица през Altstadt и там е съсредоточена по -голямата част от пазаруването.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: