Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Малък град, разположен в района на Антофагаста в Чили, Сан Педро де Атакама е известен с богатството на невероятни пейзажи, които го заобикалят, с планини, пустини, солени езера и други наблизо. Много популярна туристическа дестинация, Сан Педро е живописен град, пълен с прашни калдъръмени улички и е идеалното място, от което да изследвате прелестите на пустинята Атакама.

С много туроператори, разположени в града, посетителите могат лесно да разгледат руините отпреди Колумбия, да се отправят към фантастичните горещи извори или да посетят отвъдните пейзажи, които осеяват региона. Граничащ с оазис на високо плато, в Сан Педро де Атакама има много неща за вършене за посетители и е задължително място за посещение, когато сте в Чили.

12. Лагуна Чакса

https://maps.google.com/?ll=-23.327705,-68.169441&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Домът на огромни ята розови фламинго, Laguna Chaxa си заслужава да бъде посетен, за да разгледате тези фантастични същества, а пейзажите в шоуто са зашеметяващи. Гигантското солено езеро се простира безкрайно под сините небеса отгоре и в далечината, надвиснали над хоризонта.

С три вида фламинго пешеходните пътеки и пътеки ви отвеждат покрай стадата им и често можете да видите стотици от тях наведнъж. Особено великолепни при залез слънце, посетителите неизменно излизат впечатлени и изумени от хипнотизиращия пейзаж на Лагуна Чакса.

11. Pukara de Quitor

https://maps.google.com/?ll=-22.890833,-68.214447&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Забележителна за гледане, древната крепост Pukara de Quitor датира чак до 12 век и е една от най-зрелищните изкуствени атракции в региона. Разположен само на няколко километра извън Сан Педро де Атакама, археологическият обект на предколумбовата крепост е очарователен за скитане и е кацнал по склоновете на прашен хълм.

Изградени от натрупани камъни, защитните стени се провират тук -там и предлагат впечатляваща гледка към околния пейзаж и оазиса долу.

10. Обсерватория ALMA

https://maps.google.com/?ll=-23.019300,-67.753197&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Пустинята Атакама е абсолютно удоволствие, ако обичате да гледате звезди; поради липсата на светлини и населени места, нощното небе е озарено от красиви звезди, които осеяват небесата. За посетители, интересуващи се от небесното небе, посещението на обсерваторията ALMA е задължително; това е най -голямата и най -мощната обсерватория, отворена за обществеността в света.

Скитането по антените, лабораториите и контролната зала е интересно и информативно. Вашият пътеводител ви казва всичко, което трябва да знаете за ALMA, и е завладяващо преживяване да научите как работи и какви постижения направи обсерваторията възможна.

9. Laguna Tebinquinche

https://maps.google.com/?ll=-23.136402,-68.251953&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Това огромно езеро със солена вода се намира в сухата пустиня Атакама и неговата отразяваща повърхност води до някои невероятни гледки и възможности за снимки. С редица планини в далечината, пейзажът е абсолютно божествен.

Езерото е особено красиво за гледане при залез слънце, когато безброй жълти, червени и портокали осветяват блестящите, огледални води. Гледките през деня са еднакво арестуващи поради прекрасното езеро, покритите със сол брегове и високите планини.

8. Салар де Тара

https://maps.google.com/?ll=-23.983334,-67.683334&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Великолепният пейзаж на Салар де Тара е абсолютно зашеметяващ и всички посетители на солниците се отдалечават с невероятни гледки, които са видели. Изпъвайки се в далечината, солените полета са покрити с тънък слой вода.

Като такива, има невероятни отражения на синьото небе и белите пухкави облаци отгоре. С чудесни планини, изскачащи тук и там, Salar de Tara е много забавно да се изследва. Можете да създадете много интересни оптични илюзии, тъй като голяма част от пейзажа е толкова плосък. Един много уникален феномен, който трябва да се види, солените апартаменти на Салар де Тара със сигурност ще живеят дълго в паметта.

7. Пиедрас Рохас

https://maps.google.com/?ll=-23.921223,-67.697144&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Пиедрас Рохас (Червените скали) е много популярна туристическа дестинация и е лесно да се разбере защо; пейзажът е еклектична смесица от ослепителни цветове. Разположено на над 4000 метра над морското равнище, червеното на скалните образувания се откроява възхитително на фона на тюркоазените води на близкото солено езеро, блестящото бяло на плоската сол и славното синьо небе отгоре.

С пръстен от заснежени вулкани около тях, Пиедрас Рохас е красив за гледане и зрелищната природа определено си заслужава пътуване от Сан Педро де Атакама.

6. Вале де ла Муерте

https://maps.google.com/?ll=-22.898767,-68.223770&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Зловещо наречена Долина на смъртта на английски, лесно е да се разбере защо Valle de la Muerte е наречен така, след като видите безкрайните червени скали и непримиримия терен, който характеризира тази част на света.

Разположени на север от Лунната долина, прашните червени скални образувания, които изглеждат толкова грандиозни, са си спечелили прозвището „Марсовата долина“ и със сигурност се чувства така, сякаш сте на друга планета. Скитането из пясъчните дюни, ширещите се долини и извисяващите се планини е едно незабравимо преживяване, а гледките са просто спиращи дъха.

С някои страхотни туризъм и качване на пясък, конна езда и планинско колоездене за зареждане, има много неща за разглеждане и правене - Valle de la Muerte почти ще се почувства като ваша собствена безкрайна приключенска площадка.

5. Термас де Пуритама

https://maps.google.com/?ll=-22.720833,-68.044724&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Сгушен в пустинята Атакама, Termas de Puritama е прекрасен подвиг на природата за посещение. Осемте геотермални басейна са забележително разположени на 3475 метра над морското равнище. Популярна туристическа дестинация, горещите извори отдавна се използват от местните хора от Атакама за техните лечебни сили; къпането в топлите им води със сигурност ви носи света на доброто.

Да седнете и да се отпуснете в чистите си води е възхитителен начин да прекарате деня, а пейзажът само допринася за великолепието. Разположен недалеч от Сан Педро де Атакама и други туристически обекти - като Вале де ла Луна, Гейзерите Ел Татио и Салар де Атакама - Термас де Пуритама е прекрасно място, което няма да съжалявате.

4. Лагуна Чехар

https://maps.google.com/?ll=-23.063448,-68.212936&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Плуването върху солените води, които съставляват Лагуна Чехар, е небесно усещане, тъй като вулкани се издигат около вас и ясното синьо небе сякаш се простира безкрайно към хоризонта. Релаксиращо и спокойно място, лагуната вдъхва страхопочитание.

Неговите тюркоазени води се открояват красиво сред румената пустиня и преминаващите покрай нея облаци се отразяват във водите му. Разположен недалеч от Сан Педро де Атакама, до Laguna Cejar е лесно да се стигне, а посетителите със сигурност са за незабравимо време, докато мирно се носят по спокойните му води сред разкошната природа.

3. Lagunas Miscanti y Miniques

https://maps.google.com/?ll=-23.733334,-67.783333&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен сред такъв пуст и сух терен, не би трябвало да е изненада, че искрящите сини води на Lagunas Miscanti y Miniques са толкова фантастични за свидетели. Безплодните пейзажи, които ги заобикалят, са ярки и непримирими, но топлите жълти и кафяви на хълмовете контрастират възхитително със самите езера.

Разположени на над 4000 метра над морското равнище, двете блещукащи водни тела осветяват андското алтиплано и не са твърде далеч от две от другите основни атракции на пустинята: Пиедрас Рохас и Салар де Талар. Струва си да се провери, когато в Сан Педро де Атакама предлаганите гледки към Lagunas Miscanti y Miniques са просто божествени.

2. Вале де ла Луна

https://maps.google.com/?ll=-22.947824,-68.301285&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Абсолютно вълшебно място за разглеждане, Valle de la Luna е подходящо кръстен; запустелият пейзаж изглежда толкова лунен на външен вид. Лунната долина - както е известна на английски - е разпръснато място, пълно с хребети, пещери, дюни и скални образувания.

Посетителите неизменно идват изумени от красотата и има много чудесни дейности, на които да се насладят. Поради близостта си до Сан Педро де Атакама, посещението е много лесно. Посетителите могат да карат велосипед, да се разхождат, да се катерят по скали или да обикалят пътя си по този внушаващ страхопочитание терен.

Една от най -популярните туристически дестинации в пустинята Атакама, Valle de la Luna има множество чудесни гледки и е просто задължителна, когато посещавате това грандиозно кътче на земното кълбо.

1. Гейзери El Tatio

https://maps.google.com/?ll=-22.334929,-68.013008&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Изключително популярни сред посетителите на пустинята Атакама, гейзерите El Tatio са великолепни; техните мътни струи пара и вода, които се пръскат във въздуха, изглеждат величествени сред запустелия терен, който ги заобикаля.

Най -красивото време за разглеждане на гейзерите е на разсъмване, когато светлината улавя водата толкова ефектно - почти изглежда, сякаш сте на друга планета. Разположени на няколко часа път с кола от Сан Педро де Атакама, гейзерите El Tatio са много уникален феномен и със сигурност са сред многото акценти, които пустинята може да предложи.

Разположени на височина от 4320 метра, те са най -високото геотермално поле на Земята. Тези гейзери трябва да се видят, за да се повярва, че стратовулканите могат да бъдат осеяни около тях. С басейни с кал, горещи извори и невероятна гледка, гейзерите El Tatio не трябва да се пропускат.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: