Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Японската столица Токио е голяма, енергична и невероятна дестинация. В най -населения град в света ще можете да обикаляте храмове, да вечеряте с безброй японски кулинарни деликатеси и да пазарувате в някои от най -големите и необичайни молове в света. С толкова много неща за вършене, разглеждане и изследване в Токио, планирането на собствен маршрут може да бъде поразително. Направете го по -опростен, като се придържате към тези топ туристически атракции в Токио.

10. Токийска столична правителствена сграда

https://maps.google.com/?ll=35.689720,139.692215&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Може да го наречете Токийска столична правителствена сграда, но местните хора го наричат просто Tochō. Така или иначе, сградата е комплекс от три различни структури, в рамките на които по -голямата част от правителството на Токио работи всеки ден. Проектиран от архитекта Кензо Танге, Tochō е зашеметяващ на 48 етажа, но на 33 етажа има разделение. Това придава на сградата вид на готическа катедрала, но все още няма съмнение, че е съвременна структура. Той предлага платформа за наблюдение, където можете да се любувате на разтегнатия квартал Шинджуку под вас. В ясен ден може дори да хвърлите поглед към планината Фуджи на запад. Достъпът е безплатен.

9. Акихабара

https://maps.google.com/?ll=35.698360,139.773132&z=18

(ВИЖ КАРТА)

В рамките на Chiyoda Ward в Токио има място, известно като Akihabara, голям район за пазаруване и електроника. Въпреки че много местни жители се събират тук по най -различни причини, това определено е най -добрият избор за пътуващите, особено ако искате да изпитате различна страна на японската култура. Акихабара е известна преди всичко с две неща: Технически магазини и отаку култура. Ако сте очаровани от разбиращите се в технологиите японци, то Акихабара е мястото да видите новите и прекрасни в технологиите. Като център на японската отаку и аниме култура има десетки магазини, специализирани в аниме, манга и други колекционерски предмети. Има и няколко камериерски кафенета, където служителите се обличат като камериерки и се държат като различни аниме герои.

8. Императорски дворец в Токио

https://maps.google.com/?ll=35.684753,139.752457&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Основната резиденция на императора на Япония е изключителният императорски дворец в Токио. Далеч повече от само един дворец, районът е разтегнат парк, заемащ изумително количество земя в сърцето на метрополиса. Много от външните градини са отворени и безплатни за обществеността, което ви позволява да се разхождате из зелени паркове, да се възхищавате на пълните с вода ров и черешовите дървета навсякъде около вас. През април, когато вишневите цветове са в разцвет, това се превръща в едно от най -добрите места в града за фотография. В миналото императорският дворец е бил известен като замъка Едо, дом на самурайски воини.

7. Токийската кула

https://maps.google.com/?ll=35.658611,139.745560&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Може да ви изненада да намерите вдъхновена от Айфеловата кула структура насред Токио. И все пак, ето го! Решетната кула, боядисана в ярко оранжево и бяло, е втората най -висока структура в цяла Япония и е една от най -лесно разпознаваемите забележителности в града. Построен само през 1958 г., Токийската кула се използва предимно за комуникация и излъчване. Възможно е обаче да посетите една от двете палуби за наблюдение, като и двете предлагат невероятна гледка към града отдолу.

6. Пешеходен преход Шибуя

https://maps.google.com/?ll=35.658512,139.701324&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Отделението на Шибуя в Токио е известно със своята натовареност и изобилието от магазини, ресторанти и нощен живот, който работи практически 24/7, 365 дни в годината. Задължителна част от Shibuya е огромният пешеходен прелез точно пред изхода Hachiko на гара Shibuya. Гигантски неонови екрани отгоре показват реклами в удебелени цветове с мигащи светлини, а пешеходният преход е наводнен с хора при всяка смяна на стоп -сигнала. Може да разпознаете района Шибуя от филми или телевизионни предавания, защото това е идеалният начин да предадете гъстотата на населението на този огромен град.

5. Национална градина Шинджуку Гьоен

https://maps.google.com/?ll=35.685329,139.708496&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Когато много хора мислят за Япония, това, което идва на ум, са небостъргачите, оживените улици и големите търговски площи. Ето защо е толкова удоволствие да се натъкнете на Националната градина Шинджуку Гьоен, район, който е принадлежал на семейство Найто в периода Едо. Днес градините са отворени за обществеността. В Националната градина на Шинджуку Гьоен се виждат три красиви и отчетливи ландшафтни дизайна: английско озеленяване на градината, официално френско озеленяване и традиционно японско градинарство. Можете да си направите пикник, да се разходите по павираните алеи, да се полюбувате на големите оранжерии или просто да спрете, за да видите над 20 000 черешови дървета, които изпълват градините.

4. Храм Мейджи

https://maps.google.com/?ll=35.676109,139.699173&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Meiji Jingu, или Meiji Shrine, е една от най -важните туристически атракции в Токио. Храмът е синтоистки и е посветен на духовете на император Мейджи, както и на неговата императрица. Основан е през 1920 г. като начин да почете смъртта на императора, който е отговорен за възстановяването на Мейджи. Изработен от мед и японски кипарис, храмът сега е само малка част от цялостния комплекс. Посетете, за да се полюбувате на светилището Meiji, да разгледате невероятните произведения в Мемориалната картинна галерия Meiji или да посетите Музея на съкровищата.

3. Парк Уено

https://maps.google.com/?ll=35.712223,139.771118&z=18

(ВИЖ КАРТА)

В токийския квартал Уено е паркът Уено, който е построен върху земите на бивш храм. Определен като обществен парк в края на 19 век, Уено е най -посещаван през пролетта, когато вишневите цветове са в разцвет. Паркът Уено обаче е невероятна атракция в Токио през цялата година благодарение на няколкото музея, които се съдържат в него. Ще намерите също езера, светилища, градини и над 9 000 дървета. Паркът Ueno е безплатен за всички и е отворен ден или нощ, което го прави изключително популярно място както за местните жители, така и за пътуващите от цял свят.

2. Пазар Tsukiji

https://maps.google.com/?ll=35.661388,139.769730&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Морските дарове и суши са основни основи на японската диета, но на пазара Tsukiji е възможно да видите точно къде готвачите и ресторантите намират своя улов за деня. Tsukiji е пазар на едро за риба и морски дарове и е най -големият на планетата. Вътрешният пазар е мястото, където търговците на едро купуват морски дарове в огромни количества, но външният пазар е мястото, където можете да хванете достатъчно риба за вечеря или да вечеряте в суши ресторанти, които наистина имат възможно най -пресната риба. За най -добър шанс да изпитате пълната суматоха на пазара, отидете там по -рано. Повечето купувачи пристигат преди разсъмване и до средата на сутринта цялата операция до голяма степен приключи.

1. Храмът Sensoji

https://maps.google.com/?ll=35.713207,139.795456&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Япония е дом на хиляди храмове, но най -старият от всички е храмът Sensoji в Токио. По повечето сведения историята на храма датира от 645 година, което го прави на повече от 1400 години. По време на Втората световна война голяма част от храма е разрушена, но след това е възстановена в оригиналния стил. Това прави храма Sensoji напомняне за устойчивостта на японския народ и пример за ново начало. Входът към храма е огромната Thunder Gate с висящи лампи и е основата на ежегоден фестивал, който се провежда там всяка пролет. Когато посещавате храма Sensoji, не забравяйте да прекарате известно време в Nakamise-dōri, улицата, водеща до храма, където можете да си купите сувенири, закуски или дори да ви разкажат състоянието.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: