Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Русия, някога най -големият и най -могъщият член на бившия СССР, все пак остава очарователна страна за посещение. Това е страна на контрасти, от страхотни субтропични плажове до силно студени зимни региони на север. На изток може да има по -малко хора, но прекрасните му градове са сред най -популярните места за посещение в Русия и могат да се държат на запад.

Русия е потопена в историята навсякъде, където пътува, от порочни битки до велика класическа музика и литература. И почти навсякъде посетителите могат да видят примери за великолепно изкуство, не само в музеите, но и в неговите църкви.

10. Екатеринбург

https://maps.google.com/?ll=56.833332,60.583332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Екатеринбург е индустриален град в Уралските планини, който има много неща за това. Той обаче се помни до голяма степен като мястото, където цар Николай, последният цар на Русия, и семейството му бяха екзекутирани през 1918 г. по време на Руската революция.

Днешният Екатеринбург има оживена културна сцена, дом на много библиотеки, театри и драматурзи, танцови компании, както и популярни руски рок групи. Четвъртият по големина град в Русия също има повече от 30 музея, включително най -старата дървена скулптура в света в колекцията Шигир; друг музей съхранява повече от 300 икони на Невянск.

9. Сочи

https://maps.google.com/?ll=43.585278,39.720280&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Сочи на Черно море е чудесна дестинация за зимни спортове и всъщност беше домакин на Зимните олимпийски игри през 2014 г. Като оставим ските, Сочи също е домакин на руската Гран при на Формула 1 и ще бъде град домакин на Световното първенство по футбол през 2022 г. Въпреки зимния сняг, Сочи предлага субтропичен климат и страхотни плажове, което го прави ключова част от Руската Ривиера.

Курортният град прави чудесно лятно (и зимно) бягство за руснаците. Разходката по морския насип само за пешеходци е приятно изживяване. Екологично съзнателните пътници може да искат да посетят Кавказкия биосферен резерват. Сочи също е дом на най -северните чайни плантации в района.

8. Велики Новгород

https://maps.google.com/?ll=58.549999,31.266666&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Основан през 10 век, Велики Новгород е един от най -старите градове в далечния север на Русия. Велики Новгород твърди, че е родното място на Русия, тъй като ранните му жители поканили скандинавския принц Рюрик да управлява Русия, създавайки управляваща династия, продължила 750 години.

Най -добрите забележителности включват катедралата Света София и камбанарията, най -старата в Русия; ханзейският фонтан, за който се казва, че връща по 1000 рубли за всеки хвърлен в него; и множество музеи, включително такива за желязо, порцелан и история. Разположен на езерото Илмен, Велики Новгород е добро място за ядене на борш и закупуване на био-мед.

7. Владивосток

https://maps.google.com/?ll=43.133331,131.899994&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Планините и заливите обграждат Владивосток, което го прави зашеметяващ красив град в източната част на Русия. Последната спирка на Транссибирската железница, Владивосток е най-голямото пристанище на страната в Тихия океан; това е просто прескачане и прескачане от Северна Корея и Китай.

Градът предлага много културни атракции от театри до музеи до концерти; актьорът Юл Бриннер е роден тук през 1920 г. Пътуващите може да искат да се разходят из някои от прекрасните градски паркове, включително Мини Городок, който някога е бил военна база. Главният площад на града е Адмиралски Сквер, в близост до който има музей, посветен на подводница.

6. Нижни Новгород

https://maps.google.com/?ll=56.326942,44.007500&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Петият по големина град в Русия се намира при сливането на реките Волга и Ока. Градът започва като крепост през 13 век; по едно време е бил известен като Горки, след Максим Горки, който е роден тук.

Старият град е зазидан, въпреки че Архангелската катедрала беше единственото нещо, което стоеше след опустошаването на града от болшевиките. Нижни Новгород е добро място да се потопите в руското изкуство и архитектура, с повече от 600 паметници и статуи и поне 200 музея на изкуството, концертни зали и други подобни.

5. Иркутск

https://maps.google.com/?ll=52.312222,104.295830&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Де факто столицата на Източен Сибир, Иркутск е най-популярната спирка на Транссибирската железница между Москва и изток. Тъй като езерото Байкал е само на 45 км, градът е най -добрата база за изследване на западната брегова линия на езерото.

Пътуващите, които посещават историческия Иркутск, може да бъдат приятно изненадани от това, което откриват. Декорираните дървени къщи стоят до стандартните съветски блокови апартаменти, плюс широките булеварди с не твърде голям трафик за град с повече от 500 000 души. Иркутск беше мястото на много кървави сблъсъци между руските фракции в различни революции.

Той също така служи като място за изгнание на интелектуалци, художници и други, което може би е причината градът да има пет университета. Няколко църкви, включително църквата Възнесение Господне, както и геоложки и исторически музеи наричат Иркутск дом.

4. Казан

https://maps.google.com/?ll=55.790279,49.134724&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Казан понякога се нарича Истанбул на Волга, защото е град, където се срещат европейската и азиатската култура. Столицата на Татарстан е прекрасен град, където църковната кула и минаретата изпълват силуета.

Известен също като третата столица на Русия, след Москва и Санкт Петербург, жителите на Казан се радват на един от най -високите стандарти на живот в Русия. Забележителностите, които трябва да се видят, включват останките от Казанския Кремъл, унищожен от Иван Грозни; джамията Кул-Шариф, кръстена на мъж, убит при защита на Казан от Иван; и улица Bauman, пешеходна търговска улица.

3. Златен пръстен

https://maps.google.com/?ll=56.416668,40.450001&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Златният пръстен свързва няколко града извън Москва, които изпълват сетивата с благоговение. Живописните провинции, изпълнени с черешови градини, странни вили, куполи с форма на лук и емблематични църкви, които съдържат най-старото изкуство в страната, правят този регион специално място за посещение.

Един от най -старите региони в Русия, днес е много популярен сред руските туристи, които искат да преживеят отминала епоха. Традиционният начин за разглеждане на градовете прави цикъл обратно на часовниковата стрелка, започващ и завършващ в Москва: Владимир, Суздал, Кострома, Ярославъл, Ростов Велики, Переславъл-Залески и Сергиев Посад. Белите каменни църкви, манастири и крепости са само някои от забележителностите, които трябва да се видят.

2. Санкт Петербург

https://maps.google.com/?ll=59.950001,30.299999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Вторият по големина град в Русия може да бъде известен като Ленинград, но повечето хора го наричат с рожденото му име, Санкт Петербург. Основан през 1703 г. от цар Петър Велики, Санкт Петербург някога е бил императорска столица на Русия; името му е променено на Ленинград през 1924 г.

Поради местоположението си на река Нева, която се влива във Финландския залив и след това в Балтийско море, градът е популярна северна круизна дестинация и едно от най -популярните места за посещение в Русия.

Известен като културна столица на Русия, градът може да се похвали с една от най -добрите художествени колекции в света в Ермитажа, като църквите допълват великолепното изкуство на града. Невски проспект е известната градска улица за пазаруване и хранене.

1. Москва

https://maps.google.com/?ll=55.750000,37.616669&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Като столица на Русия, Москва е най -важният град в Русия, но не само по политически причини. Този град с повече от 12 милиона е известен и със своите артистични начинания, включително балет, симфонии и изкуство. Куполите с форма на лук на исторически църкви изпълват силуета.

Великолепният Кремъл и впечатляващият Червен площад, един от най -големите площади в света, са забележителности, които не трябва да се пропускат, както и статуите на Ленин и Сталин, противоречиви лидери през 20 -ти век. Допълнителни доказателства, че миналото на Москва не винаги е било скърцащо чисто, могат да се видят в музеите на ГУЛАГ и Студената война.

Настаняване: Къде да отседнете в Москва

Вижте също: Най -добрите атракции в Москва

Карта на Русия

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: