Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Столицата на Панама е подходящо нареченият град Панама, енергична и космополитна дестинация. Много пътешественици се отправят към Панама Сити като начална база за проучване на Панамския канал и това е абсолютно чудесно място за начало. Има обаче много други еднодневни екскурзии от Панама Сити, които си струва да планирате. От национални паркове до исторически крепости, има абсолютно нещо за всеки. Докато съставяте своя маршрут за пътуване до Панама Сити, не забравяйте да включите няколко от тези еднодневни екскурзии.

Карта на еднодневни екскурзии от Панама Сити

7. Национален парк Соберания

https://maps.google.com/?ll=9.074298,-79.659805&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Национален парк Соберания е идеалното еднодневно пътуване за тези, които искат да избягат от градската джунгла и да се отправят към истински природен пейзаж. Определено ще искате да посетите националния парк Soberania, ако се интересувате от наблюдение на птици или се надявате да забележите някои диви животни. В рамките на парка можете да забележите всичко-от маймуни виещи до яркозелени игуани до папагали със синя глава. Струва си да се разгледа и Las Cruces Trail, туристическа пътека, използвана от испанците през 16 век като начин за транспортиране на злато.

Как да стигнем до Национален парк Соберания

 • Разположен само на половин час от центъра на града, Национален парк Soberania е много лесен за шофиране. Просто се отправете на югозапад от Панама Сити по маршрут 1 и след това изключете на 852, който ще ви отведе до там. Можете или да паркирате на входа на пътеката Камино де Плантасион, по която е хубаво да се скитате, или да шофирате още 20 минути до Центъра за откриване на тропическите гори в Панама, който предлага фантастични наблюдения на птици.
 • Много хора, които посещават Национален парк Soberania, избират да направят обиколка с екскурзовод, тъй като професионален водач ще ви отведе на хипнотизиращ поход през джунглата. В допълнение към това можете да посетите традиционно индийско село и да направите разходка с лодка, за да разгледате прекрасния остров Маймуни. Вижте отзивите и цените на пътуването.

6. Форт Сан Лоренцо

https://maps.google.com/?ll=9.322222,-80.002777&z=13

(ВИЖ КАРТА)

В миналите векове основната дестинация на пристанището на провлака на Панама е бил градът Chagres. Днес Шагър е изоставено място, но тук ще намерите крепостта Сан Лоренцо. Известна като Fuerte San Lorenzo на испански, тази крепост е построена в средата на 18 век. Въпреки че сега е в руини, той е важна колониална реликва от историята на Панама. След като обиколите руините на крепостта, можете да разгледате района и да отделите време за наблюдение на птици или каяк. Ще се поглезите и с великолепна гледка към река Чагър и буйния зелен пейзаж под крепостта.

Как да стигнем до крепостта Сан Лоренцо

 • С изглед към карибското крайбрежие на Панама, крепостта Сан Лоренцо е на около два часа път с кола от столицата, въпреки че този маршрут включва такси. От центъра искате да тръгнете на север от града по маршрут 4, преди да се прехвърлите на 9, след като стигнете до покрайнините на Панама Сити. Следвайте го чак на север до малко извън Colon, където след това следвайте усукания Carretera Nuevo Bolivar за час до вашата дестинация. Ще преминете през много фантастични пейзажи. На връщане си заслужава да спрете в Колон, за да разгледате града.
 • Друга възможност за посещение на крепостта Сан Лоренцо е да направите обиколка с екскурзовод. Освен че проучвате крепостта, еднодневната екскурзия ще ви отведе и до посещение на части от Панамския канал и за запомняща се обиколка из остров Маймуни, където ще видите отблизо много невероятни диви животни. Докато ви отвежда от единия бряг на Панама до другия, ще видите и научите за много от най -интересните забележителности на страната. Вижте отзивите и цените на пътуването.

5. Ел Вале де Антон

https://maps.google.com/?ll=8.600800,-80.130302&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Карайте два часа югозападно от Панама Сити и ще стигнете до Ел Вале де Антон. Това е във високопланинските райони на Панама и е очарователно село, заобиколено от вулканична калдера. Черната почва на града е известна и се казва, че е идеална за земеделски дейности. Акцентът е върху новата ера и холистичните терапии в El Valle de Anton, така че много посетители идват да се презаредят, да практикуват йога или да медитират в естествената красота. Също така ще искате да разгледате красивия водопад, наречен Ел Мачо, или можете да тръгнете на поход и да потърсите гравирани йероглифични скали по пътя.

Как да стигнем до Ел Вале де Антон

 • За да стигнете до El Valle de Anton с обществен транспорт, първо трябва да стигнете до Albrook в западната част на Панама Сити. От тук ще намерите редица автобуси до El Valle. Пътуването обикновено отнема около три часа, тъй като спира по различни места по пътя. След като пристигнете, ще откриете, че всички забележителности са само на кратка разходка.
 • С кола El Valle de Anton е на два часа път с кола. По пътя ще преминете през някои прекрасни пейзажи в провинцията и упътванията не могат да бъдат по -ясни. Просто се отправете на югозапад от града по маршрут 1 и продължете по него чак до Las Uvas, където завивате на 71, който ви отвежда директно до El Valle de Anton. Веднъж там можете да паркирате колата и да се разхождате в свободното си време, или да се качите до някои от красивите гледки, които гледат към Ел Вале.
 • Чудесен начин да видите всички прекрасни забележителности на Ел Вале де Антон само за един ден е да се запишете за туристическа обиколка. Освен туризъм в спящ вулкан, обиколките включват пътуване около зоологическа градина и ботаническа градина, спирка на местен пазар на занаяти и плуване в водопад в джунглата и термален басейн. Вижте отзивите и цените на пътуването.

4. Индийско село Ембера

https://maps.google.com/?ll=9.261424,-79.518188&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ембера са група от местни хора от Панама, както и от някои региони в Колумбия. В момента в Панама живеят повече от 33 000 души, които се идентифицират като Ембера, а някои от тях живеят в традиционни, запазени индийски села. Прекрасен контраст с международната, модерна инфраструктура на Панама Сити е еднодневното пътуване до едно от селата Ембера в Индия.

Докато сте добре дошли в тези традиционни села, ще можете напълно да прегърнете културата. Може да гледате как жените тъкат кошници от палмови листа, да рисуват тялото си с местни естествени багрила или да задават въпроси за живота в миналото. Обиколките с екскурзовод са най -добрият начин да изпитате едно индийско село Ембера, тъй като те често са извън утъпканата пътека и не са лесно достъпни за посетителите.

Как да стигнем до индийското село Ембера

 • За да научите повече за богатата история и културното наследство на Панама, си струва да направите обиколка до традиционното индийско село Ембера. След като се насладят на живописно каране на кану по река Чагър, посетителите ще направят обиколка из селото и ще излязат с по -дълбоко разбиране и признателност за местната храна, обичаи и култура. Можете също така да отидете на поход в околните джунгли и да посетите близкия водопад. Вижте отзивите и цените на пътуването.

3. Круиз за разглеждане на забележителности на Панамския канал

https://maps.google.com/?ll=9.127326,-79.807823&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако сте в Панама Сити, задължително трябва да видите Панамския канал. Въпреки че има няколко начина да видите каналите и бравите му, най -доброто изживяване ще бъде чрез круиз за разглеждане на забележителности на Панамския канал. Повечето от тези пътувания продължават цял ден и те ще преминат през някои от основните брави като бравите Miraflores от тихоокеанската страна и шлюзовете Pedro Miguel от атлантическата страна. Също така вероятно ще прекарате известно време в Lago Gatún, езеро, създадено от създаването на самия канал. Ако искате да видите планините, мащабите на канала и да научите повече за неговата история в процеса, круизът за разглеждане на забележителности е идеалното еднодневно пътуване от Панама Сити.

Вземете транзитен круиз

 • Един от най -добрите начини да видите Панамския канал е да направите транзитен круиз през шлюзовете Мирафлорес. Обиколката включва шофиране по улицата Amador Causeway, която се гордее с приказна гледка към канала и самия град Панама. Вижте отзивите и цените на пътуването.

2. Исла Табога

https://maps.google.com/?ll=8.783333,-79.550003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

На по -малко от 16 км (10 мили) от брега на град Панама е Исла Табога, която някога е била обитавана от местни индианци, които са ловили риба и са живели в къщи със сламен покрив. Островът е бил използван и от англичани, французи, испанци и дори групи от пирати. Днес островът е мека за тези, които искат да избягат от градския живот и да се отпуснат сред природата. Популярните забавления за посетителите включват туризъм, риболов и наслада на плажа. Има няколко хотели, ресторанти и магазини, от които да избирате, но островът не е прекалено развит и рядко е претъпкан.

Как да стигнем до Исла Табога

 • Разположен точно до брега на Панама Сити, Isla Taboga е само на 25 до 50 минути с ферибот и след като пристигнете, всичко е на пешеходно разстояние. В Панама Сити можете да вземете ферибот от яхтен клуб Balboa или Isla Naos в края на мостовия път Amador. Между двете компании, които управляват фериботи до Исла Табога, има само около четири или пет на ден общо, така че ще искате да проверите графика, преди да се явите.
 • Прекрасен начин да посетите Исла Табога е да направите обиколка с катамаран до острова. Освен че се наслаждавате на слънцето, морето и спиращите дъха гледки, обиколката включва посещение на селото на острова, спирка за плуване и отворен бар, ако искате да купонясвате на връщане към Панама Сити. Вижте отзивите и цените на пътуването.

1. Брави Miraflores

https://maps.google.com/?ll=8.997076,-79.591866&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Ако посетите Панамския канал на круиз за разглеждане на забележителности, тогава можете да преминете през шлюзовете Мирафлорес с лодка. Ако не, все още можете да видите тези невероятни брави от сушата. Бравите Miraflores са най -близо до града и са лесно достъпни с кратко пътуване с автобус или такси. След като сте там, можете да наблюдавате големи и малки кораби, преминаващи през шлюзовете. В близост до ключалките има и музей, театър, който показва филми за създаването на Панамския канал и ресторант, който сервира много популярен международен обяд на шведска маса.

Как да стигнем до ключалките Miraflores

 • От центъра на Панама Сити бравите Miraflores са на около час път с обществен транспорт. На първо място, ще трябва да вземете автобус или метро до Estacion Albrook; това отнема около 10 или 15 минути, която и опция да изберете. Оттук е на около десет минути пеша до близката гара Albrook - Bahia H, откъдето се качвате с автобус F030 или C810 до ключалките. След като пристигнете, ще видите табели, които ви указват къде да отидете.
 • С кола пътуването отнема само около 20 до 30 минути, след като избягате от градския трафик. Просто се отправете на югозапад от центъра на града по маршрут 1 и завийте по маршрут 852, който ще ви отведе чак до ключалките Miraflores. Тъй като каналът е заобиколен от прекрасна природа, след като видите ключалките, винаги можете да посетите близките национални паркове Соберания или Камино де Крусес.
 • Друг вариант за посещение на брави Miraflores е да го комбинирате с обиколка с екскурзовод из Панама Сити. Освен че ще наблюдавате как корабите минават през шлюзовете, обиколката за разглеждане на забележителности ще ви отведе и до разглеждане на Casco Viejo, моста Amador и хълма Ancon, който предлага невероятна гледка към града. Вижте отзивите и цените на пътуването.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: