Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Има многобройни красиви езера по целия свят, които се отличават с разнообразни цветове, които са далеч от обичайния цвят на водата. Цветовият оттенък добавя допълнително измерение към вече идеалните картини, които заобикалят тези езера. Така че, моля, присъединете се към нашето пътуване, докато се разхождаме по целия свят, посещавайки невероятни езера на цвят и красота.

10. Лагуна Верде

https://maps.google.com/?ll=-22.793888,-67.812225&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Лагуна Верде, езеро със солена вода, се намира в югозападната част на високите равнини на Боливия. За тези от вас, които говорят испански, няма да ви изненада, че водите на Лагуна Верде (Зелена лагуна) са невероятно зелено. Разположен в подножието на вулкана Licancabur, красивият зелен оттенък е причинен от отломки, които включват медни находища. Цветното езеро е известно и с красивите си околности и горещи извори.

9. Band-e Amir

https://maps.google.com/?ll=34.839722,67.230835&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Band-e Amir е верига от 6 дълбоко сини езера, разположени високо в планините Хиндукуш в Централен Афганистан. Те се превърнаха в първия национален парк в Афганистан през 2008 г. Красивите езера бяха образувани от богата на минерали вода, която проникна от разломи и пукнатини в скалистите пейзажи. Високото минерално съдържание на езерата също е причина за интензивните и различни цветове на езерните води.

8. Езеро Пукаки

https://maps.google.com/?ll=-44.116669,170.166672&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Езерото Пукаки в Нова Зеландия придава на цвета „ледников син“ съвсем ново значение. Цветното езеро е създадено от отстъпващи ледници преди десетилетия. Днес този ледников фураж произвежда фино смлени скални частици, известни като ледниково брашно, които придават на езерото отличителен ледено син цвят. Езерото Пукаки е второто по големина алпийско езеро в басейна на Макензи, разположено на Южния остров на Нова Зеландия.

7. Лагуна Колорада

https://maps.google.com/?ll=-22.198610,-67.781113&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Laguna Colorada се намира в Боливия близо до границата с Чили. Червеникавият цвят на водите се дължи на червените утайки и пигментацията на водорасли. Освен в червените води, Лагуна Колорада също е дом на много разновидности на фламинго и редица острови от бял боракс. Островите на боракс се образуват при многократно изпаряване на сезонни езера, като Лагуна Колорада.

6. Келимуту

https://maps.google.com/?ll=-8.770000,121.820000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Вулканът Келимуту съдържа три кратерни езера на върха с различни цветове. Тиву Ата Мбупу обикновено е син; Tiwu Nuwa Muri Koo Fai обикновено е зелен; и Tiwu Ata Polo обикновено е червеникав оттенък. Източникът на уникалната цветова комбинация се счита за отвори в земната кора, известни като фумароли. Красивите езера са популярна туристическа атракция и също така привличат много геолози годишно. Фактът, че трите езера са с различни цветове, но въпреки това са разположени на един и същи гребен на вулкана, е източник на много дебати и интерес.

5. водопад Хавасу

https://maps.google.com/?ll=36.255001,-112.697777&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Каньонът Хавасу е част от Големия каньон и е обитаван от племето хавасупаи, които живеят в малкия град Супай. Това е едно от най -отдалечените села в Америка и нормалният достъп е чрез каране на хеликоптер или 13 км (8 мили) прашна конска пътека от паркинг на хълм Хуалапай.

Основната причина да посетите Хавасупай (което означава „хора от синьо-зелената вода“) е заради пъстрите води и водопади. Най -зрелищният от тях е водопадът Хавасу. Красивият цвят на водата се дължи на карбонатни минерали, които се утаяват на дъното, превръщат го в бяло и действат като отражател на околните зелени и кафяви мъхести скали плюс синьото небе.

4. Морено езеро

https://maps.google.com/?ll=51.325279,-116.183334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Подхранвано от ледници, езерото Морейн, разположено в Национален парк Банф, е известно със своите зашеметяващи сини води. Оцветяването е благодарение на светлината, пречупваща брашното от ледника. Разположено в Долината на десетте върха, езерото Moraine е заобиколено от красотата на впечатляващите канадски Скалисти планини. Около езерото Морейн има редица туристически пътеки. Не забравяйте да проверите условията на пътеката, преди да тръгнете, тъй като те понякога са ограничени поради активността на мечка гризли.

3. Езеро Накуру

https://maps.google.com/?ll=-0.366667,36.083332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Една от най -добрите атракции в Кения, езерото Накуру е много плитко езеро в долината на разломите. Изобилието от водорасли в езерото привлича огромни количества по -малки фламинго, понякога повече от един милион наведнъж. Често наричани най -големият птичи спектакъл на земята, фламинго буквално оцветяват бреговете. За съжаление през последните години броят на фламинго намалява поради влошаване на околната среда и замърсяване.

2. Jiuzhaigou

https://maps.google.com/?ll=33.216667,103.916664&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Китайската долина Jiuzhaigou е дом на десетки сини, зелени и тюркоазени езера. Местните хора наричат тези водоеми „Хайзи“, което на китайски означава „син на морето“. Многобройните цветни езера са създадени от ледникови дейности и днес много водопади се изпразват в тези девствени води. Известно е, че красиво оцветената вода е изключително бистра, в много случаи посетителите могат да видят дъното на езерата.

1. Плитвишки езера

https://maps.google.com/?ll=44.883888,15.605278&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Една от най -добрите туристически атракции в Хърватия, Плитвишките езера са шестнадесет езера, разположени близо до границата на Босна и Херцеговина. Красивите езера са известни със своите уникални цветове, включително лазурно, зелено, синьо и сиво. Оцветяването на езерата се променя постоянно, в зависимост от количеството минерали, отлагания или организъм във всяко тяло или от това как слънцето удря водата.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: