Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Много от посетителите на Тайланд се отправят към Банкок или плажовете и островите на юг, но Северният Тайланд също предлага зашеметяващ набор от невероятни дестинации. В целия регион могат да се намерят джунгли и спиращи дъха девствени пейзажи, възможни са планински преходи и много малки села са изпълнени с местни жители, които живеят много по -различно от тайландците, живеещи в големите градове.

Независимо дали искате да видите слонове в естественото им местообитание или да посетите племенни племена, направете Северен Тайланд част от следващото ви пътуване до Азия. Този списък подчертава някои от най -добрите дестинации в Северен Тайланд за изследване и включва всичко - от исторически паркове до портата в прочутия Златен триъгълник.

10. Фрей

https://maps.google.com/?ll=18.145279,100.141945&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Град Phrae има история, датираща от Кралството на Lanna Thai, и запазва много от невероятните си исторически структури, така че не е типична туристическа спирка. Излизането от утъпкания път означава, че Phrae не е пълен с тълпи от международни туристи, което ви позволява да почувствате по -добре автентичната страна на тайландския живот. Phrae се намира в сърцето на голяма тикова гора, така че много от сградите му също са направени от тиково дърво. Не пропускайте къщата Pratabjai, Khum Chao Luang, в която бяха отседнали тайландският крал и кралица, и останалите части от старата градска стена.

9. Мей Сай

https://maps.google.com/?ll=20.428057,99.883614&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -северната дестинация в цял Тайланд е Mae Sai. Градът се използва като стъпка за тези, които се интересуват от посещение на Мианмар, но също така може да се похвали с много неща за вършене сам по себе си. Wat Phra That Wai Dao, зашеметяващ храм, е отворен за обществеността, а по -малък бирмански храм стои от едната страна. Също така няма да искате да пропуснете гигантската статуя на скорпион с разперени нокти към Мианмар, което е демонстрация на силата на тайландския народ и миналото му майсторство във война. Mae Sai е чудесно място за пазаруване на местните пазари, а някои от най -популярните сувенири, които можете да вземете, включват бижута, внесени от Мианмар, и изделия, издълбани от местно сандалово дърво.

8. Нан

https://maps.google.com/?ll=18.783333,100.783333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

През 14 век Нан е процъфтяващ град-държава в кралството Лана и успява да просперира благодарение на местоположението си по средата между Чианг Май и Луанг Прабанг. Нан е реабсорбирана обратно в Тайланд официално през 1931 г., а местните хора са яростно горди със своя дом и наследството си. В Нан започнете с посещение на Националния музей Нан, който се помещава в двореца, където са живели последните двама феодални господари на града. След това отделете време да разгледате Тиковата къща на краля на Нан от 19 -ти век, Ват Фумин от 16 -ти век и пъстрите състезания с лодки, които се провеждат точно на река Нан.

7. Лампанг

https://maps.google.com/?ll=18.299999,99.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В района на Северна речна долина в Тайланд, спрете до град Лампанг. Артефакти показват, че хората са пребивавали в града повече от 1000 години и много от неговите исторически забележителности отразяват това наследство. Вижте Wat Phra Kaew Don Tao, който е дом на зашеметяващ смарагдов Буда, Бан Сао Нак или Къщата на много стълбове и самия древен град. В древния град се насладете на архитектурата на Wat Phra That Lampang Luang и забележете красивите стенописи от 19 -ти век. В събота и неделя вечерта град Лампанг оживява благодарение на нощния пазар Gad Gong Tha, където можете да си купите закуски, ястия, напитки и сувенири.

6. Чианг Рай

https://maps.google.com/?ll=19.909445,99.827499&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Златният триъгълник е областта, където се пресичат Лаос, Тайланд и Мианмар. Градът, който обикновено служи като врата към този Златен триъгълник, е Чианг Рай. Градът съдържа няколко атракции като черната къща в музея на язовир Баан, будисткия храм Муннити Чианг Рай, 14 -ти век Ват Клонг Уанг и Белия храм. Научете повече за Чианг Рай, като посетите Музея на културната зала и не забравяйте да се разходите с лодка по река Кок, преди да тръгнете.

Настаняване: Къде да отседнете в Чианг Рай

Вижте също: Най -добрите атракции в Чианг Рай

5. Национален парк Doi Inthanon

https://maps.google.com/?ll=18.592222,98.486664&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тайланд може да бъде свързан с тропическо време и крайбрежни пейзажи, но Националният парк Дой Интанон опровергава тези стереотипи. Домът на най -високата планина в Тайланд, паркът има висока обща надморска височина и дори може да изпита слана в няколко особено студени дни в годината. Националният парк Doi Inthanon може да се похвали с множество великолепни водопади, така че не забравяйте да видите, между другото, водопад Mae Klang, Mae Ya водопад и водопад Сиритан. Останете активни, като се разхождате по природната пътека Анг Ка и завършете преживяването, като посетите пазара Хмонг, където продавачите на племена са украсени в автентичните си костюми.

4. Мей Хонг Сон

https://maps.google.com/?ll=19.301111,97.970001&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Mae Hong Song може да се намира в Северен Тайланд, но има усещането, че сте в съвсем различна страна благодарение на отличителната култура на района. Мей Хонг Сон граничи с Мианмар и много от местните жители са с произход Шан. В резултат на това градът е задължителна спирка, която се чувства уникална от останалата част на страната. В Mae Hong Son преходите са популярно забавление и много възможности за настаняване предлагат водачи за един ден на открито. Вижте бамбуковия мост Su Tong Pae, рибната пещера Tham Pla, водопада Pha Sua или двореца Pang Tong по време на един от вашите преходи в района. Градът е и спирка на известния контур Mae Hong Son, пътешествие по красива природа, което започва и завършва в Чианг Май и отнема около 4 дни.

3. Пай

https://maps.google.com/?ll=19.358889,98.436668&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Популярен сред туристите, Пай е спокойна дестинация в Тайланд, която е изпълнена с дейности за отдих на открито. Можете да тръгнете на рафтинг с бяла вода, да отидете на преход през планината на обиколка с екскурзовод, да наблюдавате слонове, които шумят в река Пай, да се спуснете с тръби надолу по реката или да се разходите до невероятните горещи извори Tha Pai. За нощен живот се отправете към оживения път Raddamrong Road, който може да се похвали с редица барове на открито, евтини напитки и музика на живо. За малко история разгледайте Мемориалния мост от Втората световна война или малкото китайско селце Сантихон, което се намира точно извън града.

2. Сукхотай

https://maps.google.com/?ll=17.021111,99.703613&z=13

(ВИЖ КАРТА)

През 13 век Сухотай е сърцето на Тайланд и столицата на страната, но днес е по -малък град, известен със своите руини. Историческият парк Sukhothai ви позволява да видите какъв е бил животът преди повече от 800 години в Северен Тайланд и дори можете да наемете велосипед, за да видите повече от руините за по -кратко време. Паркът е разделен на отделни секции и ще трябва да платите такса за вход, за да видите всеки. Очаквайте да видите големи статуи на Буда сред разпадащите се храмове, зашеметяващи мостове и красиво изкуство под формата на мазилки.

1. Чианг Май

https://maps.google.com/?ll=18.795279,98.998611&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най -голямата и популярна дестинация в Северен Тайланд е Чианг Май, известен със своите слонове, както и с храмовете си. Чианг Май е дом на повече от 300 храма, но най -добрите включват 14 -ти век Wat Phrathat Doi Suthep, който е извън центъра на града, 14 -ти век Wat Phra Singh, пълен с невероятни стенописи, и Wat Chedi Luang, a Архитектурен шедьовър от 15 век. Докато сте в Чианг Май, отделете време да разгледате многото пазари в града, особено известния Нощен базар.

Настаняване: Къде да отседнете в Чианг Май

Вижте също: Най -добрите атракции в Чианг Май

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: