Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Вашингтон, окръг Колумбия, е един от най -важните столици в света. Може да не е толкова голям, колкото останалите столици, но все пак е много полезен, когато става въпрос за гледане и правене на неща. Това е чудесно място да научите за историята на Америка, от разглеждане на ценни документи до разглеждане на Конгреса в действие. Десетки музеи изобилстват в централната зона. Ефективната система на метрото улеснява обикалянето на града и разглеждането на повечето от върховете туристически атракции във Вашингтон

10. Националната катедрала на Вашингтон

https://maps.google.com/?ll=38.930569,-77.070869&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Американското правителство обича да отделя църквата от щата, така че няма официална национална катедрала, но ако има такава, това би трябвало да е катедралната църква „Свети Петър и Свети Павел“ в града и епархията на Вашингтон, която се счита за духовен дом на тази нация. По-известна като Националната катедрала на Вашингтон, тази нео-готическа структура е шестата по големина катедрала в света. Тук бяха проведени погребения на президентите Айзенхауер, Рейгън и Форд. Богослуженията са безплатни, но входът се заплаща за обиколка на останалата част от катедралата.

9. Библиотека на Конгреса

https://maps.google.com/?ll=38.888699,-77.004601&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Библиотеката на Конгреса днес е най -голямата библиотека в света. Но тя имаше по -скромно начало, основана през 1800 г., за да съхранява ранните документи на Съединените щати, които бяха прехвърлени от Филаделфия във Вашингтон, окръг Колумбия През първите 100 години тя беше основно справочна библиотека за Конгреса, но днес е дом на 158 милиона елементи, които включват 36 милиона книги на 460 езика и 69 милиона ръкописи. Има най -голямата колекция от редки книги в Северна Америка. Библиотеката е отворена за обществеността, но потенциалните потребители са помолени да проверят онлайн списъка на библиотеката с фондове, преди да дойдат, за да направят изследователските материали по -лесни за намиране, когато пристигнат. Основната читалня е известна като Свещената стая и е абсолютно зашеметяваща.

8. Кварталът Джорджтаун

https://maps.google.com/?ll=38.909443,-77.065002&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Джорджтаун е исторически район, създаден в Мериленд десетилетия преди американското правителство да бъде създадено във Вашингтон, окръг Колумбия. Той стана част от столицата на страната, когато Конгресът създаде окръг Колумбия през 1871 г. Днес Джорджтаун е модерно място за живеене, работа и игра . Той е дом на топ университет, няколко посолства и Старата каменна къща, най -старата непроменена сграда в DC Разположен в северозападната част на Вашингтон, районът е служил като дом на такива известни хора като Томас Джеферсън, когато е бил вицепрезидент на Съединените щати Щати; Франсис Скот Ки, който е написал Star Spangled Banner след война от 1812 г.; и Джон Кенеди, който напусна дома си, за да се премести в Белия дом.

7. Национален музей на въздуха и космоса

https://maps.google.com/?ll=38.888332,-77.019997&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Посетителите не трябва да са деца, за да бъдат очаровани от Националния музей на въздуха и космоса. Част от Смитсоновския институт, Националният музей на въздуха и космоса предлага изобилие от практически занимания за деца от всички възрасти, от осем до 80. Музеят е съкровищница за американските въздушни и космически програми. Експонатите включват всичко-от флаера на Райт от 1903 г. до експедицията за кацане на Луната Аполо 11 до експонати за това как учените изследват космоса днес. Най-добрата част? Входът в основния музей е безплатен, въпреки че може да се начисляват такси за функции като IMAX.

6. Мемориал на Джеферсън

https://maps.google.com/?ll=38.881390,-77.036942&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Мемориалът на Джеферсън е почит към третия президент на САЩ Томас Джеферсън и включва много от неговите мисли за архитектурата. Официалният му стил прилича на Пантеона в Рим. Този дизайн предизвика противоречие, защото някои смятаха, че прилича твърде много на Мемориала на Линкълн. Дебатът беше уреден от президента Франклин Д. Рузвелт, който положи крайъгълния камък през 1939 г. Разположен в Националния мол, той се отличава със статуя на Джеферсън, гледаща към Белия дом, и има за цел да запомни възгледите на Джеферсън като държавник и философ. Тъй като японските черешови дървета трябваше да бъдат съборени за мемориала, сега той е домакин на ежегодния във Вашингтон фестивал на черешовия цвят.

5. Мемориал на Линкълн

https://maps.google.com/?ll=38.889301,-77.050110&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Мемориалът на Линкълн е зашеметяващ почит към 16 -ия президент на Съединените щати Ейбрахам Линкълн, който беше убит, докато присъстваше на театрален спектакъл. Статуя на мамут на седящия президент е заобиколена от храм в гръцки дорийски стил. Мемориалът е посветен през 1922 г., като присъства последният оцелял син на Линкълн, Робърт Тод. Разположен в западния край на Националния мол, мемориалът е мястото, където Мартин Лутър Кинг -младши произнесе своята известна реч „Имам мечта“ през 1963 г. Той също така е включен в няколко филма, вариращи от 1939 г. „Г -н Смит отива във Вашингтон“ до Никсън към епизод на Симпсън. Мемориалът е отворен 24 часа в денонощието, а рейнджърите от Националния парк са на разположение от 9:30 до 23:30 часа.

4. Паметник на Вашингтон

https://maps.google.com/?ll=38.889469,-77.035240&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Паметникът на Вашингтон е може би един от най-известните обелиски на земята. Построен през 19 век, той е паметник на военните постижения на Джордж Вашингтон по време на войната за независимост. С височина над 550 фута (170 метра), това е най -забележителната структура във Вашингтон, окръг Колумбия. Може да се види 24 часа в денонощието, въпреки че не е възможно да се стигне до върха за зашеметяваща гледка към столицата. Паметникът е затворен, тъй като е бил повреден при земетресение през 2011 г. Все още не е насрочена дата за повторно отваряне.

3. Капитолий на САЩ

https://maps.google.com/?ll=38.889721,-77.008888&z=18

(ВИЖ КАРТА)

В Капитолия на САЩ се събира Конгресът. Заседанията на Сената и Камарата на представителите са отворени за обществеността, когато органите заседат. Посетителите се нуждаят от безплатни карти, които могат да бъдат получени от офиса на техния конгресмен. В същото време те също могат да получат пропуски за обиколка на сградата на Капитолия, тъй като обиколките с екскурзовод не включват посещение на законодатели в действие. Капитолът е една от първите сгради, построени от новосъздаденото правителство на САЩ след войната за независимост. Строителството започва през 1793 г., като законодателите се срещат там за първи път през 1800 г. Централно в сградата на Капитолия е ротондата, която се намира под купола. Тук се намират почетни граждани, като президенти.

2. Белият дом

https://maps.google.com/?ll=38.897671,-77.036552&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Белият дом служи за много цели. Това е мястото, където президентът работи и живее със семейството си. Той е и символ на Съединените щати за останалия свят. Тук президентът официално се среща с лидери на чужди държави и ги домакинства на държавни вечери. Мястото за Белия дом е избрано от Джордж Вашингтон, първи президент на тази нова нация, но президентът Джон Адамс е първият, който живее в него. Той е изгорен от британците по време на войната от 1812 г., но по -късно е реконструиран. Самостоятелни обиколки са на разположение на посетителите, които планират предварително. Те трябва да поискат обиколка през офиса на своя конгресмен 21 дни до шест месеца предварително.

1. Национален мол

https://maps.google.com/?ll=38.889999,-77.023613&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Посетителите на Вашингтон, окръг Колумбия, няма да искат да пропуснат разходка по Националния мол, път, който ще ги отведе покрай много от важните обекти на столицата. Разположен в центъра на града, Националният мол се простира на запад от сградата на Капитолия на САЩ до река Потомак и на изток от Мемориала на Джеферсън до Конституционното авеню. От другата страна на улиците от мола, но все още считан за част от него, има различни музеи на Смитсониън и Мемориал на ветераните от Виетнам. На изток близките атракции включват паметници на президентите Улис С. Грант и Джеймс Гарфийлд и отразяващия басейн. С около 24 милиона посетители годишно, това е най -добрата туристическа атракция във Вашингтон.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: