Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Бившата столица на Перу, Арекипа е красиво място за посещение благодарение на прекрасните си исторически сгради и живописно местоположение сред три извисяващи се вулкана. Често известен като „Белият град“, голяма част от неговия исторически център е изграден от ослепителна бяла скала, която е изкопана от грандиозния вулкан Ел Мисти, а архитектурата от колониалната епоха е очарователна със своята красота и артистичност.

Популярна туристическа дестинация, градът има богатство от религиозни сгради, на които посетителите могат да се насладят. Посещението на зашеметяващата катедрала и възхитителните манастири и манастири са сред многото неща за правене в Арекипа. С прекрасни пейзажи около него и опияняваща комбинация от испанска и метисова култура, която се предлага; Арекипа е град, който трябва да посетите, когато сте в Перу.

12. La Mansion del Fundador

https://maps.google.com/?ll=-16.464407,-71.557419&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на около десет километра от центъра на града, La Mansion del Fundador е възхитително имение от седемнадесети век, което някога е принадлежало на основателя на самия Арекипа. Сега туристическа атракция, имението има чудесни мебели и картини на показ, а скитането из реставрираните стаи предлага очарователен поглед към миналото.

Кухнята и параклисът са най-интересните части на сградата, а градините са спокойни и живописни и перфектно се вписват сред архитектурата от колониалната епоха.

11. Молино де Сабандия

https://maps.google.com/?ll=-16.456818,-71.499641&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Тази историческа водна мелница си заслужава да бъде посетена, тъй като предлага поглед към миналото на Арекипа и нейните спокойни местности са идеалното място да се отпуснете сред предлаганата природа и да се насладите на невероятната гледка към Ел Мисти в далечината.

Построена през 1621 г., мелницата оттогава е възстановена и блестящите й бели стени се открояват възхитително на фона на провинцията наоколо. Живописно и очарователно място, архитектурата на мелницата е прекрасна за гледане, а зелените й земи са дом на огромно разнообразие от кактуси и сукуленти, а някои местни животни могат да се видят спокойно да се разхождат тук -там.

10. Monasterio de la Recoleta

https://maps.google.com/?ll=-16.393938,-71.541519&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Реконструиран няколко пъти през вековете поради разрушителните земетресения, които поразиха региона, Monasterio de la Recoleta сега е музей и е само на кратка разходка от Plaza de Armas в историческия център на града.

Разнообразната колекция от амазонски артефакти, религиозно изкуство и етнографски предмети е интересна за изследване, а самият манастир е фантастичен за скитане. Особен интерес представлява зашеметяващата библиотека, която съхранява над двадесет хиляди произведения, и красивите обители, които могат да бъдат намерени тук и там.

За страхотна гледка към Арекипа и вулкана Ел Мисти, изкачете се до върха на камбанарията и се насладете на тишината и спокойствието, докато гледате над красивата сцена.

9. Конвент де Санта Тереза

https://maps.google.com/?ll=-16.396297,-71.531052&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Построен през далечната 1710 г., Convento de Santa Teresa се намира в историческия център на града и прекрасните сгради от епохата на колониалната епоха сега са домакин на фантастична колекция от произведения на изкуството. Музеят е спокоен за скитане наоколо, а религиозните произведения на изкуството и историческите артефакти са приятни за разглеждане.

Има и над триста картини, текстил, скулптури и стенописи, на които посетителите могат да се насладят. Жива институция, редица монахини все още живеят в манастира, а самата архитектура е красива за гледане, като църквата и манастирите са особено впечатляващи.

8. Национален резерват Salinas y Aguada Blanca

https://maps.google.com/?ll=-16.102100,-71.219002&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Недалеч от Арекипа е чудесният национален резерват Salinas y Aguada Blanca и определено си заслужава да бъде посетен, ако искате да разгледате част от красивата природа, която заобикаля града.

В резервата може да се намери разнообразно разнообразие от пейзажи и посетителите могат да се насладят на скитане по отдалечени пътеки, които гледат към лагуни, влажни зони, равнини и разбира се спиращите дъха вулкани и планини, осеяни в провинцията.

Животни и птици, които са местни в Андите, могат да бъдат забелязани тук и там и трябва да се види великолепната природа. Сред многото атракции са красивата Лагуна де Салинас и вулканът Ел Мисти, който се извисява около околностите.

7. Iglesia de La Compania

https://maps.google.com/?ll=-16.399879,-71.536507&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположена на единия ъгъл на площад Плаза де Армас, Iglesia de La Compania е малка, но елегантна йезуитска църква и си заслужава да бъде посетена, въпреки че често се пренебрегва, тъй като хората се гледат вместо към голямата базилика, която доминира на площада.

Бароковата фасада на метиса е прекрасна за гледане, а богато украсените резби са пълни с фантастични детайли и мотиви. Работата по църквата започва през 1590 г., въпреки че ще са необходими повече от сто години, за да бъде завършена и както при много други сгради в града, тя е изградена от ослепително бяла вулканична скала.

Интериорът е също толкова великолепен, а олтарът, покрит със златни листа, е само един от многото акценти в шоуто.

6. Янахуара

https://maps.google.com/?ll=-16.387379,-71.542099&z=18

(ВИЖ КАРТА)

На кратка разходка от центъра на града е квартал Yanahuara и оттук има невероятни панорами над Арекипа, а залезите са особено зашеметяващи, тъй като сградите са боядисани в хипнотизираща гама от червени, жълти и портокали.

Самият Янахуара е прекрасен квартал за разходки и е дом на някои блестящо бели сгради, църкви от колониалната епоха и листни площади. Безспорният акцент е фантастичната гледка от емблематичните арки и от тук можете да погледнете над града и далечния вулкан Ел Мисти.

5. Меркадо Сан Камило

https://maps.google.com/?ll=-16.403072,-71.534943&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Очарователно нещо за правене в Арекипа, Mercado San Camilo е оживен пазар, пълен с живот и енергия, който предлага автентичен поглед към града. Безкрайните сергии са натоварени със стоки и можете да намерите всичко - от пресни плодове и занаятчийски продукти, до ужасни месарски щандове и едва заслужаващо доверие разнообразие от картофи.

На пазара цари опияняваща атмосфера и изобилието от ярки цветове заплашва да бъде поразително. Пътуването по пътеките е много забавно, а Mercado San Camilo е идеалното място да вземете сувенири или да спрете за смути и да наблюдавате как светът минава.

4. Museo Santuarios Andinos

https://maps.google.com/?ll=-16.399908,-71.537766&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Смятан за най -добрия музей в града, Museo Santuarios Andinos е завладяващо да се скита наоколо и предлага интересен поглед върху културата и историята на човешките жертвоприношения.

Основната атракция в шоуто са останките на „Ледената девойка“, която беше принесена в жертва на боговете от инките чак през петнадесети век. „Хуанита“, както е известна, е открита от експедиция в планините през 1995 г. и музеят показва редица артефакти от пътуването.

Благодарение на известния си „резидент“, музеят сега е една от основните атракции в града и атмосферните галерии и изложбени зали си заслужават да се отбият.

3. Катедралата в базиликата на Арекипа

https://maps.google.com/?ll=-16.398197,-71.536697&z=18

(ВИЖ КАРТА)

От едната страна на красивата Пласа де Армас се намира великолепната катедрала базилика Арекипа, която се извисява над площада. Оригиналната сграда датира чак до 1656 г., но през вековете е повредена от пожар и разрушена от земетресение.

Като такава, голяма част от прекрасната неокласическа сграда, която виждаме днес, датира от 1868 г., когато базиликата е била възстановена за последно, и е най -важното религиозно място в града. Изграден от бялата вулканична скала, която прави Арекипа толкова отличителен, интериорът на базиликата е също толкова зашеметяващ, колкото и външността му, тъй като мраморните колони от Италия лежат до амвон от Франция и орган от Белгия.

Тази масивна сграда е задължителна за посещение в Арекипа и със сигурност ще впечатли посетителите с великолепната си фасада, блестящ бял камък и две внушителни кули, които гледат над Плаза де Армас.

2. Пласа де Армас

https://maps.google.com/?ll=-16.398951,-71.536934&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Главният площад в града, Пласа де Армас, е спиращ дъха за гледане и се смята за един от, а не най -красивите площади в цяла Южна Америка. Като такъв, той е много популярен пристанище сред туристите, които неизменно излизат изумени от красотата на мястото.

Ограничена с впечатляващи сгради от колониалната епоха, които са ослепително бели поради вулканичната скала, от която са изградени, Plaza de Armas е прекрасно място за прекарване на известно време.

Има много ресторанти и кафенета както за местните жители, така и за туристите, за да хапнат и просто да се насладят на площада. Безспорният акцент е зашеметяващата базилика, която граничи с едната страна на площада и с огромното количество блестящи бели сгради на показ, е лесно да се разбере защо Арекипа често е наричан „Белият град“.

1. Манастир Санта Каталина

https://maps.google.com/?ll=-16.395588,-71.536858&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Една от най -популярните туристически атракции в града, манастирът Санта Каталина е просто хипнотизиращо посещение на място и често се описва като град в града поради богатството на сгради, които претрупват комплекса.

Пълни с цветове и красиви цветя и растения, малките улички на манастира са чудесни за скитане, а архитектурата от колониалната епоха ви кара да се чувствате сякаш сте отстъпили назад във времето и следователно е чудесно място да направите няколко снимки.

Основан от богата испанска вдовица през далечната 1579 г., манастирът все още е домакин на действащ женски манастир и се намира в историческия център на Арекипа. Посетителите могат да разгледат параклисите на комплекса, както и жилищните помещения на самите сестри, а обителта е особено забележителна за гледане. Задължително място за посещение в Арекипа, манастирът Санта Каталина ще изуми посетителите с безкрайните си улици и спокойната, отразяваща атмосфера.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: