Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Кайро е най -интересният град, какъвто трябва да бъде столицата на нацията. Той има невероятни шумни сукове (пазари) и средновековен ислямски град. След като сте видели няколко забележителности тук, е време да преминете към истинската причина да посетите Египет: прочутите пирамиди по протежение на Нил. Здравей, страната на Клеопатра! Ако се уморите от пирамидите и други антики, направете релаксираща почивка в природен резерват, където царят пейзажи и диви животни. Еднодневното пътуване от Кайро може да е точно това, което фараонът е поръчал.

6. Мемфис

https://maps.google.com/?ll=29.844667,31.250917&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Кайро може да е съвременната столица на Египет, но Мемфис, само на 25 км (15 мили), беше древната столица. Разположен в устието на делтата на Нил, Мемфис е един от най -важните градове в древен Египет. Той е бил дом на египетски владетели, които са построили огромни храмови комплекси. За съжаление, днес са останали малко от техните постижения, опустошени от униженията на времето, околната среда на заливната равнина и използването на нейния камък за сградите на средновековния Кайро. Задължително място за посещение са музеите на открито, които съдържат огромно количество варовикова статуя на Рамзес II, както и масивен алабастров Сфинкс и други паметници.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

5. Вади Ел Раян

https://maps.google.com/?ll=29.147778,30.392500&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Египет не е само пясъчни дюни, както ще разберете, когато посетите Вади Ел Раян, на малко повече от два часа с кола от Кайро. Това е природен резерват, където ще видите планини, скални образувания, оазис и красиви водопади. Може да срещнете и египетски диви животни като газели, лисици и цял куп птици, включително прелетни птици, орли и соколи. Районът е известен също като Долината на китовете, тъй като тук са открити множество вкаменелости на китове, сред първите навсякъде. Ако шофирате сами, се препоръчва автомобил със задвижване на четирите колела, тъй като някои пътища са доста неравни. Тук става горещо, затова донесете слънцезащитни продукти и много вода.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

4. Саккара

https://maps.google.com/?ll=29.871111,31.216389&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Можете да видите някои интересни неща по гробищата и Саккара не прави изключение. Това е древното гробище на Мемфис. Той има куп пирамиди (16 царе са погребани, по един във всяка), включително пирамидата на Джосер Стъпка, защото е изградена на нива или стъпала. Тази пирамида е най -старата каменна сграда в света. Други важни служители имат тук погребални паметници. Археолозите и изследователите все още правят разкопки тук. През 2011 г. те откриха осем милиона животински мумии в катакомба. Мумиите бяха предимно кучета; изследователите смятат, че тяхната функция е да предават молитвите на собствениците си към боговете.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

3. Александрия

https://maps.google.com/?ll=31.198000,29.919201&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Вторият по големина град в Египет, Александрия, е служил като столица на страната в продължение на близо 1000 години в древни времена. Разположени на Средиземно море, останки от гръцка и римска цивилизация могат да бъдат намерени в забележителности и исторически обекти. Ключът е стълбът на Помпей, римска колона с височина 30 метра (99 фута). Част от известната древна Александрийска библиотека е намерена под акропола, върху който стои стълбът. В близост се намират катакомби на много нива, които съдържаха голяма римска банкетна зала, където се ядеха паметни ястия. Важен е и Храмът на Тапосирис Магна, където се смята, че египтяните почитат свещени животни. Не остава много от него, но любителите на животни могат да се насладят на посещение.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

2. Дахшур

https://maps.google.com/?ll=29.806389,31.208055&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Древните египтяни усъвършенстваха уменията си за изграждане на пирамиди в Дахшур. След това те приложили тези умения за изграждането на Великата пирамида в Гиза. Дахшур, разположен в западен Нил южно от Кайро, има две забележителни пирамиди: наклонената и червената. Двойката е сред най -старите и най -добре запазените пирамиди в страната. Наклонената пирамида е първият опит за изграждане на гладкостранна пирамида; не беше успешен Вторият опит - този успешен - доведе до Червената пирамида, наречена така, защото излъчва червен цвят след дъждовна буря. Други пирамиди, включително тази за гробници на кралски жени, могат да бъдат намерени тук.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

1. Некропол Гиза

https://maps.google.com/?ll=29.976110,31.132778&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Когато египетските царе умряха, те може би са отишли на небето, но първо са направили спирка по пътя в Гиза. Тук те построиха паметници, като храмове за себе си и с инженерни умения, считани за примитивни според днешните стандарти, построиха гигантски пирамиди. Лесно изпълними на еднодневно пътуване от Кайро, тези пирамиди несъмнено са причината номер 1 да посетим Египет. Има нещо страхопочитащо за Големия Сфинкс и Великата пирамида в Гиза, които загубиха от Гринуич, Англия, като Основен меридиан, стоящи един до друг. Има още пирамиди, които си струва да се видят, и некрополи или гробища с техните скулптури на мъртвите.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: