Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Привличайки близо един милион посетители годишно, Milford Sound е една от най -популярните туристически дестинации в Нова Зеландия. Разположено в националния парк Fiordland на Южния остров, това внушаващо страхопочитание природно чудо е по-точно фиорд, отколкото звук, защото е образувано от топящи се ледници.

Заобиколен от двете страни със стръмни, внушителни скали и буйна тропическа гора, Звукът се отличава с няколко величествени върхове, кръстени на животни и предмети, които приличат, като Митър Пик, Слонът и Лъвът.

Честите дъждове в Милфорд Саунд подобряват красотата на мястото, като създават стотици водопади, които се спускат надолу по стръмните скали и остават дори дни след спирането на дъждовете. Две постоянни каскади, водопад Лейди Боуен и Стърлинг, също са сред популярните атракции на Саунд.

Посещението на Саунд предлага гледка към зрелищни пейзажи и диви животни като делфини, пингвини, тюлени и светещи червеи в Нова Зеландия. Звукът е дом на най -голямата популация от черни коралови дървета в света, а подводната обсерватория позволява на туристите да видят черния корал.

Повечето живописни обиколки на Милфорд Саунд включват разходки с автобус през спиращия дъха пейзаж и круизи с лодка в Саунд. Туристите също имат възможност за полетни обиколки, за да се любуват на величествените планини, алпийските езера и пресечената брегова ивица от въздуха.

Други начини за опознаване на Саунд и околността са като каране на кану и ходене по Milford Track, стара пътека на аборигените, която предлага невероятна природа. Milford Sound е на отдалечено място и повечето обиколки тръгват или от Куинстаун, или от Те Анау, като последното е много по -близо.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: