Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Посещението в Мексико е популярен избор по много причини. Това е страна с големи руини, култура, храна и особено плажове. Всъщност любителите на плажа обикновено откриват, че плажовете са достатъчна причина да посетят Мексико сами по себе си. Неговите обширни брегове включват Мексиканския залив и Карибско море на изток и Тихия океан на запад. В зависимост от региона на Мексико, който изберете, плажовете и водата около него ще бъдат различни. Някои от видовете китове, костенурки и други големи животни също се различават между атлантическата и тихоокеанската страна на страната. Ето долната част на най -добрите плажове в Мексико:

10. Плая де Акумал

https://maps.google.com/?ll=20.400000,-87.321114&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Този приказен регион за гмуркане с шнорхел близо до Плая Дел Кармен има риф, който се простира на 20-300 фута от брега, предлагайки гледки за всички различни нива на плувците. Костенурките, тропическите риби и други са често срещани забележителности тук, а водата е безопасна и достатъчно спокойна, за да се насладят дори на младите гмуркачи. За тези, които не се занимават с гмуркане с шнорхел, пясъкът е бял и водата няма вълни, така че е чудесен и за плуване и релакс.

9. Бахия Баландра

https://maps.google.com/?ll=24.320789,-110.323174&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Това е най -добрият семеен плаж в района Baja на Ла Пас. Може би най-известна със скалното образувание, наречено Diamond rock, Bahia Balandra е смесица от пясък и красиви вятърни и износени от вода скални образувания. Той е защитен в почти всички посоки за безопасно плуване, а местоположението е достатъчно плитко, че студената тихоокеанска вода се затопля рано тук. Тъй като удобствата не са на плажа, той често не е толкова зает, колкото другите местни плажове.

8. Плая дел Кармен

https://maps.google.com/?ll=20.627501,-87.081108&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Плажът тук е прекрасен- за тези, които обичат да се отпускат, пясъкът е чист, а водата спокойна. Въпреки че често е задръстен с европейци, в много отношения Плая дел Кармен все още се чувства като сънливото рибарско село, което някога е било. Смес от големи курорти и малки хотели, посетители на круизни кораби и лесен достъп с лодка до Косумел и Мезоамериканския бариерен риф правят това любимо място, за да можете да се отправите към други пристанища, като същевременно се наслаждавате на най -доброто от мексиканската вода, пясък и гостоприемство.

7. Зиполите

https://maps.google.com/?ll=15.662100,-96.511749&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Остатък от дните на хипи, този плаж е известен като безплатен център за любов от 60 -те до 80 -те години и огромна дестинация за контракултура. Той придоби известност като един от малкото голи плажове в Мексико, въпреки че повечето слънчеви бани остават облечени. Днес тя привлича международна класа любители на слънцето, йога гурута без риза и сърфисти. Въпреки че все още има много бюджетни квартири, в западния край на селото се появиха редица хотели от среден клас и класически ресторанти. Скалистите носове срещу кръглата архитектура с червени плочки са впечатляваща гледка, а ударът със сърф е чудесен за по-енергични водни дейности.

6. Плаж Пуерто Валярта

https://maps.google.com/?ll=20.666668,-105.266670&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Този курортен град на Тихия океан е сгушен поредица от плажове, които могат да зарадват почти всеки посетител. Защитените заливи са чудесни дестинации за гмуркане с шнорхел, докато има и възможности за наблюдение на китове и дълбоководен риболов. Това е един от най -популярните курортни градове в Мексико и един поглед към крайбрежието прави напълно ясно защо това е вярно. Градът е интересна комбинация от големи курортни зони и централна зона Zona Romantica, където се намират старият град, странни магазини и по -малки хотели. Голяма част от по-старата архитектура и очарованието на стария град се намират тук, оградени по ръбовете от по-големи, по-нови курортни региони и „Gringo Gulch“, жилищен район с големи жилища, собственост на чужденци.

5. Плая Ла Ропа

https://maps.google.com/?ll=17.629047,-101.545914&z=18

(ВИЖ КАРТА)

„Плажът на облеклото“ получи името си, когато испански галеон се разби и неговият товар от разноцветни тъкани се изнесе на брега по този плаж. Днес това е основният плаж за водни спортове за Ixtapa. Парасейлинг, джетове и хоби котки се предлагат под наем тук и има голям брой ресторанти, на които да се насладите след добър излет във водата. Избягвайте да плувате в реката в единия край на плажа, тъй като е известен с крокодили.

4. Плаж Канкун

https://maps.google.com/?ll=21.126284,-86.750839&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Ваканционната дестинация на Канкун е добре известна със своите великолепни плажове и тюркоазени води. Тази ивица по крайбрежието на Мексиканския залив е пълна с много различни курорти, ресторанти и магазини, които са чудесни места за отсядане и игра. Регионът напомня на ивицата Вегас, като всички курорти са близо един до друг в една линия, с километри пясък около тях. Има и дузина близки плажове, които можете да проверите, като тук има костенурки, наблюдение на китове, гмуркане с шнорхел и много други.

3. Плая дел Амор

https://maps.google.com/?ll=22.875919,-109.897827&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Сгушен на срещата между морето на Кортес и Тихия океан, усамотеният двустранен Плая дел Амор (Плажът на влюбените) е един от най-известните плажове в Мексико. Плажът е лесно достъпен с водна лодка от яхтеното пристанище Кабо Сан Лукас. Струва си да бъде посетен- с извисяващите се скални образувания на Land’s End, безкрайни гледки към океана и страхотно гмуркане с шнорхел в морето от страна на Кортес, мястото е изискано. Пътуващите трябва да бъдат предупредени, че приливите и отливите могат да станат изключително тежки в края на Тихия океан.

2. Плая Норте

https://maps.google.com/?ll=21.257252,-86.752373&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Isla Mujeres край бреговете на Канкун е популярен за отдих и наблюдение на диви животни. Морските костенурки и китовите акули са два от най -популярните видове, които можете да видите тук. Северният край на острова е Playa Norte, който има широк пясък, облицован с палмови дървета, както и няколко крайбрежни ресторанта и бара. Докато някои идват тук, за да се измъкнат от горещата точка на пролетните ваканции в Канкун, тук не е нужно да се чувствате изолирани. Това е страхотен плаж както за партии, така и за наблюдатели на диви животни, и само на кратък хоп от континента.

1. Тулум

https://maps.google.com/?ll=20.214722,-87.428886&z=13

(ВИЖ КАРТА)

За любителите на историята този плаж седи в сянката на прочутите руини на маите Тулум. Въпреки че само това би направило тази туристическа дестинация, широките пясъчни плажове тук също са придобили собствена слава. Разположен в южния край на Ривиера Мая, плажът в Тулум има девствен бял пясък, палмови дървета и тюркоазена вода, която създава типичната ваканция на плажа, за която всеки мечтае в снежен ден. Разположен на около два часа южно от Канкун, регионът има страхотни хотели на плажа, за да останете и да се отпуснете, докато се наслаждавате на плажовете.

Настаняване: Къде да отседнете в Тулум

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: