Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Както всеки голям град в Европа, Севиля има своя дял от забележителности, които трябва да се видят, но столицата на испанския регион Андалусия също може да се похвали с това кичозно качество, което пътуващите копнеят най-много: атмосфера. Докато оживеното съчетание на града от готическа, мудехарска, ренесансова и модерна архитектура е ослепително, жаждата за живот на севилския народ прави пътуването до Севиля толкова уникално и запомнящо се.

Има неотразима жизненост Севиля, която къпе четвъртия по големина град в Испания с топъл и слънчев блясък. Независимо дали се люлеете под ритмичното потупване на обувки с нокти на танцьорка на фламенко или танцувате цяла нощ в модерна дискотека на открито, трудно е да седите неподвижно в този завладяващ град. Преглед на върха туристически атракции в Севиля:

10. Парк де Мария Луиза

https://maps.google.com/?ll=37.374821,-5.988573&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Основният обществен парк на Севиля, Parque de María Luisa, се простира по протежение на река Гуадалкивир близо до центъра на града. Повечето от териториите на парка първоначално са били част от градините на двореца Сан Телмо и са дарени на града през 1893 г. Ландшафтен дизайнер Жан-Клод Никола Форестие е отговорен за сегашната конфигурация на парка. Паркът е известен с голямата си популация от птици, която включва гълъби, лебеди, папагали и патици. Статуи, езера и фонтани, разпръснати из парка, го превръщат в живописно и приятно място, където да се отпуснете под испанското слънце.

9. Чадър Метропол

https://maps.google.com/?ll=37.393253,-5.991881&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на площад La Encarnacion в Стария град на Севиля, току -що завършеният чадър Metropol е описан като най -голямата дървена конструкция в света. Проектирана от германския архитект Юрген Майер-Херман, сградата разполага с шест гигантски конструкции с формата на чадър, изработени от брезова дървесина, внесени от Финландия. Наричан Las Setas de la Encarnacion или Гъбите на Incarnacion, модерният дизайн предизвика почти толкова противоречия, колкото и прекомерната цена на сградата. Забавянията и промените в методите на изграждане удвоиха прогнозните разходи от 50 милиона евро. Структурата е дом на пазар, антиквариум, ресторант и площад на открито.

8. Plaza de Toros de la Maestranza

https://maps.google.com/?ll=37.386002,-5.998300&z=18

(ВИЖ КАРТА)

За посетители, които се интересуват от испанската традиция на бикоборството, Plaza de Toros de la Maestranza е дестинация, която не може да се пропусне. Най-старата арена за бикове в Испания, арена с 14 000 места датира от 1758 г., а бикоборството все още се провежда тук в неделя от пролетта до есента. Посетителите обаче не трябва да гледат корида, за да научат повече за традицията. В съседния музей са изложени артефакти и информация за известни бикове и матадори. Билетите включват вход в музея и обиколка на ринга с екскурзовод.

7. Каса де Пилатос

https://maps.google.com/?ll=37.389900,-5.987110&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в непосредствена близост до Пласа де Пилатос, Касо де Пилатос се счита за първокласен пример за андалуски дворец. Проектиран от архитект генуез Антонио Мария Априле през 1529 г., „Къщата на Пилат“ е наречена така във връзка със сина на първоначалния собственик, Фадрике Енрикес де Ривера, който е направил поклонение в Ерусалим през 1519 г. Въпреки че сградата е частна собственост на семейство Мединацели , той е отворен за обществеността за обиколки с екскурзовод през по -голямата част от годината. Отличителните черти включват поредица от картини на бикове с бикове от Франсиско Гоя, мраморна порта от 16-ти век и голямо стълбище, украсено с таван от пчелна пита в стил Mudéjar.

6. Plaza de Espana

https://maps.google.com/?ll=37.376945,-5.986944&z=18

(ВИЖ КАРТА)

През 1914 г. севилският архитект Анибал Гонсалес започва проектирането на поредица от сгради в подготовка за предстоящото иберо-американско изложение през 1929 г. Разположена близо до квартала Санта Круз в Parque de María Luisa, сградата е построена за световния панаир, за да покаже ролята на Испания в историята, индустрията и технологиите. Сред експонатите, поместени в главната сграда, бяха ръкописи, написани от испанските изследователи Колумб и Кортес. Сградите са рядък пример за архитектурно -възрожденския стил на архитектурата, който се характеризира с използване на местни материали. Днес структурите служат като държавни служби.

5. Барио Санта Круз

https://maps.google.com/?ll=37.384998,-5.990278&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на изток от Стария град, Barrio Santa Cruz граничи с река Guadalquivir. Кварталът е бил еврейският квартал на Севиля до края на 1300 -те години, когато синагогите са затворени, домовете са конфискувани и хиляди евреи или са убити, или принудени да приемат християнството. Квартал с тесни, калдъръмени алеи и улици, бариото е изпълнено с портокалови дървета, цветно оформени вътрешни дворове и малки площади, както и широк спектър от тапас барове и ресторанти. Затворен за движение на превозни средства, кварталът е идеален за посетители, които искат да изпитат атмосферата на средновековен испански град.

4. Торе дел Оро

https://maps.google.com/?ll=37.382442,-5.996467&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Никоя друга структура в Севиля не обяснява по -добре ролята, която река Гуадалкивир играе по време на колониалния период на Испания, от Торе дел Оро, Златната кула. Севиля дължи голяма част от успеха си в морската търговия на плавателната река, която предлагаше на корабите по -голяма защита от традиционното европейско пристанище. Векове наред през реката от кулата е нанизана тежка верига, за да предпази града от морски нашественици. Построена в началото на 1200 -те години, името на наблюдателната кула идва от златния блясък, който отражението на нейните строителни материали хвърля върху реката. Днес кулата е дом на морски музей, който очертава значението на реката в историята на Севиля. Посетителите могат да се насладят на гледка към воден път и град от платформа за наблюдение на покрива.

3. Катедралата в Севиля

https://maps.google.com/?ll=37.385834,-5.993056&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Построена на мястото на велика джамия Алмохад, средновековната катедрала в Севиля е построена, за да демонстрира силата и богатството на Севиля след Реконкиста. По времето на завършването си през 16 век, той измества Света София като най -голямата катедрала в света. Тя все още е третата по големина църква в Европа и най-голямата по обем. Мамутската готическа структура включва олтар, изобразяващ живота на Исус, който включва повече от 1000 фигури, покрити със златни листа. Художествените съкровища на катедралата включват „Слизане от кръста“ на Педро де Кампаня, „Санта Тереза“ на Франсиско де Зурбаран и шедьовъра на Бартоломе Естебан Мурило, „La Inmaculada“. В трансепта на църквата се намира гробницата на Христофор Колумб.

2. Алказар от Севиля

https://maps.google.com/?ll=37.383888,-5.991389&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Все още използван днес от кралското семейство на Испания по държавни поводи, комплексът Alcazar от кралски дворци, вътрешни дворове и градини е претърпял много трансформации през своята повече от хилядолетна история. През 11-ти век мюсюлманските маври построяват дворец на мястото на крепост от 10-ти век, която през 13-ти век е превърната в структура в готически стил. Сто години по -късно крал Педро наема мавритански занаятчии, за да възстановят и разширят двореца в стил Мудехар. От звездния дизайн на куполния таван в Салон де Ембахадорес (Зала на посланиците) до деликатните арки и гипсокартон на Patio de las Doncellas (Вътрешен двор на момите), Palacio de Don Pedro се счита за една от най -добрите туристически атракции в Севиля.

1. Ла Хиралда

https://maps.google.com/?ll=37.386192,-5.992417&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Хиралдата е единствената останала структура на джамията от 12-ти век, съборена по време на строителството на катедралата в Севиля. Мурите построиха минарето с поредица от рампи, за да могат пазачите да се качат на върха на кон. Днес 35 -те рампи улесняват посетителите да се изкачат до върха, за да се насладят на панорамна гледка към града отдолу. Камбанарията е покрита с бронзов флюгер, наречен El Giraldillo, който е символ, който представлява триумфа на вярата. Входът на кулата се намира в североизточния ъгъл на катедралата.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: