Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Малайзия предлага две много различни преживявания: полуостров и Борнео (остров, споделен с Индонезия и Бруней). Полуостровът или Западна Малайзия е смесица от малайски, китайски и индийски вкусове с ефективна и модерна столица Куала Лумпур. Малайзийското Борнео представя някои от най -интересните места в Малайзия с дива джунгла, орангутани, гранитни върхове и отдалечени племена. В комбинация с някои красиви острови, луксозни курорти и колониални градове, Малайзия за повечето посетители представлява щастлив микс.

Почти 2 милиона чуждестранни туристи са пътували до Малайзия през 2010 г. Повечето от тях са граждани от съседни страни като Сингапур и Индонезия, но все по -голям брой други чуждестранни туристи откриват и тази страна. Ето един поглед към най -добрите туристически атракции в Малайзия.

23. Национален парк Гунунг Гадинг

https://maps.google.com/?ll=1.690425,109.845779&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ботаниците от Wannabe вероятно ще се радват на посещение в Национален парк Gunung Gading, където расте най -голямото цвете в света. Цъфтежът на рафлезия може да нарасне до три фута в диаметър и да има неприятна миризма. Цъфтежът умира след няколко дни; добрата новина е, че те могат да цъфтят по всяко време на годината, въпреки че най -доброто време е от ноември до януари. Но има какво да се види от само едно цвете. Паркът Sarawak има хубави плажове, скалисти планини и джунгли, направени за туризъм.

22. Остров Манукан

https://maps.google.com/?ll=5.966667,116.000000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Водните дейности блестят на остров Манукан, вторият по големина остров в националния парк Тунку Абдул, първият морски национален парк в Малайзия. Разположен в източната малайзийска държава Сабах, паркът е известен със страхотните си плажове - най -добрият плаж е в източния край на острова. Пътуващите ще открият и коралови рифове в морето, които предлагат доста грандиозно гмуркане и гмуркане с шнорхел. Остров Манукан има най -развитите туристически съоръжения от петте острова в парка и е достъпен с ферибот от Кота Кинабалу.

21. Храм Кек Лок Си

https://maps.google.com/?ll=5.399525,100.273727&z=18

(ВИЖ КАРТА)

С напредването на храмовете Храмът Кек Лок Си в Пенанг е сравнително нов храм, датиращ едва от 1891 г. Въпреки младостта си, той е един от най -важните китайски будистки храмове в Югоизточна Азия. Храмът на върховното блаженство, известен още като, е впечатляваща гледка, с безброй изображения на Буда, други будистки икони и богове. Това е най -големият будистки храм в Малайзия и привлича поклонници от цяла Югоизточна Азия. Основният акцент на комплекса е Храмът на Рама IV със своите 10 000 резби на Буда.

20. Пещери Бату

https://maps.google.com/?ll=3.237400,101.683907&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите, които си проправят път към пещерите Бату близо до Куала Лумпур, ще бъдат възнаградени с доста страхотно индуистко изкуство. Трите основни пещери, които съставляват пещерите Бату, го превръщат в най -популярното индуистко светилище извън Индия и привличат хиляди поклонници в Тайпусам, ежегоден индуистки фестивал. Акцентът на обекта е гигантска статуя на индуски бог, достигната чрез изкачване на 272 стъпала до катедралната пещера. Маймуните също се радват на сайта и могат да бъдат видени да играят там.

19. Природен резерват Semenggoh

https://maps.google.com/?ll=1.381100,110.295135&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Природният резерват Semenggoh е известен със своята програма за ориентация на орангутани, в която осиротели или спасени орангутани са научени да живеят в дивата природа. Поради това околните гори имат процъфтяваща популация от орангутани, които се размножават в дивата природа. Най -доброто време за разглеждане на орангутаните са сутрешните и следобедните хранения. Природният резерват Semenggoh също има процъфтяваща популация от птици с цветни екзотични малайзийски птици, включително черна сврака от борне, жълта размачкана цветка, малайзийски медоводител и кафяв ястреб.

18. Северна железница Борнео

https://maps.google.com/?ll=5.733333,115.933334&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите могат да направят пътуване в миналото с разходка с парен влак от 1900 -те години, Северна железница Борнео. Единственият влак на Борнео, този старомоден влак чука на около 83 мили от Танджунг Ару до Папар. Карането на този влак е добър начин да видите местните села с къщи, построени на кокили и оризови поля, работещи с биволски води. Пътуващите се наслаждават на ястия от азиатска и континентална кухня, докато пътуват в един от петте реставрирани вагона. Влакът се движи само в сряда и събота.

17. Букит Бинтанг (Куала Лумпур)

https://maps.google.com/?ll=3.148156,101.712540&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите, които обичат да спират, докато не паднат, ще имат полеви ден в Букит Бинтанг, главния търговски район на Куала Лумпур. Bukit Bintang има няколко мола, включително Benaya Times Square, един от най -големите молове в света. В този мол се намира закрит тематичен парк. Кварталът е изпълнен с луксозни молове и молове, специализирани в електрониката. След ден пазаруване посетителите могат да се отпуснат в тротоарно кафене или нощен клуб, тъй като Bukit Bintang е и най -модерният квартал за забавления в Куала Лумпур.

16. Реданг

https://maps.google.com/?ll=5.775000,103.014999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Остров Реданг е създаден за любителите на плажовете с неговите плажове с бял пясък и кристално чистата океанска вода, което го прави популярен сред гмуркачите с шнорхел - страхотното гмуркане с шнорхел е основната атракция на острова. Водолазите също го харесват тук. Въпреки че е един от най -големите острови край източния Малайски полуостров, той е достатъчно малък, че посетителите могат да се придвижват пеша, по пътища или преходи през джунглата. Остров Реданг е един от деветте острова в морски природен резерват. Нощувките са предимно в курортен стил.

15. Културно село Саравак

https://maps.google.com/?ll=1.749702,110.316895&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Културното село Саравак е добро място да изживеете живота в различна култура, дори и само за няколко часа. Културното село Саравак е жив музей, където посетителите могат да научат повече за народа на Саравак и техните традиции и начин на живот. Сградите, включително дългата къща Iban, представляват големи етнически групи в Саравак. Посетителите могат да участват и в мултикултурен танцов спектакъл, който може би ще бъде поканен да отпие туак, силно оризово вино. Посетителите могат дори да се оженят по традиционна етническа церемония.

14. Национален парк Бако

https://maps.google.com/?ll=1.716667,110.466667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Национален парк Бако е популярна туристическа атракция в Малайзия за пътници, които се наслаждават на чудесното открито. Разположен в щат Саравак на Борнео, той не е много голям, но съдържа голям брой за неговия размер. Пътуващите могат да видят дивата природа, тропическите гори, падащите водопади, плажовете и морските купчини. Най-голямата атракция в парка е странната маймуна с нецензурни носове, въпреки че те са редки и трудно се забелязват. Той също така има чудесни пътеки за природа, от лесни разходки до целодневни преходи през джунглата, така че всички посетители трябва да могат да намерят подходящ за тях.

13. Христовата църква (Мелака)

https://maps.google.com/?ll=2.194333,102.249390&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Христовата църква е забележителност в Мелака. Построена от холандците в средата на 18 век, тя е най-старата действаща протестантска църква в Малайзия. Построена в типичен холандски архитектурен стил от 18 век, сградата е известна не само с цветната си фасада, но и със съдържанието си. Сред тях има камбана, излята през 1698 г .; надгробни плочи, написани на португалски, които са вградени в пода на църквата, и месингов библейски щанд. Сега е англиканска църква.

12. Река Кинабатанган

https://maps.google.com/?ll=5.700000,118.383331&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Река Кинабатанган е втората по дължина река в Малайзия, простираща се на близо 550 км (350 мили) от планините до морето Сулу. Разположена в щата Сабах на Борнео, река Кинабатанган е известна с разнообразната си дива природа и растителност. Това е добро място да видите азиатски слонове, крокодили, хоботни маймуни и борнеански орангутани - това е едно от двете места в света, където можете да намерите 10 вида примати, както и 200 вида птици. Известен е и с дъждовни и варовикови гори, солени и сладководни блата.

11. Шипадан

https://maps.google.com/?ll=4.114683,118.628754&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Sipadan, в морето Celebes, е рай за водолази. Единственият океански остров в Малайзия, Sipadan е образуван от живи корали на върха на изгаснал вулкан. Поради богатия морски живот, това е едно от най -добрите места за гмуркане в света. Sipadan има повече от 3000 вида риби и стотици различни корали, всички чакащи да бъдат проучени. Водолазите могат да се сблъскат с ястреб и зелени костенурки, манта, снопове баракуди и китови акули. Островът има и хубави пясъчни плажове.

10. Камерън Хайлендс

https://maps.google.com/?ll=4.529167,101.338890&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Камерън Хайлендс е една от най -обширните хълмисти станции в Малайзия, разработена за първи път от британците през 20 -те години на миналия век. Населението му е повече от 34 000 души, състоящо се от малайци, китайци, индийци и други етнически групи. Камерън Хайлендс е известен със своите пътеки. Те водят посетителите през гората до водопади и други спокойни места. Освен с разходките си в джунглата, светилището е известно и с чайните си плантации и посетителите могат да резервират няколко обиколки „фабрика за чай“.

9. Джорджтаун Вътрешен град

https://maps.google.com/?ll=5.421352,100.334435&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Кръстен на британския крал Джордж III, Джорджтаун се намира в североизточния ъгъл на остров Пенанг. По -голямата част от населението на Джордж Таун е от китайски произход. Поради строгия контрол Джордж Таун запазва много от магазините си от колониалната епоха и до днес. Той е официално признат за притежаващ уникален архитектурен и културен градски пейзаж без паралел никъде в Югоизточна Азия. Градът наистина оживява вечер, когато повечето от местните се отправят към близките улични търговци, за да хапнат и пият.

8. Таман Негара

https://maps.google.com/?ll=4.700000,102.466667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Taman Negara, което буквално означава „национален парк“ на малайски, е една от най -старите тропически дъждовни гори в света. Той разполага с масивни дървета, водопади, походи в джунглата с различна продължителност и най -дългите пътеки с балдахин в света. Няколко пътеки позволяват на посетителя да изследва гората без водач. Таман Негара е рай за застрашени видове като азиатския слон, тигри, леопарди и носорози, но броят им е нисък, а наблюденията са много редки. Малко вероятно е да видите нещо повече от птици, малки елени, гущери, змии и може би тапир.

7. Пулау Тиоман

https://maps.google.com/?ll=2.816667,104.183334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тиоман е малък остров, разположен край източния бряг на полуостров Малайзия. През 70 -те години списание Time избра Тиоман за един от най -красивите острови в света. Оттогава туристите се насочват към острова, търсейки вкус на райски кътчета. Островът е заобиколен от множество бели коралови рифове, което го прави убежище за гмуркачи, докато вътрешността е гъсто залесена. Посетителите са повече от селяните извън мусона (от ноември до февруари), но Тиоман може да бъде на практика пуст по друго време.

6. Планината Кинабалу

https://maps.google.com/?ll=6.083333,116.550003&z=18

(ВИЖ КАРТА)

С височина на върха 4 095 метра (13 435 фута), планината Кинабалу е най -високата планина в Борнео. Планината е известна в цял свят със своето огромно ботаническо и биологично биологично разнообразие. Над 600 вида папрати, 326 вида птици и 100 вида бозайници са идентифицирани на връх Кинабалу и околностите му. Главният връх на планината може лесно да се изкачи от човек с добра физическа форма и не изисква алпинистка екипировка, въпреки че катерачите трябва да бъдат придружавани от водачи по всяко време.

5. Кули близнаци Петронас

https://maps.google.com/?ll=3.157850,101.711647&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Кулите -близнаци Петронас в Куала Лумпур бяха най -високите сгради в света, преди да бъдат надминати през 2004 г. от Тайпе 101. Кулите обаче все още са най -високите сгради -близнаци в света. 88-етажните кули са изградени предимно от стоманобетон, със стоманена и стъклена фасада, проектирана да наподобява мотиви, открити в ислямското изкуство, отражение на мюсюлманската религия в Малайзия. Кулите близнаци Петронас разполагат с небесен мост между двете кули на 41 и 42 етаж.

4. Лангкави

https://maps.google.com/?ll=6.350000,99.800003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най-известната ваканционна дестинация в Малайзия, Лангкави е архипелаг от 99 острова в Андаманско море. Островите са част от държавата Кедах, която е в непосредствена близост до тайландската граница. Най -големият от островите е едноименният Пулау Лангкави с население от около 65 000 души, като единственият друг обитаван остров е в близост до Пулау Туба. Ограден с дълги, бели плажове и с интериор на покрити с джунгла хълмове и скалисти планински върхове, е лесно да се разбере защо това е най -популяризираната туристическа дестинация в Малайзия. Най -популярните плажове могат да бъдат намерени на западното крайбрежие с богат избор от ресторанти и заведения за хранене и някои от най -добрите курорти в Лангкави.

Настаняване: Къде да отседнете в Лангкави

3. Перхентийски острови

https://maps.google.com/?ll=5.916667,102.733330&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен край бреговете на североизточна Малайзия, недалеч от тайландската граница. Перхентийските острови са задължителното място в Малайзия за пътуващи с бюджет. Те имат едни от най -красивите плажове в света и чудесно гмуркане с много евтини квартири. Двата основни острова са Perhentian Besar („Големият перхентиански“) и Perhentian Kecil („Малкият Perhentian“). И двата острова имат бели пясъчни плажове с ръбове на палми и тюркоазено синьо море.

2. Рехабилитационен център „Сепилок“

https://maps.google.com/?ll=5.865010,117.949387&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Рехабилитация Sepilok Orang Utan, открита през 1964 г. за спасени осиротели бебета орангутани от сечища, насаждения и нелегален лов. Осиротените орангутани се обучават да оцелеят отново в дивата природа и се освобождават веднага щом са готови. Светилището Оранг Утан се намира в горския резерват Кабили-Сепилок, голяма част от които са девствени гори. Около 60 до 80 орангутани живеят свободно в резервата. Това е една от най -добрите туристически атракции на Сабах и чудесна спирка за всеки маршрут на Малайзия.

1. Пещери Мулу

https://maps.google.com/?ll=4.050000,114.933334&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Пещерите Мулу се намират в националния парк Гунунг Мулу в малайзийското Борнео. Паркът обхваща невероятни пещери и карстови образувания в планински екваториални гори. Камерата Саравак, намерена в една от подземните пещери, е най -голямата пещерна камера в света. Говореше се, че камерата е толкова голяма, че може да побере около 40 Boeing 747, без да припокрива крилата им. Огромната колония от прилепи с устни с бръчки в близката еленска пещера излиза почти всяка вечер в търсене на храна в грандиозен изход.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: