Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Малко нови преживявания при пътуване притежават същото ниво на величие и страхопочитание, което човек изпитва, когато се плъзга в топли, тропически води и открива изцяло различен свят. Свят с поразителен цвят, който се съчетава с живот, красота, сила и грация. Този прост акт е вдъхновил страст през целия живот у много хора и истории за чудесата, които се разгръщат под водата, вдъхновяват мнозина да търсят преживяването за себе си.

Затова пристегнете перките си, запечатайте тези очила и нека разгледаме някои от най -добрите островни рифове по света.

10. Остров Андрос

https://maps.google.com/?ll=24.433332,-77.949997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Андрос, най -големият остров на Бахамите, е дом на третия по големина бариерен риф в света. С дължина малко над 230 км (140 мили), островният риф предоставя многобройни възможности за наблюдение на подводния живот в най -блестящия му вид. Бреговата страна на рифа е тиха, спокойна и полу-дълбока (около 2,5 метра/8 фута). Перфектен за начинаещ водолаз. Океанската страна на рифа е всичко друго, но не е опитомена и трябва да се опитва само от експерт.

9. Раджа Ампат

https://maps.google.com/?ll=-0.233333,130.516663&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен край северозападния край на остров Нова Гвинея, Раджа Ампат (Четирите крале) е бърз архипелаг, обхващащ над 1500 малки острови и заливи. Според Conservation International морските проучвания показват, че разнообразието на морския живот около островите Раджа Ампат е най -голямото регистрирано на Земята. Зашеметяващото изобилие от морски живот се дължи отчасти на невероятно ниската гъстота на населението.

8. Махе

https://maps.google.com/?ll=-4.666667,55.466667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

От местоположението си в Индийския океан, Махе, най -големият остров от веригата на Сейшелите, има впечатляващо количество субакватни пейзажи, които може да предложи на водолаза. Дом на няколко морски парка, Mahe може да се похвали с възможността да се гмурка с костенурки ястреби, афалини, китови акули, омари и змиорки. Морският национален парк Ste Anne, разположен на 5 км от столицата Виктория, е едно от най-добрите туристически места в Индийския океан за гмуркане.

7. Малкият Кайман

https://maps.google.com/?ll=19.683332,-80.050003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Малкият Кайман - малък остров, който може би е домакин на едни от най -добрите места за гмуркане в света, като Bloody Bay и Jackson Point. С приблизително 50 уникални места за гмуркане водолазът може да постигне ниво на опит, което е трудно да се намери никъде другаде. Този остров предлага морски шлейфове, коралови градини и много различни видове тропически риби.

6. Тавеуни

https://maps.google.com/?ll=-16.816668,-179.966660&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тавеуни е третият по големина остров във веригата на Фиджи. Островът често е наричан „Остров на градината“ поради изобилния си цветен и растителен живот, но името би могло да се отнася и за забележителните, цветни сцени под водите му. Taveuni е дом на великолепния Rainbow Reef, известен със своите отлични възможности за гмуркане и гмуркане с шнорхел. Рифът е съставен от бял, луминисцентен корал и предлага възможност за наблюдение на Синята лентова змиорка, баракуди, бели рифови акули и леопардови акули.

5. Боракай

https://maps.google.com/?ll=11.969444,121.927223&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на 315 км (200 мили) южно от Манила, Боракай е тропически остров с дълги плажове с бял пясък, които съперничат на най -добрите плажове на съседни Тайланд, Малайзия и Индонезия. Почти две дузини места за гмуркане са разположени в северния и южния край на Боракай. Развалината Camia например е изкуствен риф, който предлага висока видимост и голям брой риби. Двете стени на Yapak са най -вълнуващите места за гмуркане около острова, но поради бурните води и силните течения те са само за опитни.

4. Остров Козумел

https://maps.google.com/?ll=20.500000,-86.949997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен точно до полуостров Юкатан, Козумел е популярна дестинация за гмуркане и гмуркане с шнорхел. Подводният свят около Козумел е открит от Жак Кусто през 1959 г., който го нарича една от най -добрите зони за гмуркане в света. Оттогава Козумел се превърна в Национален морски парк за защита на деликатния баланс на красивите коралови рифове и невероятното разнообразие от тропически риби. Морският парк предлага на водолаза едни от най -добрите видими места, които човек може да срещне. Видимостта често достига разстояния от 30 метра (100 фута). или по. Може би най -отличителната част от това местоположение е Splendid Toadfish, ярък, пъстър вид риба, който не се среща никъде другаде на Земята.

3. Роатан

https://maps.google.com/?ll=16.383430,-86.417831&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Роатан е един от островите на залива Хондурас в Карибско море. Разположен близо до най -големия бариерен риф в Карибите и вторият по големина бариерен риф в света, той е основна дестинация за гмуркане. Сайтовете за гмуркане се обединяват с морския живот и рядко се влияят от времето, което ги прави едни от най -идеалните налични сайтове за начинаещи. Наблизо остров Утила може да се похвали с най -евтините открити водни курсове в Карибите.

2. Ко Тао

https://maps.google.com/?ll=10.100000,99.833336&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Koh Tao, буквално островът на костенурките, е малък остров, разположен близо до източния бряг на Тайландския залив. Около 7000 нови водолази се сертифицират на Koh Tao всяка година, което го прави едно от най -популярните места в света за научаване на гмуркане и популярна атракция в Тайланд. Гмуркането около островните рифове е лесно и забавно и можете да видите впечатляващо разнообразие от морски видове като корали, костенурки, много малки риби, баракуди и има много малък шанс да видите китова акула. Средната видимост е около 15-20 метра.

1. Бонайр

https://maps.google.com/?ll=12.160000,-68.230003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен също в Карибите, този холандски остров е заобиколен от рифове в продължение на мили във всяка посока. Bonaire е почти изключително посветен на водолази и гмуркане с шнорхел поради липсата на пясъчни плажове. Повечето места за гмуркане около острова са лесно достъпни. Всъщност Bonaire е най -добрата дестинация в света за гмуркане на брега, като всеки от неговите над 80 места за гмуркане е точно на брега.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: