Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Състои се от два основни острова, Северния остров и Южния остров, Нова Зеландия е невероятна дестинация за откриване. Пълен с незабравими пейзажи, спиращи дъха пейзажи и несравнима комбинация от езера, планини и буйна зеленина, островната държава трябва да се види, за да бъде наистина разбрана.

Нова Зеландия почти трябва да бъде в списъка ви, ако изобщо сте любител на приключенските спортове - или дори ако просто се интересувате да ги изпробвате. Бънджи скокове, алпинизъм, парашутизъм, парапланеризъм, планинско колоездене, каяк, каньонинг, парашутизъм, пещери, подплата с цип … Нека кажем, че списъкът е безкраен, когато става въпрос за дейности на открито, на които можете да стигнете в тази далечна дестинация.

Можете да се справите с приключенските спортове в Куинстаун, заобиколен от планински и езерни пейзажи. След това има драматичният Fiordland - част от пейзажа, съставил филмовата интерпретация на Питър Джаксън за Средната Земя за Властелинът на пръстените и Хобита (можете дори да посетите The Shire!). Опознайте маорийската култура в Роторуа и ако ви липсва градският живот, се отправете към слънчевия Окланд - най -големият град в Нова Зеландия. Ето един от най -добрите места за посещение в Нова Зеландия:

10. Остров Стюарт

https://maps.google.com/?ll=-47.000000,167.839996&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Остров Стюарт е третият по големина остров в Нова Зеландия и се намира дори по-южно от Южния остров. По -голямата част от острова е залесена и неразвита, като над 80 % от острова е отделен като Национален парк Ракиура, което ви дава възможност да разгледате дивата страна на Нова Зеландия.

Повечето забавления на остров Стюарт са свързани с открито, включително туризъм, къмпинг и наблюдение на птици. Един от най -популярните преходи на остров Стюарт е Северозападната верига, чието завършване може да отнеме няколко дни дори за най -силните туристи. Преходът обаче предлага невероятна гледка и достъп до невероятна дива природа.

9. Нелсън

https://maps.google.com/?ll=-41.270832,173.283890&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На върха на Южния остров е Нелсън, място, известно с най -голям брой слънчеви часове годишно в цяла Нова Зеландия. Този страхотен климат и фактът, че градът е заобиколен от три национални парка, прави Нелсън фантастично място за отдих на открито.

Набляга се и на местното земеделие и винарните в района. Паркът на основателите е невероятно място в града, където можете да хапнете от местната кухня от фермата до масата и да се насладите на слънцето точно в сърцето на градска зона.

Можете дори да направите еднодневно пътуване до Национален парк Абел Тасман от Нелсън, като използвате ранен автобус, който ви дава достатъчно време, за да се насладите на парка.

8. Страна на ледника

https://maps.google.com/?ll=-43.464443,170.017776&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Glacier Country се намира на западното крайбрежие на Южния остров, а неговото бижу е националният парк Westland. В парка ще имате възможност да видите двата най -зрелищни ледника в страната: ледник Франц Йозеф и ледник Фокс.

Ледникът Франц Йозеф е един от най -достъпните ледници на планетата, което означава, че всъщност можете да се качите до ледника и дори през самата ледникова долина. Обиколките с водач ви дават по -отблизо разрастващите се ледници и можете да се отпуснете след ден на пешеходен туризъм, като се потопите в невероятните горещи басейни на ледниците.

7. Napier

https://maps.google.com/?ll=-39.483334,176.916672&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Морският курорт Напиер на Северния остров е известен като столицата на Арт Деко в Нова Зеландия, благодарение на голямо количество архитектура от 30 -те години на миналия век, построена, когато градът е пострадал от голям пожар преди повече от 80 години.

След като обиколите града пеша за обиколка с архитектура или самоуправление, най-добрият начин да се насладите на Napier е като посетите Националния аквариум на Нова Зеландия. Този огромен аквариум е дом на всичко-от костенурки до крокодили, а съвременните експонати са наистина от световна класа.

6. Роторуа

https://maps.google.com/?ll=-38.162224,176.256393&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Роторуа е известен като термичната страна на чудесата на Нова Зеландия. В и около града има множество гейзери и горещи извори. Много от тях са в паркове и резервати.

Естествени изригвания на пара, гореща вода и кал понякога се случват на нови места. Наблизо Wai-O-Tapu също е популярно място за посещение с много горещи извори, известни с колоритния си вид, в допълнение към гейзера Lady Knox.

5. Паихия

https://maps.google.com/?ll=-35.283333,174.083328&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако се интересувате от проучване на залива на островите, тогава Paihia е чудесно място за посещение в Нова Зеландия. Paihia е свързано с усещането за малък град, но може да се похвали с множество страхотни хотели и възможности за отдих, които да се харесат на пътуващите.

Ако се чувствате приключенски и активни, можете да плувате с делфини или дори да се гмуркате, за да видите подводния корабокрушение, наречено Rainbow Warrior. Върнете се на суша, отидете на Марсден Роуд за изключителни ресторанти, предлагащи разнообразие от прясно уловени морски дарове.

4. Окланд

https://maps.google.com/?ll=-36.840416,174.739868&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Известен като Градът на платна, Окланд е най -големият и най -населен град в Нова Зеландия. Той се намира на Северния остров и е известен със своята жизнена култура и ландшафт за храна. За невероятна гледка към този красив метрополис се изкачете на моста на Окланд Харбър.

Ако се интересувате да научите повече за историята и наследството на Нова Зеландия, не забравяйте да разгледате Окландския домейн, който е най -старата част на града. В домейна на Окланд ще намерите страхотни експонати от артефакти от маорски и тихоокеански острови в емблематичния музей на Окланд.

3. Куинстаун

https://maps.google.com/?ll=-45.031113,168.662506&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На южния остров на Нова Зеландия е Куинстаун, дестинация, известна като мечтаното място за тези, които търсят адреналин и приключения. Заобиколен от извисяващите се върхове на Южните Алпи и точно на брега на тъмносиньото езеро Уатипу, Куинстаун също е невероятно красиво място.

Един от най -добрите начини да се докоснете до природата е на самото езеро Вакатипу. Можете да обиколите периметъра на езерото или да тръгнете на круиз по великолепните води на езерото. Има и оживен нощен живот с малкия централен район на града, пълен с барове и ресторанти.

Настаняване: Къде да отседнете в Куинстаун

2. Национален парк Тонгариро

https://maps.google.com/?ll=-39.200001,175.582993&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Първият национален парк в Нова Зеландия, Тонгариро е известен със своите изненади и крайности. Разнообразната гама от екосистеми на парка включва спокойни езера, активни вулкани, билкови полета, неопитомени гори и пустинни плата.

Започнете похода си в Посетителския център на Уакапапа, само на три часа пешеходно пътуване от зашеметяващия водопад Таранаки. Краткият поход ще ви преведе през храсталаци и гори и през лавовата линия на вулканични изригвания от преди стотици години.

1. Фьордланд

https://maps.google.com/?ll=-45.400002,167.199997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Едно от най -живописните места в Нова Зеландия е Националният парк Фиордланд. Тук можете да тръгнете на невероятни походи, да ловите пъстърва или круиз по грандиозните фиорди (наречени звуци тук) в югозападния ъгъл на Южния остров. Milford Sound е най -голямата атракция във Fiordland и е истински фиорд, създаден от ледник.

На круиз през Милфорд Саунд можете да забележите водопади, да се любувате на отвесните скални лица, извисяващи се над водата, и дори да видите диви животни като делфини и пингвини.

Карта на Нова Зеландия

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: