Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Окланд, най -големият град на Нова Зеландия, има много неща за това. Това е домът на най -голямото полинезийско население в света. Построен е върху активно базалтово вулканично поле - единственият такъв град в света. Има страхотни музеи, най -голямото яхтено пристанище в южното полукълбо и страхотен аквариум.

Все пак има много за ценност извън границите на града. Големите плажове с черен пясък и тропическите гори са лесно достъпни при еднодневни екскурзии от Окланд. Можете също така да се носите по подземна река, осветена от светещи червеи. О, пейзажите извън Окланд също са доста зрелищни.

Карта на еднодневни екскурзии от Окланд

9. Матакана

https://maps.google.com/?ll=-36.351665,174.716660&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Нова Зеландия произвежда някои хубави вина и какво по -добро място да ги опитате от лозето. Матакана е дом на повече от 30 винарни, където можете да опитате плодовете на лозата. Матакана също е добро място за дегустация на местни продукти, може би закупуване на принадлежностите за пикник на близкия плаж.

На съботния фермерски пазар можете да закупите храни, включително местни сирена и прясно изпечен хляб, директно от фермерите, както и да вземете местни занаяти. Ще намерите и странни села през деня си, изследващи брега на Матакана.

Как да стигнем до Матакана

 • Малко по -малко от час път с кола северно от Окланд, Матакана е много лесен за посещение с кола. Просто скочете на State Highway 1 и го следвайте до Warkworth, където се отбивате и следвате знаците за Matakana. Оттук има редица хубави плажове, които си струва да посетите, като Tawharanui и Snells; те са само на кратко разстояние с кола.
 • Тъй като районът произвежда много чудесни вина и местни храни, отличен начин да видите Матакана е да направите обиколка с екскурзовод на избите и шоколадовата фабрика, където ще опитате някои вкусни проби. В допълнение към това, обиколките ще ви отведат и до впечатляващия Скулптурен парк Brick Bay и до център за мед, където можете да опитате медено вино. Вижте отзивите и цените на пътуването.

8. Полуостров Коромандел

https://maps.google.com/?ll=-36.830002,175.582993&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В ясен ден можете да видите полуостров Коромандел от Окланд на 55 км (34 мили), но еднодневното пътуване ще бъде много по -забавно. Живописният полуостров е кръстен на кораба на британския флот, който спира там през 1820 г. за доставки. Днес това е една от най -горещите туристически дестинации в Нова Зеландия, особено ако сте екотурист, яхтер или гмуркач.

Популярна дестинация е Катедралният залив (арка през варовикова скала прилича на катедрала), но е достъпна само пеша или с лодка. Можете също така да отидете на каяк в морето, да се разходите през тропическите гори или по плажове с бял пясък.

Как да стигнем до полуостров Коромандел

 • Излизайки в залива Хаураки, полуостров Коромандел е на около два часа и половина път с кола от центъра на Окланд. Първо, тръгнете на юг по държавна магистрала 1 към Pokeno, където завивате на 2. Следвайки това известно време, продължете към 25 и го следвайте до Kopu. Оттук можете или да шофирате по западния бряг на полуострова, или да продължите покрай горския парк Coromandel до източния бряг и Катедралния залив - едно от най -популярните места за посещение на полуострова. Пейзажът е красив, където и да отидете; с кола можете да спрете до всяка от прекрасните забележителности, на които попаднете по време на шофирането си, като Hot Water Beach е друго популярно място, до което да се отправите.
 • За да видят възможно най -много за един ден, много хора решават да направят обиколка с екскурзовод до полуострова. Заедно с посещенията в Катедралния залив и плажа с гореща вода, обиколките ще ви отведат и на прекрасно железопътно пътуване до платформа за наблюдение, която предлага зашеметяващи панорами на залива Хаураки. Вижте отзивите и цените на пътуването.

7. Залив на островите

https://maps.google.com/?ll=-35.200001,174.166672&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако дойдете да видите зрелищни пейзажи в Нова Зеландия, заливът на островите няма да ви разочарова. Със 141 острова е лесно да се разбере защо капитан Кук, първият европейски посетител на залива, нарече островите залив на островите през 1769 г. Това е една от най -популярните дестинации за ветроходство и риболов в Нова Зеландия.

Ако имате време, направете разходка с лодка в залива, следвайки историческия „крем“ маршрут, който донесе сметана от островите до града. Ръсел, бързо пътуване с ферибот от Пахия, си заслужава странично пътуване, само за да посетите гробището с неговите странни надгробни паметници.

Как да стигнем до залива на островите

 • Тъй като е на доста голямо разстояние, най -добрият начин да посетите залива на островите е като направите обиколка с екскурзовод; това ще ви помогне да се възползвате максимално от времето си там. След живописно тричасово пътуване с автобус до Паихия, ще посетите територията на Договора за Уайтанги, ще видите кано на маори и красива къща за срещи, преди да разгледате очарователния град Ръсел. С професионален водач на ръка ще научите много за завладяващата история и култура на маори, както и за това как е основана Нова Зеландия. Вижте отзивите и цените на пътуването.

6. Муривай

https://maps.google.com/?ll=-36.816666,174.416672&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Със своите 50 км (30 мили) непрекъснат плаж, този плаж с черен пясък е един от най -популярните плажове близо до Окланд, простиращ се до брега на Тасманово море. Сърфирането е най -популярното занимание тук, но можете да отидете и на делтапланеризъм, риболов, „планински туризъм“ по крайбрежна алея или парапланеризъм.

Тъй като пясъкът е толкова твърд, можете да шофирате и по плажа. Също така няма да искате да пропуснете колонията на гана на стръмните скали в южния край на плажа.

Как да стигнем до Муривай

 • Разположен на западния бряг на Северния остров, Muriwai е на 45 минути път с кола от центъра на Окланд; за нула време ще откриете изглед към славното крайбрежие, което граничи с Тасманово море. Просто се отправете на запад по State Highway 16 и изключете при Waimaku, където ще видите табели, които ви насочват към Muriwai. На връщане към Окланд можете да спрете в едно от фантастичните лозя в района, за да опитате някои местни продукти.
 • Много хора, които посещават Муривай, предпочитат да направят обиколка с екскурзовод. Те ви позволяват да опитате и научите за някои от вкусните вина в околността, като същевременно посетите много впечатляващи гледки към пейзажите. Разходката по Черния пясъчен плаж е само един от многото акценти, които предлага обиколката. Вижте отзивите и цените на пътуването.

5. Обхвати Waitakere

https://maps.google.com/?ll=-36.966667,174.516663&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Waitakere Ranges е добро място да се насладите на открито, докато вдишвате свеж киви въздух. Администриран от Съвета на Окланд, този регионален парк може да изкуши много любителите на отдих във вас. Има много тропически гори пешеходни и пешеходни пътеки, включително Хилари пътека за по -приключенски.

Някои разходки, като Kitekite Track, са подходящи за цялото семейство. Можете също така да плувате в езерце под един от красивите водопади в парка, да отидете на риболов или да се разхождате по плажовете с черен пясък. Вълните са добри за сърфиране.

Как да стигнем до веригите Waitakere

 • Разположени на югозапад от Окланд, красивите вериги Waitakere са само на половин час път с кола от града. От центъра на града тръгнете на запад по State Highway 16, преди да завиете на Ash St и да го следвате, докато той завива към Titirangi Road. След известно време това се превръща в подходящо нареченото Scenic Drive, което ще ви отведе чак до Посетителския център на Аратаки - портата към парка. След като разгледате грандиозните вериги Waitakere, можете да шофирате 20 минути по -нататък до плажа Karekare - един от най -красивите плажове в региона.
 • За да придобият по-добро разбиране и оценяване на разнообразната фауна и флора на района и невероятните пейзажи, много посетители правят еко-обиколка с професионален водач. Освен че опознавате чудесата на веригите Уейтакере, обиколките ще ви отведат и до величествения плаж на Черния пясък. Вижте отзивите и цените на пътуването.

4. Остров Уайхеке

https://maps.google.com/?ll=-36.799999,175.100006&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Остров Уайхеке, вторият по големина и най -населен остров в залива на Нова Зеландия, получава много медийно внимание през последните години. През 2016 г. Lonely Planet го обяви за петата най -добра туристическа дестинация в света, докато Conde Nast го определи за четвъртия най -добър остров в света за посещение.

Достъпен с ферибот от Окланд, остров Waiheke има няколко хубави плажа, включително Oneroa и Cactus. Ако се уморите от плажни дейности, може да искате да посетите Stony Batter, укрепленията от Втората световна война или изложба за скулптури на открито, известна като Heartland: Sculpture on the Gulf.

Как да стигнем до Waiheke Islamd

 • От фериботния терминал в центъра на Окланд има редица фериботи, които можете да хванете до остров Уайхеке; пътуването трябва да отнеме само около 40 минути. Това е много живописно пътуване през пролива Тамаки и след като пристигнете на острова, можете да вземете автобус или такси.
 • Ако искате да опитате кулинарните изкушения на Уайхеке, може да направите обиколка с храна и вино до острова. Наред с фантастичните дегустации на вино и масло и обяд, които се провеждат в различни живописни имения и лозя, е включена и карта за автобус, така че можете да разгледате останалите удоволствия на острова по свое свободно време. Вижте отзивите и цените на пътуването.

3. Пещери Уайтомо

https://maps.google.com/?ll=-38.260651,175.103333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Дрифтът по подземна река през варовикови пещери е приключение, което не трябва да се пропуска, особено ако това са пещерите Уайтомо. Така повечето туристи ще посещават пещерите. Не харесвате рафтинг с черна вода? Можете също така да се разходите през части от пещерната система; любителите на екстремните спортове могат да се промъкнат през по -трудни пещери.

Това, което прави пещерите Уайтомо толкова специални, е системата за осветление: милиони светещи червеи. Ще видите и сталактити и сталагмити, но светещите червеи ще привлекат вниманието ви.

Как да стигнем до пещерите Уайтомо

 • Разположени на почти 200 километра южно от Окланд, до невероятните пещери Уайтомо се стига много лесно с обществения транспорт. Автобусите, тръгващи от Auckland Central, отнемат малко под три часа, за да стигнат до пещерите. Автобусът минава през някоя прекрасна провинция и по пътя ще научите много за историята и културата на Нова Зеландия благодарение на информативния коментар.
 • Също толкова лесно е да се стигне до пещерите с кола; всичко, което трябва да направите, е да шофирате по права линия на юг. Излезте от града по държавна магистрала 1 и продължете, докато стигнете до Таупири, където след това продължете по 39. Точно след Отороханга трябва да видите табели, които ви насочват към грандиозните пещери на светещи червеи. Като цяло това трябва да отнеме около два часа и половина. Близките водопади Marokopa и естественият мост Mangapohue си заслужават да бъдат посетени, когато сте в района.
 • Друг вариант да посетите пещерите Уайтомо е да направите обиколка с екскурзовод. С включени спирки в работеща ферма и местен институт по изкуствата и занаятите, заедно с посещение на гейзерите и горещите извори на Роторуа, това е чудесен начин да видите възможно най -много от тази красива част на Нова Зеландия за един ден. Вижте отзивите и цените на пътуването.

2. Роторуа

https://maps.google.com/?ll=-38.162224,176.256393&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Карайте три часа югоизточно от Окланд и ще се приближите до Роторуа. Разположен от Маорис през 14 век, Роторуа е основна туристическа атракция в Северния остров. Той е най -известен със своята маорска култура и геотермална активност, включително гейзери и басейни с гореща кал, тъй като е на калдера. (Някои от горещите извори миришат доста лошо поради високото съдържание на сяра.)

Той получава името си от близкото езеро Роторуа, едно от 17 -те езера в региона. Роторуа е туристически спа център от 1800 -те години поради лечебните сили на естествените си горещи извори. Правителствените градини също си заслужават да бъдат посетени.

Как да стигнем до Роторуа

 • Въпреки че Роторуа е на три часа път с кола, пътуването ще мине за нула време, докато се чудите на всички невероятни пейзажи, които минавате по пътя. За да стигнете дотам, тръгнете на юг от Куинсланд по държавна магистрала 1, преди да изключите на 2. Когато това се слее с 27, просто продължете направо и го следвайте до Matamata, където завивате на 28. пътуването е завършено по магистрала 5; това ще ви отведе направо към внушаващия страхопочитание Роторуа.
 • Чудесен начин да видите Роторуа и блестящите светещи червеи на пещерите Уайтомо само за един ден е да направите обиколка с екскурзовод; те често комбинират двете заедно. В допълнение към това, гостите могат да посетят и работеща ферма и Института за изкуства и занаяти на Маори, за да научат повече за живота в страната. Вижте отзивите и цените на пътуването.

1. Комплект филми на Хобитон

https://maps.google.com/?ll=-37.857498,175.679718&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако сте фен на „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“ на Дж. Р. Толкин, определено ще искате да направите еднодневна екскурзия от Окланд до Дома на Средната земя в Хобитонов филмов комплект. Повече от 150 места в Нова Зеландия бяха използвани за заснемане на двата филмови поредици, но значителен брой бяха заснети в Hobbiton Movie Set във фамилна ферма близо до Хамилтън.

Филмовите служители избраха този сайт, защото им напомня за древна Англия. Комплектът е достъпен чрез обиколки с екскурзовод, които трябва да бъдат резервирани предварително. Ще посетите комплекти като хобит дупки и Bagshot Row.

Как да стигнем до филмовия комплект на Хобитън

 • Малко повече от два часа път с кола, Hobbiton Movie Set е много лесен за шофиране. По пътя ще преминете през някои прекрасни пейзажи. За да тръгнете, тръгнете на юг от Окланд по държавна магистрала 1. Точно преди Pokeno, изключете на 2. След известно време това се превръща в State Highway 27, след което просто трябва да следвате това докрай на юг, докато видите табели насочване към филмовата площадка на Хобитон точно покрай Матамата. Уверете се, че сте резервирали обиколка предварително, тъй като само посетители на обиколка с екскурзовод могат да посещават.
 • Тъй като трябва да направите обиколка, за да посетите Хобитон, много хора избират да направят комбинирана обиколка и да я комбинират с пътуване до пещерите Уайтомо, за да видят блестящите светещи червеи. С професионален водач на ръка ще научите за провинцията, през която пътувате, както и за историята и културата на Нова Зеландия. Вижте отзивите и цените на пътуването.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: