Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Този двуседмичен маршрут съчетава пътуване до Северен Тайланд със съседна държава Лаос. Това е малко по -авантюристично от повечето ни други маршрути и ще спите във влак, лодка и планинска хижа. И двете страни могат да се похвалят с невероятно наследство, както и с спираща дъха архитектура. Лаос и Тайланд също предлагат комбинация от очарователни села и естествена природа. Запознайте се с хората, историята и културата на Югоизточна Азия чрез този маршрут от Тайланд до Лаос и обратно.

1. Банкок (1 нощувка)

https://maps.google.com/?ll=13.750000,100.466667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Идеалната отправна точка за вашия маршрут е в Банкок, най -големият град в Тайланд, както и неговата столица. Ако идвате извън Югоизточна Азия, почти сигурно ще пристигнете на летище Суварнабхуми. Ако се справяте с джет лаг, когато пристигнете, тогава може да е идеалното време да разгледате нощния живот в Банкок. Khao San Road е забавно място да отпиете бира и да се смесите както с местните, така и с емигрантите, докато Patpong е по -скандалният център за нощен живот в града.

Настаняване: Къде да отседнете в Банкок

Вижте също: Най -добрите атракции в Банкок

Нощен влак до Виентян (1 нощ)

Прекрасен и достъпен начин да стигнете от Тайланд до Лаос е като вземете спален влак от Банкок до Виентян. Експресният влак #69 тръгва всеки ден от Банкок около 8:30 всяка вечер и пристига на следващата сутрин на граничната гара Нонг Кхай, на брега на река Меконг. Ще преминете през имиграцията там, а след това друго пътуване с влак ще ви отведе до Лаос през Моста на приятелството. Можете да резервирате легло за влака, за да спите добре през нощта, докато пътувате чак до Лаос, а храна и напитки също са лесно достъпни от продавачите във влака.

2. Виентян (1 нощ)

https://maps.google.com/?ll=17.966667,102.599998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Като столица на Лаос, Виентян е забележителен град, който определено трябва да бъде във вашия маршрут. Най -популярната туристическа атракция в този град, известен още като „градът на сандаловото дърво“, е будистка ступа Pha That Luang, която датира от 1586 г. Определено отделете време за разходка из парка Буда, точно до Виентян, където се намира безброй бетонни скулптури на индуски богове и Буди и разгледайте Националния музей на Лао, за да научите повече за историята на страната и нейния народ.

Настаняване: Къде да отседнете във Виентян

Вижте също: Забележителности на Виентян

3. Ванг Виенг (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=18.933332,102.449997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Дестинацията на Ванг Виенг е само на три часа път от столицата на Лаос, но може да се почувства като съвсем различен свят. Дълго свързан с нощния живот и туристите, Ванг Виенг е спечелил солидна репутация за приключения на открито. Само някои от нещата, които можете да направите в региона, включват тръби по реката, каяк, каране на велосипеди под наем под наем по усукани пътеки, скално катерене или дори проучване на пещери. Най-доброто място за посещение е Синята лагуна или Tham Poukham, който е пружинен басейн в дъното на пещера, достъпен от бамбукова стълба. За спиращи дъха пейзажи и изобилие от адреналин, това е невероятно място да бъдете в Лаос.

Настаняване: Къде да отседнете във Ванг Виенг

4. Луанг Прабанг (3 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=19.883333,102.133331&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Луанг Прабанг някога е бил столица на Лаос, но днес е град, пълен с исторически забележителности и колониална архитектура. Има толкова много неща за правене в Луанг Прабанг, че абсолютно си струва три нощи от вашето пътуване. На фона на зелени планини, можете да обиколите бившия дворец и националния музей на Haw Kham, да обиколите стария манастир, наречен Vat Xieng Toung, или златния храм Випасана. Можете също така да участвате или просто да наблюдавате ежедневната церемония по милостиня, където местните монаси събират ориз от местните жители, както и от посетителите отдясно по улиците при изгрев слънце.

Настаняване: Къде да отседнете в Луанг Прабанг

Вижте също: Луанг Прабанг Забележителности

Лодка до Huay Xai/Chiang Khong (1 нощ)

За да пътувате обратно от Луанг Прабанг до Тайланд, изпробвайте бавната лодка по река Меконг. Тези лодки отнемат около 2 дни, създавайки перфектната възможност да се възхищавате на красивата природа и да правите зашеметяващи снимки. Пътуването започва в Луанг Прабанг и ви отвежда до граничния град Хуай Хай. По пътя много бавни лодки спират за през нощта в град Пакбенг, където къщите за гости са достъпни и храната е феноменална. На бавната лодка се предлагат храна и напитки, а местата за сядане могат да варират от дървени пейки до омекотени седалки за максимален комфорт.

5. Чианг Конг (1 нощ)

https://maps.google.com/?ll=20.260000,100.406670&z=13

(ВИЖ КАРТА)

След бавното пътуване с лодка ще преминете границата до Чианг Хонг в Тайланд. Тъй като дестинацията е популярна спирка за пътуващите, тя предлага изобилие от места за настаняване и ресторанти. Чианг Хонг също е дом на редица красиви храмове и интересни атракции. Някои от най -добрите храмове, които да проверите по време на престоя си, ще включват Wat Sri Don Chai, Wat Hat Krai, Wat Prakeaw и Wat Tung Duk, който се управлява изключително от жени.

6. Чианг Май (3 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=18.795279,98.998611&z=13

(ВИЖ КАРТА)

След това се отправете към Чианг Май, голям център в сърцето на Северен Тайланд. Известен като Северната роза, Чианг Май е отлична комбинация от древна история, когато е служил като столица на Лана и красота на открито. Основната атракция за любителите на историята ще бъде Wat Phrathat Doi Suthep, невероятен и емблематичен храм от 14 -ти век. Допълнителни популярни забавления в Чианг Май включват лов на изгодни сделки в нощния базар, виждане на слонове в естествените им местообитания, гледане на бокс в муай тай и посещение с местните племена на хълм на обиколка с екскурзовод.

Настаняване: Къде да отседнете в Чианг Май

Вижте също: Най -добрите атракции в Чианг Май

Банкок (1 нощ)

Завършете пътуването си обратно в Банкок, столицата на Тайланд. Ако все още нямате възможност да посетите големите забележителности в града, тогава се стремете да посетите места като Големия дворец, Ват Фо и Ват Арун. Можете също така да разгледате двореца Дусит или музеи като Националния музей, Музея на Сиам и Музея на крал Праджадхипок. За да опознаете местните жители и да почувствате истинска култура, разходете се из парка Лумфини и след това го направете с разходка с лодка по река Чао Прая.

Резюме

Ден 1: Пристигане в Банкок, сън в Банкок

Ден 2: Банкок и нощен влак до Виентян през Nong Khai, спите във влак

Ден 3: Разгледайте Виентян, спите във Виентян

Ден 4: За Ванг Виенг, спите във Ванг Виенг

Ден 5: Разгледайте Ванг Виенг, спите във Ванг Виенг

Ден 6: До Луанг Прабанг, спите в Луанг Прабанг

Ден 7: Разгледайте Луанг Прабанг, спите в Луанг Прабанг

Ден 8: Разгледайте Луанг Прабанг, спите в Луанг Прабанг

Ден 9: Бавна лодка до Huay Xai/Chiang Khong, спите на лодка

Ден 10: Продължете с бавна лодка по Меконг, спите в Чианг Конг

Ден 11: За Чианг Май, спите в Чианг Май

Ден 12: Преходи в Hilltribe, сън в планинска хижа

Ден 13: Преходи в Hilltribe, сън в Чианг Май

14 ден: За Банкок, спи в Банкок

Ден 15: Отлетя вкъщи

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: