Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Тайланд е нация с редица невероятни национални паркове. Ако посетите тази разнообразна и красива страна, националните паркове в Тайланд правят добър контраст с по -застроените райони, които са в близост до повечето хотели и курорти. Тези паркове ви дават възможност да видите някои от непокътнатата пустиня и дивата природа на страната. По -долу са някои от най -невероятните национални паркове в Тайланд.

10. Национален парк Куй Бури

https://maps.google.com/?ll=12.051667,99.557220&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен близо до бирманската граница, Националният парк Куй Бури е признат за една от най -добрите дестинации в Тайланд за разглеждане на диви животни, особено слонове. Често стада слонове могат да се намерят да се къпят в водоемите в близост до подстанция Pa Yang, която е оборудвана с платформи за наблюдение на диви животни.

Докато на посетителите е разрешено да карат собствени коли в парка, трябва да направите обиколка с екскурзовод, за да разгледате защитените зони на парка. Обиколките се извършват с пикапи или 4 × 4 превозни средства. Можете да наемете палатки или бунгала, ако искате да останете за една нощ. Ако идвате тук между май и ноември, трябва да очаквате много дъжд. Най -сухите месеци обикновено са юни и юли.

9. Национален парк Kaeng Krachan

https://maps.google.com/?ll=12.750000,99.599998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Kaeng Krachan е най -големият национален парк в Тайланд и е на границата на природния резерват Tanintharyi в Бирма. Паркът е предимно тропическа гора и е известен с гъстата сутрешна мъгла, покриваща парка с върхове на хълмове, стърчащи над облака мъгла около декември-март, създавайки невероятна гледка.

Паркът е известен и с разнообразните си диви животни, особено с птици и пеперуди. Тук са идентифицирани повече от 400 вида птици, включително редки видове като гигантска пита, голям аргус и щъркели с пълна шия. Има и много бозайници, като леопарди, диви кучета, мечки и слонове.

Можете да се разходите с лодка в един от парковете две реки или голямо езеро. Националният парк Kaeng Krachan е вълнуваща дестинация за разнообразни дейности, включително туризъм през горите, наблюдение на птици, разходка с лодка или мащабиране на един от високите върхове на парка.

8. Национален парк Khao Sam Roi Yot

https://maps.google.com/?ll=12.182500,99.948334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този национален парк, който се намира в провинция Прачуап Кири Хан, се отличава със своите варовикови хълмове. Името на парка означава „планина с 300 върха“. Много посетители идват тук, за да видят пещерата Phaya Nakhon, голяма пещера, в която има будистки храм.

Паркът също е популярна дестинация за наблюдатели на птици и тук можете да видите около 300 вида птици. Януари и февруари са особено добри за наблюдение на прелетни птици. Ако сте отседнали в Хуа Хин, лесно е да организирате еднодневна екскурзия до национален парк Khao Sam Roi Yot.

7. Национален парк Khao Yai

https://maps.google.com/?ll=14.441389,101.369720&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Khao Yai, който се намира в централната част на Тайланд, е създаден през 1962 г. като първият национален парк в Тайланд. Този парк е в планинската верига Sankamphaeng, така че е популярна дестинация за туристи и алпинисти. Ще намерите и други пейзажи като пасища и тропически гори.

Паркът е привлекателен и за любителите на дивата природа. Някои от видовете, които вероятно ще видите тук, включват гибони, леопарди, маймуни и слонове. Въпреки че сега е рядкост, дори е възможно да се забележи тигър. В парка можете да намерите и много водопади, като най -големият е Haew Narok.

6. Национален парк Ераван

https://maps.google.com/?ll=14.383333,99.116669&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Ераван е в западната част на Тайланд, в провинция Канчанабури. Една от основните атракции на парка е водопадът Ераван, седемстепенния водопад, кръстен на слон от индуистката митология. Можете да се изкачите по този водопад и да се къпете в басейните. Този парк също има няколко пещери, които можете да разгледате.

Най -лесният начин да стигнете до парка е да вземете автобус от Канчанабури, който отнема около час и половина. Всеки ден има множество автобуси, така че това е лесно еднодневно пътуване. Ако искате да прекарате повече от един ден в Национален парк Ераван, можете да лагерувате или да наемете бунгало.

5. Национален парк Му Ко Сурин

https://maps.google.com/?ll=9.416667,97.866669&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Му Ко Сурин са защитена група острови в Андаманско море, на 60 км (37 мили) от континента. Тези острови предлагат много чудесни места за гмуркане с шнорхел, с чисти води, зашеметяващи коралови рифове и много видове риби, морски костенурки и други морски обитатели. Има и някои чудесни места за гмуркане, като скалата Ришельо, световно известен водолазен обект.

Можете да направите организирани обиколки до този морски парк или да посетите сами. Някои от островите предлагат къмпинг или бунгала под наем. Националният парк Му Ко Сурин е идеалната дестинация, ако искате да прекарате време в релакс на плажа или гмуркане с шнорхел.

4. Национален парк Му Ко Анг Тонг

https://maps.google.com/?ll=9.622778,99.675003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Национален парк Mu Ko Ang Thong, в Тайландския залив, е морски национален парк, състоящ се от 42 острова. Най -добрият начин да видите този парк е да направите обиколка с лодка или да наемете собствена лодка. Моторните лодки и каяците са популярни тук.

Има много места, които са подходящи за гмуркане с шнорхел и гмуркане. Можете да наемете палатки или бунгала, ако искате да останете една или повече нощувки. Няколко острова имат красиви плажове с бял пясък, докато други имат планини, където можете да се разходите и да се насладите на прекрасна гледка на върха. В допълнение към голямото разнообразие от морски обитатели, на островите може да видите маймуни, видри, диви свине, прашнолистни и макакови маймуни.

3. Национален парк Khao Sok

https://maps.google.com/?ll=8.936667,98.530281&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този национален парк, разположен в провинция Сурат Тани, се състои главно от тропическите гори и джунглата. Всъщност той се счита за най -дъждовното място в Тайланд, което помага да се поддържа голямо разнообразие от растения и животни. В допълнение към стотици видове птици, паркът има диви котки, елени, тапири, слонове и глигани.

Тук можете да намерите и едно от най -големите цветя в света, все по -рядката Rafflesia kerrii, която в Тайланд живее само в Khao Sok. Сухият сезон, между юни и октомври, е оптималното време за посещение. Между април и юни е сезонът на мусоните, когато наводненията са често срещани и много пътеки са хлъзгави.

Настаняване: Къде да отседнете в национален парк Khao Sok

2. Национален парк Му Ко Симилан

https://maps.google.com/?ll=8.652500,97.640831&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк Му Ко Симилан е друг от тайландските морски паркове, архипелаг от 11 острова на 70 км (43 мили) от брега на Андаманско море. Тези гранитни острови са толкова красиви над водата, колкото и отдолу, покрити с тропически гори, заобиколени с бели плажове и оградени с коралови рифове.

Между декември и април водите са много бистри, което го прави подходящ за гмуркане и гмуркане. Някои от островите, като Ko Miang и Ko Simlan, имат хотели и ресторанти. Има няколко компании, които предлагат водолазни обиколки на островите. На някои от тях можете да останете на борда на лодката няколко нощи и да ходите на гмуркане през деня.

1. Национален парк Ao Phang Nga

https://maps.google.com/?ll=8.350000,98.483330&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Национален парк Ao Phang Nga е морски парк в южния Тайланд, в провинция Phang Nga. В този парк има доста неща за гледане, така че е добре, ако можете да прекарате поне няколко дни тук. Паркът обхваща залив от 42 карстови острова, с редица красиви плажове, драматични варовикови скали, пещери и лагуни за изследване.

Най -популярното място е остров Джеймс Бонд, получил името си след като тук е заснет част от „Човекът със златния пистолет“. Ако обичате да изследвате пещери, ще искате да направите еднодневна екскурзия до пещерата Koh Panak, в която можете да влезете само с лодка.

Карта на националните паркове в Тайланд

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: