Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Мадрид е очарователен град, дом на велики музеи като Прадо и Кралския дворец. Посетителите могат да пазаруват, докато не се отбият в Ел Растро, известния градски бълха пазар, и могат да се насладят на специалитета на Мадрид: churros потопени в дебел горещ шоколад. Пътуващите могат да увеличат престоя си в испанската столица с няколко еднодневни екскурзии от Мадрид до няколко близки обекта.

7. Долината на падналите

https://maps.google.com/?ll=40.641945,-4.155278&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Долината на падналите се смята за един от най -противоречивите паметници в света. Диктаторът Франсиско Франко нареди да се построи базиликата в чест на загиналите в испанската гражданска война и използва затворници, някои от които политически, за да я издълбаят от планината. Въпреки противоречивото си начало, паметникът прави популярно еднодневно пътуване от Мадрид. Сега национален парк, разположен на няколко минути от Ел Ескориал, Долината на падналите е последното място за почивка за 40 000 души, убити през войната през 30 -те години. Църквата е и мястото за погребение на Франко, който е единственият човек, погребан там, който не е загинал в испанската гражданска война.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

6. Авила

https://maps.google.com/?ll=40.650002,-4.683333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Авила е задължително място за пътуване, които обичат да посещават църкви и катедрали. Известен като „Градът на камъка“, се съобщава, че Авила има повече готически и романски църкви на глава от населението, отколкото всеки друг град в Испания. С изглед към река, това е най -високата провинциална столица в Испания. Посетителите може да искат да си починат от обиколка на църкви, за да се разходят по непокътната градска стена, построена още през 11 век. Църквата, която трябва да посетите тук, е катедралата в Авила, която е част от градската стена и съдържа както романски, така и готически елементи.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

5. Нов замък на Manzanares el Real

https://maps.google.com/?ll=40.727222,-3.862222&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Новият замък на Manzanares el Real представя внушителна картина, тъй като тази крепост от 15 -ти век е един от най -добре запазените замъци в района на Мадрид. Другата му претенция за слава е, че тя участва в сцена в епичния филм „Ел Сид“. Замъкът е известен още като Castle de los Mendoza, защото е бил президентски дворец за това семейство. Изграден изцяло от гранит, замъкът с шест етажа е добър пример за испанската военна архитектура. Днес в него се помещава музей на испанските замъци. Намира се на 50 километра (около 30 мили) от Мадрид в подножието на планините Гуардарана.

4. Куенка

https://maps.google.com/?ll=40.066666,-2.150000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Средновековният град Куенка предлага забележителности, които пътниците няма да виждат всеки ден: къщи, висящи от скали. Куенка е град -крепост, за който се водят битки в продължение на много векове. Някои сгради, включително Catedral de Nuestra Señora de Gracia, датират от 12 век. Това беше първата готическа катедрала в Куенка, въпреки че поведението й се е променило през вековете. Куенка е добро място да попиете чар на Стария свят. Куенка е на около 160 км (100 мили) от Мадрид, което е осъществимо при еднодневно пътуване, особено ако пътниците вземат AVE или високоскоростен влак, който прави пътуването за около час.

3. Ел Ескориал

https://maps.google.com/?ll=40.581749,-4.126417&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Манастирът е само една част от комплекса, известен като Ел Ескориал, който също се състои от кралски дворец, училище и музей. Построен е през 16 век по архитект, който е работил върху базиликата Свети Петър в Рим, и е предназначена от крал Филип II да демонстрира влиянието на Испания върху християнския свят. Манастирът е известен като Сан Лоренцо ел Реал дел Ескориал, след Свети Лорънс Римски. Първоначално построен за монасите йеронимити, днес тази строга структура е заета от Ордена на Свети Августин. Сред най -популярните еднодневни екскурзии от Мадрид достъпът до Ел Ескориал е лесен поради големия брой местни влакове всеки ден.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

2. Толедо

https://maps.google.com/?ll=39.856667,-4.024444&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Толедо е древен град, който е създаден за разходки по калдъръмени улички. Изграден е на хълм, така че посетителите ще искат да започнат обиколката си на върха на хълма, след което да се разхождат, усещайки града, който Ел Греко, един от най -големите испански художници, нарича дом. Този древен град е смесица от християнска, еврейска и мюсюлманска култура и е възможно да се намерят сгради, които са били използвани и от трите религии по различно време през вековете. Алказар и катедралата трябва да се видят тук, докато марципанът е местното ястие за ядене. Високоскоростният влак AVE отнема 33 минути от гарата Atocha в Мадрид.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

1. Сеговия

https://maps.google.com/?ll=40.950001,-4.166667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Сеговия е древен град, който през вековете е принадлежал на келтите, римляните, ислямистите и християните. Градът е бил търговски център, с добра текстилна индустрия. Изабела 1, която финансира пътуването на Христофор Колумб до Новия свят, беше претъпкана кралица в църквата Сан Мигел де Сеговия през 1474 г. Посетителите няма да искат да пропуснат да видят акведукта на Сеговия, който датира от първия или втория век . Той остава архитектурно чудо днес, с 25 000 блока, държани на място без цимент. Сеговия се намира на 80 км (50 мили) от Мадрид и е само на един час път с автобус или тридесет минути с високоскоростен влак AVE.

Вижте отзивите и цените на пътуването.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: