Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Тайланд е известен със своите красиви плажове с бял пясък и зашеметяващо, чисто синьо море. С над 2000 мили брегова линия и 8000 тропически острова, Тайланд предлага на посетителите голямо разнообразие от плажове, от които да избирате, включително тихи, уединени заливи и пясъчни участъци, изпълнени с диви туристи. Преглед на най -добрите плажове в Тайланд:

10. Плаж Sairee

https://maps.google.com/?ll=10.097437,99.828072&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Макар и дълъг само около една миля, Sairee Beach е най-дългият пясъчен участък на зашеметяващия остров Ко Тао, понякога наричан още остров на костенурките. Плажът Sairee, който се намира на западната страна на острова, е популярен сред шнорхели и водолази. Въпреки че това е сравнително скромен район, той все още може да се похвали с редица нощни клубове и барове. Можете да стигнете до прекрасния остров Ко Тао по въздух или с ферибот.

9. Хаад Рин

https://maps.google.com/?ll=9.676080,100.067719&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Този плаж, който се намира на остров Ko Phangan, е световно известен с партито на пълнолуние. Макар и не за всички, партито на пълнолуние привлича хиляди млади пътешественици от цял свят. По време на това популярно събитие плажът е облицован с огромни озвучителни системи и претъпкан с партньори. Въпреки че партито на пълнолуние е най -популярното събитие в района, партитата се провеждат практически всяка вечер по плажовете и улиците на Хаад Рин. Не е изненадващо, че Haad Rin се превърна в много популярна спирка за туристите. Освен това, тъй като Хаад Рин е разположен на тесен полуостров, пътниците могат да се насладят на гледането на залези и изгреви над морето на тази дестинация.

8. Плаж Ламай

https://maps.google.com/?ll=9.460663,100.043785&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите, които търсят спокойна курортна зона, ще се насладят на Lamai Beach, който се намира в Самуи, вторият по големина остров в Тайланд след Пукет. Lamai Beach е по -малка, по -тиха курортна зона от съседния Chaweng и също така има тенденция да бъде по -малко претъпкан. Lamai Beach се гордее с дълъг участък от бял пясък, който е идеален за почивка. Посетителите на тази курортна зона ще намерят изобилие от барове, ресторанти и дейности, които да ги държат заети и заредени с гориво.

7. Плаж Хуа Хин

https://maps.google.com/?ll=12.568611,99.957779&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Първоначално построен през 20-те години на миналия век като кралско бягство за крал Рама VII, районът на плажа Хуа Хин е отдавна любима дестинация за почивка на тайландците. Днес този 8 -километров плаж е популярен и сред туристите. Хуа Хин е мястото на двореца Клай Кангвон, който и до днес се използва от тайландските кралски особи. Не е изненадващо, че Хуа Хин също е популярна ваканционна дестинация за богати и известни тайландски семейства. В допълнение, районът на плажа Хуа Хин, който се намира в северната част на Малайския полуостров, е наслада на голфъриста. В момента тя е дом на най -високата концентрация на голф игрища в цял Тайланд.

6. Ко Нанг Юан

https://maps.google.com/?ll=10.117180,99.813423&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Tiny Ko Nang Yuan е популярно еднодневно пътуване от Ko Tao, така че красивите му плажове понякога могат да бъдат претъпкани. Но това е красив остров и чистите му води са идеални за гмуркане с шнорхел и гмуркане. За да посетят този остров, пътуващите, които не отсядат на Ко Нанг Юан, трябва да платят такса от 100 бата. Островът има един курорт за гмуркане за туристи, които предпочитат да останат на този малък остров.

5. Плаж Патонг

https://maps.google.com/?ll=7.890000,98.290001&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите, които искат да направят нещо повече от поклонение на слънцето, трябва да се отправят към пъстрия и претъпкан Патонг, неофициалната столица на партито Пукет. Този оживен район е изпълнен с нощни клубове, ресторанти, барове и туристически магазини. На дългия 3,5 км (2,2 мили) дълъг плаж на Патонг, пътниците ще намерят много продавачи, които се придвижват с парасейлинг приключения, наемане на джет ски и местни стоки. Това е един от най -популярните плажове в Тайланд, особено с тези, които обичат да купонясват и да се забавляват.

4. Шапка Прамонг

https://maps.google.com/?ll=6.495464,99.306015&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Sunset Beach, който се намира в малък залив на Ко Липе, също носи името Hat Pramong. Както подсказва името, този плаж гледа на запад и предлага зашеметяващи залези. Това е спокоен, красив район, който ще даде на пътниците представа за начина, по който Тайланд някога е бил. Засега Sunset Beach все още не е дом на големи курорти. Вместо това, пътниците могат да се насладят на простия живот в удобни бунгала и хижи.

3. Бял пясъчен плаж

https://maps.google.com/?ll=12.111886,102.267921&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Този красив плаж, разположен на Ко Чанг, е чудесна семейна дестинация, която може да се похвали с дълъг участък от захарен пясък. Докато White Sand Beach е най -популярният и развит район на Ко Чанг, той все още е много по -тих от, да речем, оживените курортни зони на Пукет. Нощувките в White Sand Beach варират от четиризвездни курорти до старинни бунгала и този район може да се похвали с много ресторанти и барове. Ко Чанг се намира в югоизточния Тайланд близо до Камбоджа.

2. Мая Бей

https://maps.google.com/?ll=7.676482,98.765282&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Този прекрасен сайт на Ko Phi Phi Leh сега е известен с това, че е мястото на филма на Леонардо Ди Каприо „Плажът“. Днес туристи от цял свят идват в този защитен залив, ограден от три страни с високи скали, за да видят и да се насладят на това красиво място за себе си. Ko Phi Phi е известен и с отличното си гмуркане и гмуркане с шнорхел. Тъй като Phi Phi Leh е национален парк, пътниците трябва да платят такса от 200 бата за влизане. Въпреки това, туристите, които влизат с група, обикновено ще плащат тази такса като част от цената на обиколката си. Настаняване може да се намери на по -големия Ko Phi Phi Don, който е също толкова зашеметяващ.

1. Плаж Phra Nang

https://maps.google.com/?ll=8.005352,98.839020&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Плажът Phra Nang се намира в южния край на Railay, полуостров на брега на Андаман. Оформен от зашеметяващи варовикови скали и благословен с бистра, изумрудена вода и красив бял пясък, той се смята за един от най -красивите плажове в Тайланд. Той е популярен и сред катерачите, които се наслаждават на мащабиране на масивните варовикови скали на Рейли. Пътуващите, които се интересуват от това как да мащабират тези скали, ще намерят редица инструктори в района, готови буквално да им покажат въжетата. Phra Nang, до който може да се стигне с лодка с дълга опашка от Ao Nang, е доста популярен и затова понякога може да бъде претъпкан.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: