Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Разположен в северната част на Тихия океан се намира Хавай, архипелаг, състоящ се от 137 различни острова и островчета. Въпреки броя на по -малките острови в региона, се смята, че Хаваите се състоят само от осем големи острова.

Тази верига от тропически острови преживява някои от най -разнообразните климати, пейзажи и екосистеми в цяла САЩ. От вулканични планини и обширни каньони до буйни водопади и перфектни плажове, лесно е да се разбере защо Хавай е един от най-внушителните скъпоценни камъни в света. Въпреки че повечето хора са наясно с някои от по -големите Хавайски острови, има няколко други, които си струва да бъдат открити.

8. Kahoolawe (44,6 квадратни мили)

https://maps.google.com/?ll=20.549999,-156.600006&z=13

(ВИЖ КАРТА)

От всички хавайски острови, Kahoolawe е най -малкият и вероятно най -малко добре познатият. С дължина само 11 мили и ширина 9,7 мили, този малък остров е напълно забранен за обществеността. Единственият начин да посетите е чрез възможности, свързани с доброволческа работа.

Поради тази причина Kahoolawe също има относително малко жители. Смята се, че само няколко десетки души живеят на брега. Сега той е дом на Комисията за резервати Kahoolawe Island (KIRC), усилия за опазване, за да защити околната среда на острова и околните води.

7. Niihau (69,5 кв. Мили)

https://maps.google.com/?ll=21.900000,-160.166672&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На 17 мили от брега на Кауаи се намира най-мистериозният остров на Хавай. Niihau е частна собственост на семейство Синклер от 1864 г .; единственият начин да посетите е да бъдете поканени лично от един от собствениците. От западната страна на Ниихау ще откриете и малко племе от 200 селяни, които живеят традиционно минималистичен и селски начин на живот.

Семейството Синклер първоначално купи Niihau директно от Kamehameha за 10 000 долара в злато. Като част от сделката кралят помоли собствениците да запазят традиционната хавайска култура и традиции на острова. В наши дни собствениците се ангажират да се грижат за жителите, както и за околната среда и пейзажа.

6. Ланай (140,5 кв. Мили)

https://maps.google.com/?ll=20.818693,-156.932236&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки че Ланаи е третият по големина остров в Хавай, той все още е пълен с природни чудеса и изумителни пейзажи. Освен плажове с бял пясък и драматични скали и скални образувания, Ланай е дом и на 3366-футовия неактивен вулкан Ланаихале.

98% от острова е собственост на основателя на Oracle Лари Елисън, докато останалите 2% принадлежат на щата Хавай. Lanai продължава да бъде желана ваканционна дестинация за туристи, с луксозни курорти, гурме ресторанти и няколко световноизвестни голф игрища.

5. Молокай (260,0 кв. Мили)

https://maps.google.com/?ll=21.133333,-157.033340&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Белязан от извисяващи се морски скали, разпръснати селскостопански насаждения и вулканични планини, Молокай е петият по големина остров на Хаваите по размер и население. Той е централно разположен в Хавайския архипелаг и може да се види от бреговете на Оаху, Ланай и Мауи.

За разлика от другите острови в Хавай, които разчитат на оживената туристическа индустрия, Молокай управлява по -голямата част от приходите си от земеделие и земеделие. Осеяни из целия остров, ще намерите ферми за добитък, ананасови насаждения и ферми за захарна тръстика. В наши дни Молокай и неговите води са завършени защитени от Националния исторически парк Калаупапа.

4. Кауаи (552,3 кв. Мили)

https://maps.google.com/?ll=22.083332,-159.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Обикновено известен като градинския остров, Кауай е най -буйният и тропически остров на Хавай. Той също така е най -старият хавайски остров, датиращ от 5.1 милиона години. Що се отнася до времето, валежите в Кауай варират от 20 до 100 инча годишно, като планинските вериги с висока надморска височина виждат най -много валежи. В резултат пейзажът на Кауай е разнообразна смесица от гъсти джунгли, каскадни водопади и извисяващи се крайморски скали.

Въпреки че е сравнително голям, 97% от острова остава неразвит. Населението на Кауай е малко над 70 000, като повечето хора живеят в Лихуе, Капаа, Ханалей и Принсвил.

3. Оаху (596,7 кв. Мили)

https://maps.google.com/?ll=21.473000,-157.986801&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Две трети от населението на Хавай живее в Оаху, което го прави най-населеният остров (въпреки че е само третият по големина по размер). Най -големият град е Хонолулу, който е и седалище на столицата на щата. Въпреки че е дом на най-големия град на Хаваите, Оаху също изобилства от слънчеви плажове, масивни планински вериги и буйни тропически гори.

Най-голямата планина на острова е Каала, която се издига на около 4000 фута над морското равнище. Преди милиони години Оаху е образуван от два вулкана - Уайанае на запад и Ко’олау на изток. Тези два вулканични вериги сега се считат за напълно мъртви и неактивни.

2. Мауи (727,2 кв. Мили)

https://maps.google.com/?ll=20.799999,-156.333328&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Мауи може да е вторият по големина остров на Хаваите, но това е най-големият остров в окръг Мауи, който също се състои от Молокай, Ланай и Кахулаве. Неговото грубо, назъбено крайбрежие е в ярък контраст с тропическите плажове и люлеещите се палми, което го прави една от най -добрите дестинации в Хавай за туристи.

С над 150 000 жители, живеещи на острова, икономиката на Мауи също е смесица от туризъм, земеделие и бизнес. Основният износ на острова е захар и ананас, въпреки че кафето, ядките, папаята и цветята също водят голяма част от експортната индустрия.

1. Хавай (4 028,0 кв. Мили)

https://maps.google.com/?ll=19.566668,-155.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Често наричан „Големият остров“, Хавай е не само най -големият остров в архипелага, но и най -големият остров в целия Съединени щати. Въпреки огромните си размери, той все още е дом само на 13% от населението на Хаваите.

Една от най -забележителните забележителности на Хаваите е Мауна Кеа. Когато се измерва от основата на морското дъно, това е най-високата планина в света (въпреки че общата й височина е само 13 803 фута над морското равнище). На острова има и десетки плажове, 14 държавни парка и дори четири национални парка. Поради големия размер на района Хавай също преживява осем различни климатични зони.

Карта на най -големите острови в Хавай

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: