Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Ярките цветове могат значително да променят облика на града. Когато Еди Рама стана кмет на Тирана, столицата на Албания, през 2000 г. той стартира кампания за добавяне на цвят в посткомунистическия град.

Жилищните блокове и обществените сгради бяха боядисани в интензивни цветове, превръщайки града в пъстра столица с розови, зелени, сини и червени цветове. Така че, ако цветовете могат да озарят разпадащите се кули на Тирана, представете си какво могат да направят за някои от най -красивите градове по света.

10. Найхавн

https://maps.google.com/?ll=55.679893,12.589758&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Докато столицата на Дания с прохлада е прекрасно място за посещение, историческият град Nyhavn пристанище привлича най -голямо внимание. Разположен в сърцето на Копенхаген, „Ню Харбър“ е облицован с многоцветни градски къщи, построени през 17-ти и 18-ти век.

На пристанището пред тях има много дървени кораби, а оживените кафенета, барове и ресторанти по крайбрежието само допълват атмосферата. Не забравяйте да посетите номер 9, най -старата стояща сграда в Копенхаген, построена през 1681 г. Датският автор Ханс Кристиан Андерсен е живял на номер 18 няколко години.

9. Бо-Каап

https://maps.google.com/?ll=-33.920834,18.412500&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Бо-Каап е живописна част от Кейптаун, Южна Африка, разположена по склоновете на Сигнал Хил над центъра на града. Бо-Каап е местно наричан Малайския квартал, тъй като по-голямата част от жителите му са потомци на Индия, Индонезия, Шри Ланка и разбира се малайзийски роби, доведени тук от холандската Източноиндийска търговска компания през 17-ти и 18-ти век. Туристите могат да се разхождат по тесните и криволичещи улички и да се възползват от всички ярки и живи цветове, украсяващи сградите.

8. Закатекас

https://maps.google.com/?ll=22.766666,-102.550003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Мексиканският град Сакатекас е основан през 1548 г., за да осигури подслон на миньорите на среброто и достига своя връх на просперитет през 16 и 17 век. Градът е построен по склоновете на тясна долина с тесни улички, изкачващи се по стръмните склонове.

Старият център съдържа много цветни сгради, повечето от тях от 18 -ти век, включително красивата катедрала и църквата Санто Доминго, която има богато изваяна фасада.

7. Кулусук

https://maps.google.com/?ll=65.566666,-37.183334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Гренландия изглежда има много цветни къщи, които озаряват иначе мрачния пейзаж. Добър пример е селището Кулусук, разположено на малък скалист остров. Това малко селце е портата към източна Гренландия. Приключенски турист може да открие зашеметяваща гледка към огромните айсберги в Датския проток и великолепните планини на Източна Гренландия. Кулуск има един хотел, построен през 1999 г., и младежки хостел.

6. Ла Бока

https://maps.google.com/?ll=-34.635555,-58.364723&z=18

(ВИЖ КАРТА)

La Boca е квартал на работническата класа в Буенос Айрес, Аржентина. Художественият панас на неговите жители постави Ла Бока здраво в този списък. Цветните къщи са зашеметяващи примери за независимата природа на жителите на Ла Бока. Повечето от ярко цветните къщи са групирани от пристанището. Други атракции включват много танго клубове и италиански таверни, както и La Bombonera, дом на известния футболен клуб Boca Juniors.

5. Пелуриньо

https://maps.google.com/?ll=-12.973360,-38.509811&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Историческият център на Салвадор, Пелуриньо, е изпълнен с цветове. Великолепни сгради от епохата на колониалите се намират по калдъръмените му улици и площади. Първата колониална столица на Бразилия, Салвадор може да се похвали с много пастелни цветове паметници и исторически къщи, датиращи от 17-ти до 19-ти век.

Градът - и в частност Пелуриньо - е известен със своето богато афро -бразилско наследство и култура. Това е фантастично място за посещение по време на карнавала. Това е, когато ярки, хаотични празненства превземат улиците на Салвадор под формата на паради, танци и други празници.

4. Манарола

https://maps.google.com/?ll=44.106407,9.727519&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Манарола е един от най -старите градове в Чинкуе Тере и е сгушен в италианската Ривиера. Това живописно село изниква от планината, за да осигури спираща дъха гледка към Средиземно море. Просто се изкачете по криволичещите улици и се насладете на еспресо във всяко от кафенетата на открито и попийте зашеметяващата природа на една от най -популярните туристически атракции в Италия.

3. Джодхпур

https://maps.google.com/?ll=26.280001,73.019997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Някога столицата на Кралство Марвар, Джодхпур, на ръба на безплодната пустиня Тар, днес е популярно известен като „Синият град.“ Като културна столица на щата Раджастан, той е благословен с вековни храмове, красиви дворци. , и внушителни крепости.

Най-отличителните му черти обаче са красивите измити със синьо сгради на стария град, които се намират скупчени под внушителните стени на крепостта Мехрангарх, която сама е кацнала на върха на планина с изглед към града. Легендата разказва, че градът е боядисан в синьо, защото местните свещеници смятат, че това е благоприятен цвят. С много съблазнителни гледки, звуци и миризми, в които можете да се потопите, Джодхпур и многото му сини нюанси със сигурност ще ви оставят с много невероятни снимки и спомени от едно незабравимо пътуване.

2. Пунда

https://maps.google.com/?ll=12.105388,-68.934158&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Вилемстад е главният град Кюрасао, разположен на южния бряг на острова. Холандската колониална архитектура на Willemstad е определено живописна, когато е поставена срещу водите на Карибите.

Кварталът Punda е основната търговска зона и седалище на правителството на Холандските Антили. Това е най -старият квартал на Вилемстад, създаден през 1634 г. Ярките и разнообразни цветове на сградите в Пунда са достатъчно оправдание за пътуването.

1. Гуанахуато

https://maps.google.com/?ll=20.883612,-101.014999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Сгушен в планините на Сиера де Гуанахуато в Мексико, се намира красивият колониален град Гуанахуато. Градът е основан през 1554 г. до един от най -богатите райони за добив на сребро в Мексико.

Бумът на минно дело от 16-ти век доведе до изграждането на красиви хасиенди и изящни колониални сгради. Улиците Гуанахуато и много цветни алеи се разпростират във всички посоки, докато по -голямата част от трафика му се обслужва от мрежа от подземни тунели, което го прави отличен град за пешеходци.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: