Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Дом на древните култури много преди испанците да достигнат бреговете си, Лима съчетава миналото с настоящето, превръщайки го в град, който го кани да посети. Столицата и най-големият град на Перу е мястото, където да научите повече за предколумбовия живот по времето, когато хората бяха жертвани, за да умилостивят боговете. Градът е пълен с музеи, някои върху колониални сгради, други в модерни сгради. Посетителите, които желаят почивка от антики, могат да се насладят на разходка по плажа или да хапнат типична перуанска храна в квартален калъф. А когато настъпи нощта, посетителите могат да участват в дискотеката или да се насладят на вълшебно шоу с танцуващи фонтани с вода.

10. Torre Tagle Palace

https://maps.google.com/?ll=-12.048840,-77.029312&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Дворецът Torre Tagle е величествена сграда, която съчетава няколко архитектурни стила в центъра на Лима. Сградата съчетава мавритански, андалуски, азиатски и криолски черти, като дори някои материали идват от Испания. Два балкона от тъмно дърво украсяват предната част на тази испанска барокова сграда, докато интериорът се отличава с високи тавани и севилийски плочки. Дворецът е построен в началото на 1700 г. като дом на благородника, който е бил ковчежник на кралския испански флот. Днес в него се помещават офисите на перуанското Министерство на външните работи, което означава, че обикновено не е отворено за публични посещения.

9. Катедралата в Лима

https://maps.google.com/?ll=-12.046472,-77.030037&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Първоначално за изграждането на оригиналната катедрала в Лима се е случило през 1535 г. и през годините се разширява. След като е разрушаван няколко пъти от земетресения, той е разрушен и изцяло нова катедрала е построена няколко века по -късно. Сегашната катедрала е базирана на катедралата от 1746 г. С допълнения през годините, катедралата представлява архитектурни стилове от барок до неокласик. Разположена в историческата Лима, богато украсената катедрала има 13 параклиса; главният олтар на катедралата е позлатен. Светци, девици и апостоли са издълбани в хоровете. Тук е погребан испанският изследовател Франсиско Писаро, завладял Перу. Катедралата е още по -впечатляваща, когато е осветена през нощта.

8. Квартал Баранко

https://maps.google.com/?ll=-12.141667,-77.016670&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Преди векове Баранко е било сънливо рибарско селище. Сега това е крайбрежен район, който някога е бил площадка за богатите лимани. През 20 -ти век обаче писатели и художници започват да се нанасят, придавайки на района бохемски привкус. Този живописен район е осеян с ярко боядисани къщи в стил Арт Деко, подчертани с цъфнали дървета. През деня Barranco предлага по -бавен темп на живот от Лима, но действието се засилва, когато слънцето залезе. Хората се събират в Parque Municipal, вечерят в малки ресторанти, сервиращи типични перуански ястия, или танцуват цяла нощ в дискотеки и нощни клубове.

7. Каса Алиага

https://maps.google.com/?ll=-12.044218,-77.030441&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Безопасно скрита в странична улица е Casa Aliaga, една от по-малко известните атракции в Лима. Стара като самата Лима, къщата стои на земята, дадена през 1535 г. на Йеронимо де Алиага, един от последователите на Писаро, и която е била заета от 18 поколения негови потомци. Casa Aliaga може да не изглежда много отвън, но интериорът е прекрасен, с ретро мебели и плочки. Потомците на Йеронимо в момента живеят в модерно разширение, докато голяма част от оригиналната основна къща е изложена.

6. Хуака Пуклана

https://maps.google.com/?ll=-12.111111,-77.033890&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Ако древните паметници са привлекателни за пътешествениците, тогава Хуака Пуклана е мястото, където да отидете; се смята за един от най -важните паметници на Лима. Разположена в Мирафлорес, тази кирпичена пирамида е построена около 500 г., но по-късно е покрита и не е открита отново до средата на 20 век. Въз основа на разкопките си археолозите смятат, че Хуака Пуклана е церемониалният и административен център за ранната култура на Лима. Много артефакти, включително текстил, керамика и животински останки, са открити тук в подкрепа на тази теория. По едно време тук са се извършвали човешки жертвоприношения. Комплексът включва пирамидата и малък музей, изпълнен с артефакти.

5. Конвент де Сан Франциско

https://maps.google.com/?ll=-12.045497,-77.027397&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Манастирът Сан Франциско, който датира от 1673 г., когато е осветен, е известен със своята испанска барокова архитектура. Този изящен, величествен комплекс е забележителност в историческата Лима. Той почита Юда Апостола; на неговия празник 40 души носят около сребърна стойка с тегло 1,5 тона. Манастирът е известен със своята библиотека, която съдържа 25 000 антични текста, включително Библия, отпечатана през 1571 г. Манастирът е също толкова известен с това, което се крие под него: катакомби, в които са погребани от 25 000 до 70 000 души. Днес костите им са подредени в художествени дизайни.

4. Музей Ларко

https://maps.google.com/?ll=-12.072306,-77.070808&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Museo Larco е задължително място за пътуване, интересуващо се от предколумбовото изкуство. Частният музей, основан от Рафаел Ларко Ерера, се намира в сграда от 18 -ти век, построена над пирамида от VII век. Колекциите на музея, представляващи 5000 години перуанска история, са подредени хронологично. Общата колекция на музея наброява хиляди екземпляри. Той е особено известен със своята колекция от предколумбова еротична керамика, която включва хора, извършващи секс не само помежду си, но и с богове и мъртви. Също толкова впечатляваща е Галерията за злато и сребро, която включва предмети като погребални маски и бижута, носени от свещеници и владетели.

3. Магическа водна обиколка (Parque de la Reserva)

https://maps.google.com/?ll=-12.070833,-77.033333&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Parque de la Reserva е прекрасен парк през деня, но се превръща в грандиозно водно, звуково и светлинно шоу през нощта. 13-те фонтана в парка са изключени през деня, но оживяват през нощта в тази семейна туристическа атракция в Лима. Посетителите, които се разхождат из Magic Water Tour, са възхитени от фантастичните дисплеи, които превръщат обикновените фонтани в чудесни изригвания, когато се комбинират с лазерни светлини и музика, включително класика и перуански мелодии. Книгата на рекордите на Гинес казва, че Magic Water Tour е най -големият фонтанен комплекс в света.

2. Пласа де Армас

https://maps.google.com/?ll=-12.045833,-77.030556&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Плаза де Армас е мястото, където е роден град Лима. Известен още като Plaza Mayor, той е сърцето на града, разположен в историческия му квартал, с улици, излъчващи се в мрежа. Мястото е избрано от испанския конкистадор Франсиско Писаро през 1535 г. Въпреки че не е останала нито една оригинална сграда, в центъра на площада е впечатляващ бронзов фонтан, издигнат през 1650 г. Днес площадът е ограден от катедралата и няколко дворци, включително Palacio Arzobispal, който може да се похвали с някои от най-изящните балкони в мавритански стил в града.

1. Област Мирафлорес

https://maps.google.com/?ll=-12.117500,-77.043053&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Мирафлорес е един от по -изключителните квартали на Лима и определено един от най -живописните, тъй като седи на блъф с изглед към Тихия океан. Това е морският курорт и развлекателен център в Лима. Плажът е много популярен сред сърфистите и парапланеристите. Мирафлорес кипи с луксозни възможности за пазаруване, но пътниците, интересуващи се от перуанските изкуства и занаяти, ще се отправят към Avenue Petit Thouars. Miraflores също е магнит за хора, които обичат да купонясват в баровете, клубовете и казината. Като жилищен район, той съчетава очарованието на колониалните жилища с днешните високи издигания.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: