Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Тази патагонска страна е богат гоблен от планини и равнини, джунгла и океан. Необичайната дълга форма на Чили му придава разнообразен климат с една от най-сухите пустини в света на север, докато южният му край е дом на същества със студено време като пингвини. Чили е една от най -близките нации, заедно с Аржентина и Нова Зеландия, до Антарктида.

Югът има силна история на гостуващи изследователи, тъй като всеки, който е обиколил света преди построяването на Панамския канал, трябва да премине върха му. Страната също има добре известен винарски регион, който привлича много енофили всяка година. Ето един поглед към някои от най -добрите места за посещение в Чили:

10. Ла Серена

https://maps.google.com/?ll=-29.900000,-71.250000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този северно чилийски град е вторият най -стар в страната. Той може да се похвали с град, изпълнен с прекрасна архитектура и топъл златист плаж. Ла Серена има репутация на интелектуален град и има редица забележителности, които отговарят на това описание, като археологически музей и астрономическа обсерватория. Любителите на открито ще обичат да карат колело през долината Елку, да плуват, да се гмуркат с шнорхел, да се гмуркат и/или да се разхождат из Исла Дамас и да посетят националния парк във Фрей Хорхе.

9. Сантяго

https://maps.google.com/?ll=-33.450001,-70.666664&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Столицата е политическото и културно сърце на Чили. От високите планински гледки към парка Серо Сан Кристобал до уединената история на писателското убежище на поета Пабло Неруда има какво да се види в Сантяго. Най -добрите избори включват ски Valle Nevado или Portillo, дегустация на вино във Vina Aquitania или посещение на един от няколкото топ музея като Museo Chile de Arte Precolumbio или Museo de la Moda. За тези, които не искат да прекарват цялото си време в града, има невероятни възможности за туризъм като стръмните склонове на Cajon de Maipo.

Настаняване: Къде да отседнете в Сантяго

Вижте също: Топ атракции в Сантяго

8. Остров Чилое

https://maps.google.com/?ll=-42.466667,-73.333336&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Остров Чилое е най-големият остров от архипелага Чилое в района на Лос Лагос и вторият по големина остров в Южна Америка след Огнена земя. Отчасти поради своята физическа изолация от останалата част на Чили, Chiloé има много специална архитектура и местна култура.

Испанците, пристигнали през 16 век, и йезуитските мисионери, които ги последваха, построиха стотици уникални дървени църкви в опит да донесат християнството на архипелага. Резултатът е смесване на католицизма и местните чилийски вярвания.

7. Икике

https://maps.google.com/?ll=-20.216667,-70.150002&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този красив град на плажа и казиното предлага оживена крайбрежна алея и великолепна грузинска архитектура от 19 -ти век като двореца Aztoreca. Iquique е Монте Карло на Чили и може да предложи много за всеки, който обича свободно настроение.

През деня гостите тук могат да участват в световноизвестни сърф вълни, парапланеризъм или пясъчна дъска на златното крайбрежие. Разходка по дървените тротоари на историческия миньорски град или калдъръмената улица Бакедано дава поглед към по -старото време на икономически бум. И накрая, грандиозният нощен живот предлага бляскав хазарт, отлична кухня и пазаруване в безмитния квартал.

6. Чилийски фиорди

https://maps.google.com/?ll=-51.645000,-74.722000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Южното крайбрежие на Чили представя голям брой фиорди и канали, които осигуряват единствения достъп до тази част на Патагония. Плаването през този регион може да бъде едно незабравимо преживяване. Повечето от пътуванията започват от Пуерто Монт и пътуват към Carretera Austral, Laguna San Rafael и Puerto Natales. Пътуването води посетителите през дни на необитаеми фиорди, близка среща с ледници и гледки към оранжеви залези над Тихия океан. На юг каналите се стесняват. По пътя пътниците могат да забележат китове, много птици и морски лъвове.

5. Валпараисо

https://maps.google.com/?ll=-33.049999,-71.616669&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този трудолюбив икономически пристанищен град на брега на Централна Чили беше обичан от поета Пабло Неруда заради красивия си хаос. Той може да се похвали с някои от първите градски иновации в Латинска Америка, като първата доброволна пожарна служба.

В допълнение към корените на работническата класа, Valparaiso има репутация на подземно движение за улично изкуство. Вместо специфични туристически атракции, Валпараисо е най -известен със своите ярко оцветени къщи, оживен нощен живот и красива гледка към морето.

Вижте също: Най -добрите атракции на Валпараисо

4. Чилийски езерен район

https://maps.google.com/?ll=-39.259998,-72.216003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Този дълъг, сочен район на вулканична долина се простира от Пуерто Монт на юг до Темуко на север. Той е дом на гъсти гори, кристално чисти езера и заснежени вулкани. Преди въвеждането на европейците езерният район беше гъсто залесен и обитаван от мапуче, едно от малкото южноамерикански племена, които избягваха да бъдат погълнати от нациите на инките.

Днес все още има някои красиви недокоснати земи, като Националния парк Los Alerces, известен като чилийския Йосемити. Планините тук са много млади, само на две хиляди години, което ги прави по -високи и по -назъбени от всичко в Северна Америка и си заслужават пътуването сами по себе си.

3. Сан Педро де Атакама

https://maps.google.com/?ll=-22.916668,-68.199997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен високо на плато, Сан Педро де Атакама се намира в района на Антофагаста в Чили, заобиколен от безброй планини, езера и скални образувания. Поради внушаващите страхопочитание пейзажи и пейзажи, малкият град е много популярна дестинация както сред чилийските туристи, така и сред чуждестранните посетители и може да се намери недалеч от границата с Боливия.

Докато Сан Педро е приятен и живописен за посещение, с спокойна атмосфера и оживени кафенета, повечето хора просто го използват като база, от която да изследват околностите. От центъра на града можете лесно да организирате посещение на невероятната пустиня Атакама или някой от впечатляващите предколумбови археологически обекти и руини, които лежат наблизо.

Сред многото акценти в региона са отвъдния Valle de la Luna, който изглежда много лунен на външен вид, и гейзерите El Tatio, които се издигат толкова високо във въздуха. В допълнение към това има и розови фламинго в Лагуна Чакса, които да посетите, както и древните петроглифи в долината на дъгата. Нощният живот тук е малко по-различен- голямата награда са звездни обиколки, тъй като това е едно от най-тъмните места в света и възможност да видите нощното небе неразредено.

Вижте също: Топ атракции в Сан Педро де Атакама

2. Торес дел Пейн

https://maps.google.com/?ll=-50.949451,-72.991196&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Националният парк „сини кули“ представлява заледен регион на южния край на Чили. Три големи стълба в парка му дават името, а също така е дом на редица „рога“ или други планини и ледени езера. Проучването в този парк може да се извърши чрез обиколки с микробус, многодневни преходи или катамарани.

Има няколко услуги, които също ще предлагат конни обиколки до някои от сайтовете. Голяма част от парка е само за крака и има редица отлични компании-водачи, които могат да помогнат при носенето на екипировка и готвенето на ястия за пет до седем дневни преходи.

1. Великденски остров

https://maps.google.com/?ll=-27.116667,-109.366669&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на повече от 3500 км (2000 мили) от централен Чили, Великденският остров продължава да бъде една от големите загадки в света. Този остров без дървета със стотици гигантски статуи с кухи очи, издълбани от неговите полинезийски посетители, е зловещ, но красив пример за човешко артистизъм и постижения.

Освен че посещават тези статуи от уважително разстояние, за да избегнат огромни глоби и пешеходни преходи по скалистите равнини, гостите тук могат да се насладят на два плажа с бял пясък с гмуркане извън брега, изчезнал пепелен конус и редица местни обиколки, които предлагат гледки към нещата които са уникални и си заслужават.

Карта на Чили

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: