Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Гърция е родното място на Олимпиадата, множество философски теории и демокрация. Докато Атина е столицата на Гърция и нейният основен център, страната има повече от континента. Безброй гръцки острови предлагат поглед към културата, кухнята и начина на живот на гръцкия народ, а също така често предоставят невероятни плажове и несравнима живописна красота. Това най-доброто едноседмично пътуване прескачане на остров в Гърция започва и завършва в Атина, но включва спирки по пътя на невероятни гръцки острови като Санторини, Миконос и Делос.

1. Атина (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=37.966667,23.716667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Атина е едно от най -популярните места за започване на пътуване през Гърция, просто защото в нея се намира най -голямото летище в страната - международното летище „Елефтериос Венизелос“ в Атина. Основната атракция в Атина е Акрополът, древният висок град, построен в чест на богинята Атина. В рамките на Акропола можете да обиколите 25000-годишния Партенон, Храма на Атина Нике, Театъра на Дионисис и Пропилеята. Други забележителности с невероятна история включват стадион Панатинайко, който беше домакин на първите съвременни олимпийски игри през 1896 г., древното гробище на Керамейкос и Националния археологически музей.

Настаняване: Къде да отседнете в Атина

Вижте също: Най -добрите атракции в Атина

2. Делфи (еднодневна екскурзия от Атина)

https://maps.google.com/?ll=38.483334,22.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На върха на гръцката култура Делфи се смяташе за център на Вселената. Делфи е дом на камъка омфалос и следователно най -важният оракул на бог Аполон. Днес Делфи е популярна дестинация за еднодневни екскурзии благодарение на близостта си до Атина, но и поради невероятното състояние на руините. Няма да искате да пропуснете храма на Аполон, археологическия музей или светилището на Атина с Толос. Делфи също е прекрасно място за пешеходен туризъм или колоездене, а изобилие от тесни пътеки се извиват през планините и осигуряват зрелищни гледки над гръцката провинция.

3. Санторини (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=36.419998,25.431667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Вероятно най -известният от гръцките острови е Санторини, който е част от групата на островите Циклади в Южно Егейско море. Вулканичният остров може да се похвали със световноизвестни гледки, невероятни плажове и уникална комбинация от големи градове и малки села. Това е най -големият остров от малък, кръгъл архипелаг, който включва и Теразия. В средата на архипелага има огромна калдера, а дестинации като Ия и Фира са кацнали точно на ръба и са изправени пред вулканичния кратер, образуван преди около 3500 години. Части от привличането на Санторини включват великолепните плажове, променящия се пейзаж, скалите с изглед към морето и зашеметяващата бяла архитектура. Има безкрайни походи, плажове като Red Beach и Baxedes и няколко винарни. Можете също да вечеряте в таверна и да се насладите на местни специалитети като пържени доматени топки или пълнени лозови листа.

Настаняване: Къде да отседнете в Санторини

Вижте също: Забележителности на Санторини

4. Миконос (2 нощувки)

https://maps.google.com/?ll=37.450001,25.333332&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Миконос е друг гръцки остров, разположен в Южно Егейско море, и е изключително популярен сред посетителите, готови да купонясват до ранните часове на сутринта или да се отпуснат на красиви плажове с бял пясък. Разбира се, съществуват още исторически забележителности и може да прекарате деня в обиколка на вятърните мелници от 16 -ти век или в разглеждане на Археологическия музей на Миконос. Не напускайте обаче, без да разгледате световноизвестните плажове на острова, които включват места като Агиос Стефанос, Калафати и Платис Гиалос. След залез слънце си проправете път през варосаните сгради и криволичещите алеи на град Миконос и се насладете на оживените пазаруващи бутици, ресторанти и невероятен нощен живот в десетките барове, клубове и шезлонги, които работят до зори.

Настаняване: Къде да отседнете в Миконос

Вижте също: Най -добрите атракции в Миконос

5. Делос (полудневно пътуване от Миконос)

https://maps.google.com/?ll=37.393333,25.271111&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Миконос е чудесна база за кратко пътуване до остров Делос, родното място на Аполон и Артемида в гръцката легенда. Делос е необитаем и ежедневните фериботи могат да ви отведат там от Миконос за възможност да разгледате руините. Докато сте в Делос, ще можете да видите трите храма, посветени на Аполон, Дионисовия олтар, свещеното езеро, където се предполага, че е родена Артемида, Терасата на лъвовете, Къщата на Клеопатра и театър, датиращ повече от 2300 години, които може да побере повече от 5000 души в разцвета си. Делос също може да се похвали с музей, пълен с гръцки скулптури и вази, както и с малко кафене.

Атина (1 нощ)

Завършете острова си в Гърция с последна вечер в столицата Атина. Ако вече сте изследвали основните забележителности и музеи, прекарайте последните 24 часа, изследвайки истинската култура на града. Ако е възможно, вземете представление в древния театър „Herodes Atticus“ или развеселете местния атински отбор Panathinaikos на гръцки баскетболен мач. Потопете слънцето от един от плажовете близо до Атина като Vouliagmeni и след това направете бърза разходка през хълма Pnyx и Ardettos. Завършете деня с кебап на скара, наречен сувлаки, опитайте сладкия сладкиш, наречен катаифи, за десерт и се смесете с местните в бар в квартал Плака.

Резюме

Ден 1: Пристигане в Атина, сън в Атина

Ден 2: Нафплион или Делфи еднодневна екскурзия, сън в Атина

Ден 3: Ферибот до Санторини, нощувка в Санторини

Ден 4: Разгледайте Санторини, спите в Санторини

Ден 5: Ферибот за Миконос, спите в Миконос

Ден 6: Полудневно пътуване Делос, сън в Миконос

Ден 7: Връщане в Атина, сън в Атина

Ден 8: Отлетя вкъщи

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: