Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Бразилия е най-биоразнообразната нация на планетата, имаща невероятно разнообразие от растения и животни. Огромната система от национални паркове в Бразилия предлага най -добрите места за изследване на тази природна красота. В тези паркове можете да намерите тропически дъждовни гори, планински каньони и други. По -долу са най -красивите национални паркове в Бразилия, които определено си заслужават да бъдат проучени.

10. Национален парк Itatiaia

https://maps.google.com/?ll=-22.333332,-44.583332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Създаден през 1937 г., Националният парк Itatiaia е най -старият национален парк в Бразилия. Паркът е част от планинската верига Mantiqueira и е дом на някои от най -високите планини в Бразилия, включително Prateleiras и Agulhas Negras. Prateleiras е лесен за изкачване, но Agulhas Negras е малко по -труден и изисква известни усилия, ако не и реални алпинистки умения.

Растителността става по -рядка, колкото по -високо се изкачвате, така че не забравяйте слънцезащитни продукти и шапка. Гледките са великолепни, особено през сухия сезон, между май и август. Паркът също привлича наблюдатели на птици от цял свят със своите 350 вида птици.

9. Национален парк Chapada dos Guimaraes

https://maps.google.com/?ll=-15.348333,-55.893501&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този национален парк в щата Мато Гросо има природни дадености като скали, каньони, водопади и пещери. Ако преминете през саваната, ще видите разнообразни цветни цветя и гори с много видове дървета. Паркът също е забележителен или неговите археологически обекти, включително някои ранни пещерни рисунки.

Любителите на дивата природа вероятно ще забележат видове като гато-палхейро диви котки, орли, мравояди, елени и гривисти вълци. Най -доброто време за посещение на този парк е през сухия сезон, който продължава от май до септември. По време на дъждовния сезон, между декември и април, паркът често е затворен за посетители.

8. Национален парк Pantanal Matogrossense

https://maps.google.com/?ll=-17.716667,-57.366669&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в южния щат Мато Гросо, доминиращата черта на този парк е река Куяба и околните влажни зони. Всъщност този парк съдържа най -голямата влажна зона в света. Вероятно ще видите голямо разнообразие от диви животни, ако посетите, включително много екзотични птици като папагали, ара и ибис.

Сред много други видове може да срещнете и мравояди, ягуари, маймуни и тапири. Тъй като пътуването до и от този национален парк може да отнеме няколко дни, а вие ще искате да останете поне няколко дни, трябва да отделите минимум близо седмица за това пътуване.

7. Национален парк Jericoacoara

https://maps.google.com/?ll=-2.783333,-40.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Jericoacoara, разположен в щата Ceara, има известен плаж, който също се нарича Jericoacoara, и е чудесен за водни спортове като ветроходство, уиндсърф и сандборд. В този парк ще намерите няколко различни пейзажа, включително плажове, блата, пясъчни дюни, пещери и залесени площи с кокосови дървета.

Много посетители изследват пясъчните зони, като се разхождат с бъгита с дюни или други превозни средства с размери 4 × 4. Всъщност единственият начин да влезете в парка е като вземете 4 × 4 от най -близкия град, който също се нарича Jericoacoara. Паркът съдържа и няколко езера и езера, където можете да се отпуснете на хамак, докато оценявате живописната среда.

6. Национален парк Chapada dos Veadeiros

https://maps.google.com/?ll=-14.083333,-47.666668&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на 240 км (150 мили) от Бразилия в щата Гояс, този парк се отличава със своите драматични кварцови скални образувания и голям брой водопади. Водопадът Pedreiras е една от основните атракции и перфектно място за плуване или наслада на лечебните и релаксиращи свойства на водата.

Популярен спорт за авантюристите е спускането с параход, спускане по водопади с помощта на въжета, дейност, препоръчана само под ръководството на опитен водач. Сред разнообразната флора и фауна на парка има няколко застрашени вида, като вълци гуара, ягуари, блатни елени и броненосеци.

5. Национален парк Lencois Maranhenses

https://maps.google.com/?ll=-2.533333,-43.116669&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този парк е в североизточната част на Бразилия, в щата Maranhão. Lençóis Maranhenses съдържа малко растителност и се състои почти изцяло от пясъчни дюни. Обиколките се провеждат в превозни средства с размери 4 × 4, въпреки че може да бъде и завладяващо да се разхождате по този пустинен пейзаж. Въпреки че може да е горещо следобед, освежаващо е да се охлади в едно от многото езера, реки или лагуни.

Освен това имате възможност да разгледате дюните на кон или отгоре, с хеликоптер или малък самолет. Това е един парк, който е за предпочитане да посетите през дъждовния сезон, между юли и септември, тъй като това е, когато лагуните са пълни.

4. Национален парк Aparados da Serra

https://maps.google.com/?ll=-29.183332,-50.083332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Открит през 1959 г., Национален парк Aparados da Serra е един от най -старите национални паркове в страната. Този парк се намира в южната част на Бразилия в щатите Санта Катарина и Рио Гранде до Сул.

Паркът е популярна дестинация за преходи и е известен със своите грандиозни каньони и тропически гори. Един от акцентите е каньонът Итаимбезиньо, който е в субтропична тропическа гора и има два водопада. В момента в парка са разрешени само 1500 посетители на ден. Поради близостта си до Атлантическия океан, паркът е доста влажен и често мъглив.

3. Морски национален парк Фернандо де Нороня

https://maps.google.com/?ll=-3.853808,-32.423786&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Фернандо де Нороня е архипелаг, състоящ се от шест основни острова в Атлантическия океан, на 350 км (220 мили) от бразилското крайбрежие. Повечето посетители изследват главния остров, който съдържа малък град, чрез бъги.

Има повече от дузина плажове, които са чудесни за плуване, гмуркане, сърф и гмуркане с шнорхел. Посетителите трябва да закупят пропуск, който ви осигурява достъп до всички плажове. Тук можете да видите голямо разнообразие от морски диви животни, като морски костенурки, делфини, акули, скатове и всякакви видове риби. Този национален парк има няколко хотела, където можете да отседнете.

2. Национален парк Чапада Диамантина

https://maps.google.com/?ll=-12.880278,-41.372223&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този национален парк се намира в Bahia в североизточна Бразилия и предлага някои от най -уникалните и зашеметяващи пейзажи в страната. Има необичайни скални образувания, пещери, езера и меси, които могат да ви осигурят много часове или дни за проучване.

Най -известният водопад в парка е Cachoeira da Fumaça, най -високият водопад в страната, където водата няма достатъчен обем, за да преодолее падането от 380 метра (1250 фута). Други акценти включват невероятните сини води на Poço Encantado (омагьосан басейн) и Poço Azul.

Най -близкият град е Lençóis, който е известен през 19 век с големи диамантени находки от изследователите. Ако искате да прекарате няколко дни в един от най -красивите национални паркове в Бразилия, можете да намерите екскурзовод, който да ви отведе на преход до дестинации като Paty Valley.

1. Национален парк Игуасу

https://maps.google.com/?ll=-25.683332,-54.433334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Игуасу е голям парк, разположен в щата Парана, отчасти е в Бразилия, а отчасти в Аржентина. На границата на двете държави се намира водопадът Игуасу, един от най -големите и впечатляващи водопади в света.

Ако искате да се насладите на невероятна гледка към водопада, можете да се разходите с хеликоптер над парка. Точно до парка се намира зоологическата градина, наречена Parque das Aves, която има голяма популация от птици и други животни. Този национален парк е и домът на язовир Итаипу, който осигурява голяма част от силата както за Бразилия, така и за Парагвай.

Карта на националните паркове в Бразилия

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: