Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Влажните зони се срещат в почти всеки регион на света и се считат за най -биологично разнообразната от всички екосистеми. Те осигуряват местообитания за голям брой водни и сухоземни видове. Те също са важна среда за много мигриращи видове птици. Видовете влажни зони включват блата, блата, блата и лимани. Преглед на някои от най -много важни влажни зони в света.

10. Камарг

https://maps.google.com/?ll=43.533333,4.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Камарг обхваща делтата на река Рона в югоизточната част на Франция. Приблизително една трета от Camargue са или езера, или блата. Това е едно от най -добрите места в Европа за наблюдение на птици. Неговите езера със саламура осигуряват едно от малкото европейски местообитания за по -голямото фламинго. Той е известен и с бика Камарг и коня Камарг.

9. Национален парк Wasur

https://maps.google.com/?ll=-8.600000,140.833328&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Национален парк Wasur е масивен влажен район в индонезийската провинция Папуа, на остров Нова Гвинея. Наречен Serengeti на Папуа поради невероятното си биоразнообразие, Националният парк Wasur поддържа голям брой редки животни и птици. Най -доброто място за забелязване на дивата природа в националния парк Wasur е езерото Rawa Biru, което е част от влажните зони. Тук има много видове водолюбиви птици и мигриращи птици, заедно с казуари и валаби. За съжаление естествените наводнени тревни системи в парка са застрашени от нашествието на чужди видове като воден зюмбюл и мимоза пигра.

8. iSimangaliso Wetland Park

https://maps.google.com/?ll=-28.000000,32.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Паркът iSimangaliso Wetland Park (известен преди като Greater St. Lucia Wetlands Park) е един от най-разнообразните региони в южноафриканската провинция KwaZulu-Natal. iSimangaliso е добре известен със своите обширни влажни зони, пясъчни дюни, плажове и коралови рифове. Животните, които се срещат в парка, включват слонове, леопард, черен и бял носорог, бивол, а в океана китове, делфини и морски костенурки.

7. Делтата на Меконг

https://maps.google.com/?ll=9.833333,106.250000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Делтата на Меконг е регионът в Южен Виетнам, където река Меконг се приближава и се влива в морето. Това е много богата и буйна зона, покрита с оризови полета, която произвежда около половината от общата продукция на Виетнам в селското стопанство. Впоследствие животът в делтата на Меконг се върти много около реката и всички села често са достъпни по река, а не по шосе.

6. Какаду влажни зони

https://maps.google.com/?ll=-12.813486,132.720993&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Национален парк Какаду е разнообразен парк с приблизително половината от размера на Швейцария, разположен в северната територия на Австралия. Влажните зони на парка предоставят една от най -добрите възможности за разглеждане на диви животни. Сладководните и соленоводните крокодили спят по бреговете на многото реки и билабонг през по -голямата част от деня, но също така могат да се видят плаващи или плуващи във водата. Една от най -известните забележителности на Какаду е билабонгът на Жълтата вода. Разположена близо до малкото селище Cooinda, Yellow Water е дом на крокодили, диви коне, биволи и други диви животни. Billabong, който наводнява, за да се присъедини към други водни пътища през тропическия сезон, също привлича милиони мигриращи птици всяка година.

5. Задни води на Керала

https://maps.google.com/?ll=9.863480,76.359398&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Затоките на Керала са верига от лагуни и езера, разположени успоредно на брега на Арабско море в щата Керала в Южна Индия. Мрежата включва пет големи езера, свързани с канали, както изкуствени, така и естествени, захранвани от 38 реки. Задниците са дом на много уникални видове водни организми, включително раци, жаби и калници, водни птици и животни като видри и костенурки. Днес домашният туризъм е най -популярната дейност в затоплените води, като няколко големи Kettuvallams (традиционни оризови лодки, сега превърнати в плаващи хотели) плават по водните пътища.

4. Евърглейдс

https://maps.google.com/?ll=26.000000,-80.699997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в щата Флорида, Евърглейдс са огромна, плитка, бавно движеща се тревна река, която се простира от езерото Окичоби до залива Флорида. През сухия сезон той изсъхва, с изключение на по -дълбоките места. Районът е дом на над двадесет различни вида птици и стотици други видове. Много домашни любимци са избягали или са били пуснати в Евърглейдс от околните градски райони. Роден в Южна Азия, бирманският питон сега се конкурира с американския алигатор, най -голямото влечуго в Северна Америка, за върха на хранителната верига. През 2009 г. агентите премахнаха повече от 1200 бирмански питона от Националния парк Евърглейдс.

3. Делтата на Окаванго

https://maps.google.com/?ll=-19.250000,22.750000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Делтата на Окаванго в Ботсвана е един от най -големите вътрешни водни пътища в света. Образува се там, където река Окаванго се влива в басейн в пустинята Калахари, където по -голямата част от водата се губи чрез изпаряване и изтичане, вместо да се оттича в морето. Делтата Окаванго е известна с голямото си разнообразие от диви животни. Видовете включват слон, хипопотам, жираф, крокодил, лъв, гепард, носорог и зебра. По -голямата част от приблизително 200 000 големи бозайници в и около делтата не са целогодишни жители. Те си тръгват с летните дъждове и се връщат с наближаването на зимата.

2. Сундарбани

https://maps.google.com/?ll=21.933332,88.849998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Sundarbans е най -големият крайбрежен мангрови пояс в света, разпространен в Бангладеш и Западен Бенгал в Индия. Името Sundarban може буквално да се преведе като „красива джунгла“ на бенгалски език. Няколко хищници живеят в лабиринта от канали, клони и корени, които съставляват региона, включително около 500 бенгалски тигри. За разлика от други местообитания, тук тигрите живеят и плуват сред мангровите острови, където ловуват плячка като елен от читал и глиган. Тигрите също редовно атакуват и убиват хора, които се впускат в гората. Някои от влечугите също са хищници, включително два вида крокодил, соленоводният крокодил и крокодилът Магър.

1. Пантанал

https://maps.google.com/?ll=-18.000000,-56.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пантанал е най -голямата влажна зона в света от всякакъв вид, разположена предимно в Западна Бразилия, но се простира и в Боливия и Парагвай. Известен със своята дива природа, той е един от основните туристически атракции на Бразилия. За разлика от много други биологично интензивни райони, в Пантанал на практика е гарантирано, че всъщност ще видите дивата природа. Капибара и Yacare Caiman присъстват в милиони. Други бозайници като застрашената гигантска речна видра са забележими малко по -трудно, но все пак много по -лесно, отколкото в Амазонка. Пантанал е и най -доброто място в цяла Америка за забелязване на ягуар в дивата природа, предвид относително малкото количество гъста дъждовна горска покривка.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: