Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

В Северна Норвегия има колекция от острови, известни като Лофотен. Често считани за едно от най -живописните места в страната, Лофотенските острови могат да се похвалят с всичко - от пясъчни плажове и извисяващи се планини до драматични фиорди и буйни зелени склонове. Много посетители идват заради дивата природа и невероятната природа, но има и редица малки рибарски села, които само чакат да бъдат проучени.

Има някои доказателства, които предполагат, че Лофотен е бил населяван повече от 11 000 години, въпреки че археологическите обекти датират селища само на 5000 години. Изобилие от артефакти са останали от желязната епоха, но Лофотен е най -известен със своята история на викингите.

Рибари от целия регион гравитираха към Лофотен и в крайна сметка риболовът на треска беше установен благодарение на страхотните условия на острова. Когато селското стопанство също процъфтява, Лофотенските острови се превръщат в център за транспорт и земеделие. В много по -нова история Лофотен играе роля във Втората световна война, когато е нападнат от британците, за да попречи на германските армии да използват ресурсите, съхранявани там.

Въпреки че Лофотен се намира на същата географска ширина като места като Гренландия и Северна Аляска, Гълфстрийм циркулира, за да поддържа времето по -топло от очакваното. Въпреки това, все още има много студени или облачни следобеди, когато най -добрият начин да прекарате времето е в музей. За щастие, островите Лофотен имат няколко интересни музея и галерии, предлагащи невероятна гама от култура и история на посетителите.

Може би най -доброто място за начало е фантастичният музей на викингите Lofotr, където има реконструирана Дълга къща, която възпроизвежда живота на островите в миналото. Можете също така да обиколите копие на ковашки магазин, два традиционни кораба на викингите и малко селце, където хората са облечени в старинни костюми, за да оживят сцените. Има и по -традиционен музей, където можете да прочетете за културата на викингите и да видите артефакти от минали векове.

С такива драматични пейзажи и някои от най -невероятните пейзажи на планетата, не трябва да е изненада, че основно забавление в Лофотен става активно на открито. Можете да се присъедините към местните жители на риболовно пътуване точно до брега, а с някои обиколки с екскурзовод може дори да можете да прекарате нощта в местните рибарски хижи, известни като rorbu.

Пешеходството също е популярно, предвид планинските върхове, които осеяват островите. Походът в Райнбринген е един от най -добрите и е предизвикателен, но изпълним само за три часа. Походът по Райнбринген ще ви отведе до стената Лофотен, предлагаща панорамна гледка към островите. Друг популярен начин да прекарвате времето си на открито е с пътуване за наблюдение на китове, където пътниците могат да видят китове отблизо и в естествените им местообитания.

Малко посетители ще получат възможност да посетят всеки от островите Лофотен, така че е важно да изберете и изберете правилните за вашето бягство. Тъй като основните острови са свързани с тунели и пътни мостове, преминаването между тях е лесно.

Остров Vestvågøy е най -гъсто населен и обикновено служи като център за посетители, прекарващи време в Лофотен. Vestvågøy е мястото, където ще намерите Лекнес, очарователно рибарско селище, което перфектно изобразява местния живот. На близкия остров Austvågøy, не забравяйте да разгледате град Svolvær, който е дом на бара, наречен Magic Ice, където можете да отпиете питие в чаша, направена от лед, и да се насладите на скулптури, издълбани от лед. Макар и по -далеч и по -малък, остров Værøy е друго популярно място за посещение благодарение на групите пуфини, които живеят там през лятото.

С такива драматични пейзажи и ярки цветове няма недостиг на живописни забележителности, които си заслужава да бъдат проучени. В Moskstraumen можете да видите мощни течения, които демонстрират силата на океана. Разходка с лодка през Trollfjord, където заснежените планини закриват тясно водно тяло, също е задължителна атракция.

Плажът Utakleiv е идеален за лятна разходка, но също така е популярна гледна точка за северното сияние, видимо през зимата. Пристанището на Москенес може да се похвали с перфектна гледка към водата, крайбрежието и очарователните рибарски хижи, които образуват местните села.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: