Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Мексико Сити е столицата на Мексико, както и най -големият град по население в цяла Северна Америка. Този изобилен метрополис е огромен и е разделен на повече от 1700 различни квартала. Историческият център е пълен с исторически забележителности и няма недостиг на музеи от световна класа, от които да избирате.

Въпреки че можете да прекарате дни в разглеждане на Мексико Сити, без да се отегчите, не пропускайте възможността да откриете региона. Еднодневните екскурзии от Мексико Сити могат да ви позволят да видите древни руини, забележителни пейзажи и много култура, така че не забравяйте да включите някои от тези дестинации в плановете си за пътуване.

Карта на еднодневни екскурзии от Мексико Сити

8. Малиналко

https://maps.google.com/?ll=18.948334,-99.494720&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Карайте два часа югозападно от Мексико Сити и ще се приближите до Малиналко. Тази дестинация е далеч от светове от суматохата на столицата, а през седмицата колониалният град може да бъде много тих. Основната причина да посетите са драматичните пейзажи, красивите скали и древните руини на ацтеките.

Все още можете да обиколите руините на Малиналко, които са поставени в планина с изглед към малкия град. Благодарение на няколко международни ресторанта и няколко странни бутикови магазини е лесно да направите целия ден на тази очарователна дестинация.

Как да стигнем до Malinalco

 • Макар че е почти възможно да посетите Malinalco с обществен транспорт, директните автобуси тръгват само от Мексико Сити много рядко, така че е по -добре първо да вземете автобус до близката Чалма. От Терминал Пониенте в Мексико Сити са необходими около два и половина до три часа, за да стигнете до Чалма. След като пристигнете, можете да вземете 15-минутен автобус или такси до Malinalco.
 • Тъй като стигането до там с обществен транспорт е малко отнемащо време и е сложно, много хора решават вместо това да вземат колата до Malinalco. Най -бързият маршрут отнема около два часа, въпреки че това включва път с такса. Насочете се на югозапад от центъра на града по Avenida Chapultepec, който в крайна сметка се превръща във Федерална магистрала 134D. В La Marquesa завийте на 6 и се отправете на юг към San Pedro Techuchulco, където след това следвайте Avenida Tepexozuca до подножието на вулкана Tezontle. Тук би трябвало да видите знаци, сочещи ви към Malinalco. Шофирането ще ви отведе покрай няколко грандиозни вулкана и веднъж в Малиналко, всичко е на пешеходно разстояние.

7. Тласкала

https://maps.google.com/?ll=19.312500,-98.239998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Tlaxcala е едновременно щат и град и определено трябва да бъде един от най -добрите ви избори за еднодневна екскурзия в Мексико Сити. Град Тласкала е дом на спиращия дъха Паласио де Гобиерно де Тласкала, както и редица колониални сгради, които са внимателно реставрирани, като базиликата Окотлан.

С голямо студентско население, добри ресторанти и барове и шепа отлични музеи, градът има изненадващо оживен културен живот. Извън града можете да видите ярки и цветни стенописи на маите, които са част от археологическите руини на Cacaxtla, или можете да се отправите към руините на Xochitecatl, които са дом на древни пирамиди.

Как да стигнем до Тласкала

 • С градския транспорт град Тласкала е на около два часа път, а редовни автобуси тръгват от Терминал Ориенте в Мексико Сити. По пътя ще преминете през невероятна планинска природа. След като пристигнете в града, всички основни забележителности са на пешеходно разстояние. Ако искате да посетите близките археологически руини на Xochitecatl, ще трябва да се качите на друг автобус, но тъй като отнема много време, може да е по -добре просто да вземете такси.
 • От центъра на Мексико Сити е лесно да стигнете до Тласкала; просто следвайте Федерална магистрала 150D на изток през по -голямата част от пътуването. Едва след като стигнете до Сан Мартин Texmelucan de Labastida, завивате на 117; това ще ви отведе до град Тласкала. Докато сте в района, си струва да шофирате до близките руини на Xochitecatl или Cacaxtla. И двата сайта със сигурност ще впечатлят.
 • Друг вариант за посещение на Тласкала е да направите обиколка с екскурзовод от Мексико Сити. Освен че изследвате завладяващите исторически и архитектурни обекти в центъра на град Тласкала, обиколките ще ви отведат и да видите невероятните руини в Какакстла, а вашият водач ще ви разкаже всичко за интересните забележителности, на които попадате. Вижте отзивите и цените на пътуването.

6. Taxco

https://maps.google.com/?ll=18.556389,-99.605003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Южно от Мексико Сити е Таско, зашеметяващ колониален град, вграден в хълм. Известен със своята минна индустрия, Taxco е най -доброто място за пазаруване на сребърни сувенири. В Casa Borda има дори музей на среброто, където можете да се насладите на ослепителна колекция от сребърни артефакти от последните два века.

Не можете да пропуснете катедралата Санта Приска, красива барокова сграда от края на 18 век. Докато се разхождате по тесните калдъръмени улички, потърсете продавачи, продаващи местното ястие, наречено Pozole. Бял позол се сервира ежедневно, но четвъртък са специални дни, в които се предлага традиционният червен и зелен позол.

Как да стигнем до Taxco

 • Докато Taxco е на около три часа път с автобус, пътуването е много живописно, така че времето трябва да лети. Автобусите се движат редовно от Terminal de Autobuses del Sur в Мексико Сити. Тъй като главната автогара в Taxco се намира в центъра на града, ще откриете, че всички основни забележителности са само на кратка разходка, след като пристигнете.
 • С кола пътуването трябва да отнеме около два часа и половина, ако искате да поемете по -бързия път с такса. Насочете се на юг от центъра на града на Calz. de Tlalpan, след това се качете на Федерална магистрала 95D, насочена към Куернавака. Продължете по него покрай града и той ще ви отведе покрай някоя прекрасна провинция, директно до Taxco.
 • Ако имате време, може да помислите за екскурзия до Taxco и Cuernavaca. С професионален водач на ръка ще можете да посетите всички основни забележителности в двата града. Ще разберете по -задълбочено разбирането и оценката на богатата история и културно наследство на страната. Вижте отзивите и цените на пътуването.

5. Тепостлан

https://maps.google.com/?ll=18.985277,-99.099724&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Tepoztlan е дестинация за нова епоха с уникална атмосфера и някои фантастични руини. Кратко пътуване за по -малко от час ще ви отведе до върха на планина, известна със своята положителна енергия, където ще намерите и древната пирамида на Ел Тепостеко.

Обратно в града, не забравяйте да разгледате красиво реставрирания манастир, известен като Доминико де ла Навидад. Докато сте в Тепоцлан, изпробвайте някои от прогресивните холистични ритуали и забавления като Темаскал, вид древна хижа за пот или йога.

Как да стигнем до Tepoztlan

 • Разположен точно до Cuernavaca на юг от Мексико Сити, Tepoztlan отнема около час и петнадесет минути, за да стигнете с обществения транспорт. По пътя ще преминете покрай някои забележителни планини. Просто се качете в автобус на Terminal de Autobuses del Sur и седнете и се насладете на пътуването. След като пристигнете, това е само кратко пътуване с такси до някоя от основните забележителности.
 • С кола е също толкова лесно и пътуването отнема приблизително едно и също време, в зависимост от това откъде тръгвате в Мексико Сити. Просто тръгнете на юг по Calz. de Tlalpan и го следвайте, докато видите табели за Федерална магистрала 95D, която се насочва към Куернавака. Просто го залепете, докато видите табелите за Tepoztlan. След като проучите Тепостлан до насита, можете да се отправите към близкия Куернавака, за да разгледате още един от приказните градове на Мексико.

4. Пуебла

https://maps.google.com/?ll=19.033333,-98.183334&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пуебла е на изток от Мексико Сити и е град, известен със своята история, кухня и пейзаж. Пуебла се намира в долина и е заобиколен от заснежени планини. През 19 век градът е бил мястото на битки с французите, а две останали крепости от този период са основни атракции и гордост за местните жители.

След разглеждане на забележителности и обиколка на площада Зокало, катедралата Пуебла от 16 -ти век и района на изкуството Лос Сапос, ровете се в част от традиционната кухня. Няколко местни специалитета включват пресен пържен картофен чипс със сок от лайм, кемидас и чоризо пълнени кесадили.

Как да стигнем до Пуебла

 • Стигането до Пуебла с обществен транспорт от Мексико Сити е много лесно; автобусите тръгват на всеки 15 минути от Terminal Oriente. Пътуването отнема около два часа, ако няма трафик, а вие минавате покрай прекрасна природа. Пътуването из центъра на града в Пуебла е малко по -сложно, тъй като целият транспорт е приватизиран. Като такива има множество различни автобусни маршрути, които се преплитат. Следователно може да е по -лесно да направите кратко пътуване с такси до мястото, което искате да посетите първо.
 • От Мексико Сити Пуебла е на около два часа път с кола и маршрутът не може да бъде по-лесен. Просто се качете на Федерална магистрала 150D, която започва точно извън центъра на града и я следвайте до Пуебла. Пътуването с кола също означава, че можете да разгледате фантастичните забележителности в Cholula, който се намира само на 15 минути път с кола от Puebla.
 • Друг вариант е да направите обиколка с екскурзовод от Мексико Сити до Пуебла. Освен че ще ви пренесат в прекрасните исторически и религиозни сгради в центъра на Пуебла, обиколките включват и пътуване до Чолула, за да видите най -голямата пирамида в света. Вижте отзивите и цените на пътуването.

3. Чолула

https://maps.google.com/?ll=19.063334,-98.306389&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Точно извън Пуебла е друга дестинация, която няма да искате да пропуснете: Чолула. Този малък град е дом на най -големия паметник в света, което се случва и с най -голямата пирамида в света. Огромната земна пирамида, наречена Pirámide Tepanapa, е построена от хората на Tlachihualtepetl.

През 16 век на върха на пирамидата е построена католическа катедрала и тя все още стои. Можете да обиколите катедралата, която е украсена с 24-каратово злато. Самата обрасла пирамида е била силно пренебрегвана през вековете и на практика е неузнаваема като създадена от човека структура, но можете да получите достъп до някои от тунелите под пирамидата.

Също така ще искате да разгледате малкия музей наблизо, който е дом на редица очарователни артефакти и експонати за това какъв е бил животът в Чолула в миналото.

Как да стигнем до Чолула

 • За да стигнете до Cholula с обществен транспорт, първо ще трябва да вземете автобус до близкия град Puebla. Най -честите автобуси тръгват от Terminal Oriente в Мексико Сити; това отнема около два часа (в зависимост от трафика), за да пристигнат в Centro de Autobuses Puebla. Оттук можете да вземете 40-минутно пътуване с автобус или 20-минутен експресен автобус до Cholula, където ще намерите всички основни забележителности на пешеходно разстояние от автобусната спирка.
 • С кола отнема около два часа, ако трафикът е добър. По пътя ще преминете покрай внушителния вулкан Изтакчиуатл. От центъра на града тръгнете на изток по Федерална магистрала 150D и това ще ви отведе по -голямата част от пътя до там. Изключете в San Martin Texmelucan de Labastida на 190 и това ще ви отведе директно до Cholula. Преди да се приберете обратно към столицата, можете да посетите възхитителния град Пуебла в съседство.
 • Ако не искате да се заблуждавате около шофиране или вземане на обществен транспорт, тогава много обиколки се провеждат ежедневно до Чолула и Пуебла от Мексико Сити. Тъй като са толкова близо един до друг, е много лесно да видите двата града за един ден. Обиколка с екскурзовод ще ви помогне да се възползвате максимално от времето си, изследвайки техните невероятни забележителности. Вижте отзивите и цените на пътуването.

2. Куернавака

https://maps.google.com/?ll=18.918612,-99.234169&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Само на час южно от Мексико Сити се намира Куернавака, известен още като Градът на вечната пролет. Той получава този псевдоним благодарение на мекия климат, което го прави идеалното място за посещение и изследване на открито, независимо от сезона.

Куернавака може да се похвали с много великолепни градини и обществени паркове, както и с естествени термални извори и реки. Археологическият обект Teopanzolco е ацтекско място, което вероятно е на 700 години и е забележителност, която трябва да се види в града.

Други важни забележителности включват катедралата от 17 -ти век и двореца Кортес от 16 -ти век, който сега е дом на стенописи, рисувани от мексиканския художник Диего Ривера.

Как да стигнем до Куернавака

 • Автобусите до Куернавака се движат много често от Мексико Сити. Можете да вземете такъв от Terminal de Autobuses del Sur, Terminal de Autobuses del Norte или Летище Мексико Сити. От първото пътуването отнема около час и двадесет минути, докато отнема около два часа от летището. След като пристигнете в града, можете да кацнете на коя от спирките е най -удобна и да се качите на друг автобус, ако е необходимо, за да стигнете до мястото, където искате да отидете.
 • Шофирането до Куернавака от столицата не може да бъде по -лесно; пътуването отнема малко повече от час, ако пътищата са чисти. Опитайте се да избягвате пътуванията в петък следобед или в неделя следобед, тъй като магистралата е много натоварена през това време. От центъра тръгнете на юг по Calz. де Тлалпан. Следвайте го за около половин час, докато видите табели за Куернавака. Завийте на Федерална магистрала 95D и тя ще ви отведе покрай два прекрасни национални парка чак до съседния град. След като пристигнете там, следвайте знаци за центъра на града. И Taxco, и Tepoztlan са само на кратко шофиране от града и си заслужават да бъдат посетени заради оживените пазари и исторически забележителности.
 • Много хора обединяват посещението си в Таско и Куернавака в еднодневно пътуване, а обиколките с екскурзовод са най -добрият начин да видите какво могат да предложат и двата града. С опитен водач, който ще ви разведе из основните забележителности на градовете, ще научите много за богатата история и култура на тази част на Мексико. Свободното време ви помага да разгледате магазините и пазарите в свободното си време. Вижте отзивите и цените на пътуването.

1. Теотиуакан

https://maps.google.com/?ll=19.691999,-98.845001&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако се интересувате от мексиканската история, има няколко еднодневни екскурзии, по -подходящи от едно до Теотиуакан. Този древен град североизточно от Мексико Сити е дом на пирамиди, предшестващи колумбийските времена. Известен като Градът на боговете, Теотиуакан е мястото, където боговете се събират, за да създадат човек, според древната легенда.

Четирите основни забележителности включват Храмът на Луната, огромният Храм на Слънцето, Храмът на Quetzalcoatl, който е украсен с каменни змийски глави, и Museo Teotihuacán. Музеят е дом на пълна миниатюрна реплика на Теотиуакан, която може да ви помогне да разберете мащаба и оформлението на тази невероятна дестинация.

Как да стигнем до Теотиуакан

 • Стигането до Теотиуакан с обществен транспорт е доста лесно; пътуването трябва да отнеме около час с автобус. От автогарата на Autobuses del Norte трябва само да си купите билет, който струва около 3 долара. Можете да ги получите на щанда „Piramides“. Пътуването с автобус ще ви преведе през някои прекрасни пейзажи и те се движат много често, въпреки че последният автобус обратно е около шест вечерта. След като пристигнете, ще откриете грандиозните пирамиди точно пред вас.
 • С кола отнема приблизително едно и също време в зависимост от трафика. Насочете североизточно от града на Avenida de los Insurgentes Norte. Това ще ви отведе покрай Monumento a los Indios Verdes вдясно. След това се превръща във Федерална магистрала 85D, по която продължавате, докато изключите на 132D, която просто следвате, докато видите знаци към пирамидите. Има малка такса за паркиране.
 • Много хора, които посещават Теотиуакан, предпочитат да направят обиколка с екскурзовод, тъй като това ви позволява да научите всичко за историята на невероятните сгради от професионален водач. След като проучите сайта до насита, денят завършва със спирка в светилището на Дева Мария от Гуадалупе - едно от най -посещаваните религиозни обекти в Латинска Америка. Вижте отзивите и цените на пътуването.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: