Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Приятелски за велосипеди град е този, който не оставя велосипедистите да се състезават с моторни превозни средства. Това улеснява пешеходците да се качат на две колела и да спестят пари за газ, застраховка на автомобил и др. Освен това, той помага на гражданите да се поддържат и да останат здрави, като същевременно насърчава качеството на въздуха в града и е чудесен начин за туристите да изследват нова дестинация. Като цяло тези градове, подходящи за велосипеди, си правят услуга.

12. Богота

https://maps.google.com/?ll=4.598056,-74.075836&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Богота е известна със задръстванията си. Просто е трудно да се придвижваш, без да се задръстиш. Тоест, освен ако хората не решат да използват нейната масивна система за колоездене, което вероятно би решило проблема, ако достатъчно хора направят точно това. Към 2013 г. градът разполага с велоалеи и алеи на стойност 377 км (234 мили). Той се нарежда сред най -обширните на планетата, до голяма степен благодарение на премахването на местата за паркиране отстрани на много пътища за насърчаване на колоезденето и възпиране на използването на автомобили.

11. Портланд

https://maps.google.com/?ll=45.520000,-122.681946&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Портланд е един от водещите градове в Съединените щати, що се отнася до процента на пътуващите, които въртят педали за работа. Благодарение на съвременните велоалеи, около 8% от хората карат колело на работа в Портланд. Това е приблизително 10 пъти повече от средното за страната. Северозападът е красиво и естествено място за живеене, а Портланд има много инициативи, които помагат да се запази градът красив. Сравнително новата му традиция в колоезденето е една от тези инициативи и в момента става все по -успешна през цялото време.

10. Пекин

https://maps.google.com/?ll=39.913891,116.391670&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пекин има дълга история на използване на велосипеди по улиците си. Докато броят на използваните велосипеди намалява и районът е известен с замърсяването си, все още е сравнително лесно да се придвижвате на две колела. При липса на хълмисти пейзажи, не е трудно да се върти педали през града и има множество велосипедни алеи и алеи. Скутерите и други малки моторизирани превозни средства обаче също поемат по тези пътеки. Властите насърчават жителите да въртят педали заради смога, но изглежда, че ще мине известно време, преди Пекин да види увеличаване на колоезденето наравно с тези в други градове, подходящи за велосипеди.

9. Париж

https://maps.google.com/?ll=48.856701,2.350800&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Има много романтична културна картина на Франция, която включва велосипедисти, които се въртят лениво в провинцията. Това изображение обаче не се отнася само за живописната страна. Париж е доста достъпен за велосипедисти. От велосипедни пътеки до велосипеди под наем, този град със сигурност е улеснил въртенето на педали от едно красиво място на следващото на достъпна и зелена цена. В допълнение, велосипедните пътеки продължават да стават все по -обширни в цял Париж. Като популяризира колоезденето като нещо добро за околната среда, градът затваря някои от пътищата си за автомобили в неделя, но ги държи отворени за велосипедисти.

8. Будапеща

https://maps.google.com/?ll=47.471943,19.050278&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Будапеща има добре развита транспортна система, която дава на пътуващите много възможности. Независимо от това, все повече хора избират велосипеди, когато дойде време да изберат начин на транспорт. С крайбрежните и тревни колоездачни пътеки не е чудно, че хората избират да въртят педалите си из града, вместо да участват в шума и изтощението на трафика. Важно е да запомните, че Будапеща има някои правила и някои общи любезности, когато става въпрос за колоездене, тъй като много от пътеките са споделени с пешеходци и мотопеди, така че не забравяйте да прочетете указанията, за да сте в безопасност.

7. Барселона

https://maps.google.com/?ll=41.383331,2.183333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Барселона е град, в който туристите могат лесно да се движат с колело. Има живописни маршрути, които варират от лесни до трудни, велосипедни пътеки и достъп до велосипеди под наем. Има дори велосипедни обиколки, предлагани от бизнеса в града. Има нещо специално в съпоставянето между природата и градския пейзаж по пътеки като Passeig de les Aigües. Това е истинската магия на колоезденето в Барселона. Независимо от това, има и градски маршрути, които ще отведат колоездачите през главните пътни артерии в града за пазаруване, разглеждане на забележителности и др. Това са най -лесните маршрути в Барселона, така че дори начинаещите ездачи могат да се справят с тях.

6. Рио де Жанейро

https://maps.google.com/?ll=-22.908333,-43.196388&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Трамваи, автобуси и други видове обществен транспорт улесняват обикалянето на Рио де Жанейро. Много жители се нуждаят от сравнително евтиния начин на транспорт, какъвто е колоезденето, но градът предлага нещо повече от куп велосипеди. През последните години Рио де Жанейро се превърна в един от градовете, които започват да се моделират след популярни градове за колоездене като Амстердам и Берлин. Посетителите ще намерят велоалеи по световноизвестните плажове, както и стойки за велосипеди за заключването им.

5. Монреал

https://maps.google.com/?ll=45.500000,-73.566666&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Монреал има страхотна мрежа от велосипедни алеи и велоалеи, които дават възможност за пътуване из целия град с колело. За да направи тази структура още по -добра, през 2009 г. Монреал стартира програма за споделяне на велосипеди по тази мрежа. Нарича се Bixi Montreal. Използвайки обикновена платена станция, потребителите депозират необходимата такса и велосипедът се освобождава от дока си. Това дава възможност на хората, които не притежават велосипеди, да използват градската система за колоездене. Той също така улеснява туристите да се сдобият с велосипеди.

4. Токио

https://maps.google.com/?ll=35.689507,139.691696&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Колоезденето е чудесен начин както за пътуване до работа, така и за разглеждане на забележителности в Токио. Има тревни паркове, по които ездачите могат да преминават. Приятните за велосипеди зони ще ги отведат покрай магазини, ресторанти, забележителности и др. Подобно на други градове, подходящи за велосипеди, Токио има няколко възможности за наемане на велосипеди и има магазини за велосипеди за покупки и ремонти. Тези, които не са запознати с велосипедните пътеки в града, ще намерят лесно да намерят добър списък с велосипедни обиколки, независимо дали предпочитат разглеждане на забележителности с водач или самоуправление.

3. Берлин

https://maps.google.com/?ll=52.516666,13.383333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Берлин има редица видове транспорт от високотехнологичните до двуколесните. Колоезденето е лесно в Берлин благодарение на добре изградените алеи за велосипеди. Тези платна не са съвсем автобан, но те карат ездачи там, където трябва да отидат сами. Има и стотици мили пътеки за колоездене и извън пътя. Ако използването на велосипед е твърде облагащо, винаги има рикши за велосипеди, където човек може да седне удобно, докато някой друг педалира измислицата. Скоро велосипедистите също ще могат да използват така наречените системи за споделяне на велосипеди.

2. Копенхаген

https://maps.google.com/?ll=55.676109,12.568333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В Копенхаген повече от 35% от неговите граждани използват велосипед, за да стигнат до и от работа, училище и др. Това до голяма степен се дължи на обширните колоездачни пътеки в града и на дадените им предпазни мерки, като например отделни индикатори за велоалеи в някои райони. Срещу малка такса посетителите и гражданите могат да използват велосипеди, принадлежащи на града. Те са разпръснати из натоварените зони. Съоръженията в Копенхаген са толкова добри, че други градове моделират своята велосипедна инфраструктура след тези, намерени там.

1. Амстердам

https://maps.google.com/?ll=52.373055,4.892222&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Амстердам е може би градът, който е най -известен със своите удобни за велосипеди начини. Той разполага с такива инструменти за велосипедисти като багажници за велосипеди, велосипедни пътеки през града и дори гаражи, които работят като гаражи за паркиране. Поради лекотата, с която хората могат да обикалят с велосипеди, Амстердам има повече велосипеди от хората. Посетителите ще видят хора от всички класове, работни места и възрасти, които използват велосипеди, защото това е по -лесно от шофирането на автомобил в града. За съжаление, моторите се крадат редовно, така че посетителите, пътуващите и велосипедистите за отдих биха били добре да съхраняват велосипедите си в един от многото сигурни гаражи в града.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: