Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Когато хората мислят за раи на гръцки острови, остров Миконос е това, което си представят. Със своите варосани сгради, пясъчни плажове, кристално сини води и 300 слънчеви дни, не е чудно защо този непрекъснат парти остров е една от най -популярните туристически дестинации в Егейско море. Потънал в традиции и митове, Миконос се казва, че се формира от телата на гиганти, които бяха избити от Херкулес.

Днес островът е детска площадка за знаменитости и редовна спирка за най -големите круизни кораби в света. Елате в Миконос, за да изпитате типичната гръцка островна атмосфера с лабиринтните улици на град Миконос, облицовани с малки магазини, художествени галерии, стилни барове и ресторанти. Погледнете най -популярните атракции в Микнос:

10. Супер райски плаж

https://maps.google.com/?ll=37.414772,25.368706&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Подходящо нареченият Супер Парадайз Бийч изглежда има една цел: да надхвърли Парадайз Бийч. Пътуващите, дошли в Миконос за тишина и спокойствие, трябва да стоят далеч от Super Paradise Beach, където силната музика и парти атмосферата на открито присъстват ден и нощ. Тези, които дойдоха на парти, ще намерят забавлението на плажа, което търсят, в плажния клуб JackieO ’на Super Paradise Beach. Този 24-часов плаж, подходящ за голи, не се препоръчва за семейства.

9. Ано Мера

https://maps.google.com/?ll=37.447266,25.391432&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки че е лесно да прекарате цяла ваканция в Миконос на плажа, екскурзия до Ано Мера не може да бъде пропусната. Село Ано Мера е построено около манастир от 16 -ти век, наречен Панагия Турлиани. Възстановеният манастир с неговия статуен камбанен град и мраморен фонтан може да се посещава всеки ден. Вътре в манастира има колекция от византийски реликви за разглеждане, а мраморната плочка около манастира е дом на няколко магазина за сувенири и ресторанти. В близост до Ано Мера има още по -стар манастир, манастирът Палеокастро, както и руините на византийски замък.

8. Плаж Панормос

https://maps.google.com/?ll=37.475613,25.360466&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Тези, които търсят по -релаксиращо плажно изживяване, могат да се отправят към северната страна на Миконос, където уютен залив образува плаж Панормос, а заливът защитава района от силни ветрове. По -слабо развит и по -труднодостъпен от другите плажове, Панормос Бийч има по -малко места за настаняване и по -малко посетители. Тихата красота на този плаж привлича редовна тълпа, която се наслаждава на зоната за плажен волейбол и сенчестата таверна. Разходете се по белия пясък или се насладете на разходка в околностите.

7. Panagia Paraportiani

https://maps.google.com/?ll=37.447102,25.325701&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Исторически религиозни обекти на Миконос също могат да бъдат намерени по крайбрежието, а Panagia Paraportiani е един от тях. Разположени на входа на квартал Кастро в Хора, варосаните стени на тази морска църква формират уникална форма поради необичайната конструкция на сградата. Пет малки църкви, построени една върху друга в началото на 14 век, се превръщат в Panagia Paraportiani, която може да се види днес. Асиметричната форма и рядката комбинация от архитектурни стилове, съчетани с гледката към океана, помогнаха да се направи Panagia Paraportiani един от най -фотографираните обекти в света.

6. Плаж Елия

https://maps.google.com/?ll=37.422436,25.390564&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Elia Beach е най -дългият плаж на Миконос. По -малко претъпкан и по -спокоен от плажовете за парти, Elia Beach е достъпен с автобусен транспорт от град Миконос и с лодка от Платис Гиалос. По брега можете да намерите пунктове за наемане на водни спортове, ресторанти, барове и хотели. На плажа с фин пясък спокойната атмосфера се характеризира с плажуващите, които почиват под кабани или се разхождат в чистия син океан.

5. Плаж Платис Гиалос

https://maps.google.com/?ll=37.414047,25.344303&z=18

(ВИЖ КАРТА)

От южната страна на Миконос се намира плажът Platys Gialos, подходящ за семейства, където се намират множество хотели. Гостите на хотела, отседнали на Platys Gialos, могат да ходят директно от стаите си до плажа, за да се отпуснат на шезлонг или да се насладят на водни спортове. Platys Gialos е и мини център за пътуване, където такси-лодки заминават редовно за другите известни плажове на острова. Разположен само на кратко разстояние от главния град Chora, Platys Gialos Beach се намира в живописен залив на полумесец. По протежение на плажа има изобилие от гръцки и италиански ресторанти, както и евтини и вкусни средиземноморски заведения.

4. Райски плаж

https://maps.google.com/?ll=37.410141,25.356407&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Нито едно пътуване до Миконос не е пълно без посещение на Paradise Beach, едно от най -популярните места за парти в цяла Гърция и дом на най -големия нощен клуб на острова. Известен със своите непрекъснати плажни партита, Paradise Beach често е домакин на световноизвестни диджеи, които забавляват гостите в масово популярния нощен клуб на открито, Paradise Beach Club. През деня няколко шезлонга на открито на Paradise Beach сервират коктейли на плажуващите, докато те се отпускат под покрити с трева кабани и чадъри.

3. Като Мили

https://maps.google.com/?ll=37.444485,25.325718&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Като Мили, или „долните вятърни мелници“ на гръцки, е ред исторически вятърни мелници, които стоят с лице към морето в град Чора. Определяща черта на пейзажа на Миконос, вятърните мелници с дърво и слама са построени за първи път през 16 век от венецианците. Днес запазените вятърни мелници са емблематични реликви, които са превърнати в музеи и са сред най -популярните атракции в Миконос. В момента в Миконос има 16 вятърни мелници, от които 7 са разположени на известния забележителен хълм в Хора. Посетете вятърните мелници, за да видите как венецианците впрегнаха силата на вятъра и се насладете на панорамна гледка към града и океана.

2. Делос

https://maps.google.com/?ll=37.393333,25.271111&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Миконос е чудесна база за кратко пътуване до остров Делос, родното място на Аполон и Артемида в гръцката легенда. Делос е необитаем и ежедневните фериботи могат да ви отведат там от Миконос за възможност да разгледате руините. Най -добрите забележителности на острова включват Свещеното пристанище, сега сухо езеро; Терасата на лъвовете, Къщата на Клеопатра и Къщата на Дионисий, луксозен частен дом, построен през втория век. Делос също може да се похвали с музей, пълен с гръцки скулптури и вази, както и с малко кафене.

1. Малък квартал Венеция

https://maps.google.com/?ll=37.446777,25.326443&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Както подсказва името, квартал Малката Венеция е част от Миконос, където бариерата между сградите и морето не съществува. Вълни обикалят страните на очарователните къщи, кафенета и ресторанти, които седят елегантно на ръба на водата. Построен през 16 -ти и 17 -ти век от богати морски търговци, квартал Малката Венеция е разположен на западния ръб на Chora близо до плажа Alevkantra. Романтичната атмосфера и ефирната красота на квартал Малка Венеция го превръщат в любим терен за художници, пресъздали сцената в безброй картини.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: