Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Независимо дали става дума за възможност да се насладите на единствени по рода си фестивали, на пренаселени места за разглеждане на забележителности или извън сезона, има много причини ноември да е чудесен месец за пътувания. Това е идеалното време да посетите региони, където времето е най -удобно през есента и да станете свидетели на есенните тържества, които са уникални за определено място. Следното места за посещение през ноември предлагат възможности за запомнящи се пътувания през или около този есенен месец.

10. Кайманови острови - Фестивал на седмицата на пиратите

https://maps.google.com/?ll=19.333332,-81.400002&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположени в Карибско море, Британските Кайманови острови са популярни дестинации за пътуване целогодишно, но месец ноември носи особена привлекателност. Фестивалът на седмицата на пиратите представя десетки танци, игри, паради и спортни събития на пиратска тематика, проведени на трите острова. Местните жители и посетителите се обличат като пирати, корсари и частници, за да се присъединят към забавлението.

Пристанището в Джордж Таун е домакин на фалшиво пиратско нашествие, където ужасите на откритото море са заловени, подложени на съд и прогонени от острова. Началните дати за Пиратската седмица се променят от година на година, но празненствата обикновено се провеждат през втората седмица на ноември.

9. Richterswil Räbechilbi

https://maps.google.com/?ll=47.216667,8.700000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

От 1905 г. град Рихтерсвил е домакин на най -големия годишен фестивал на ряпа в Швейцария. Известно като Räbechilbi, събитието се провежда във втората събота на ноември. Тонове ряпа и други кореноплодни зеленчуци са издълбани и украсени с рисунки, а повече от 50 000 свещи се използват за осветяването им отвътре навън. Фенерите се използват за украса на къщи, магазини и църкви. Основното събитие на Рабечилби е шествие, в което маршируващи оркестри и плувки, украсени с фенери от ряпа, дефилират из града.

8. Дивали в Индия

https://maps.google.com/?ll=21.000000,78.000000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Древен индуистки фестивал, Дивали се празнува в цяла Индия около новолунието на лунния месец Картика по индуисткия календар, което пада между средата на октомври и средата на ноември. Известен още като Фестивал на светлините, Дивали се наблюдава от хора от всички религии и е един от най -популярните празници в Индия.

Петдневният фестивал предлага възможности на семействата да се обличат в най-доброто си облекло, да украсяват домовете си със светлини и да празнуват духовната победа на светлината над тъмното с партита, фойерверки и подаръци. Дивали бележи и началото на сезона за пазаруване, така че е чудесно време посетителите да намерят изгодни оферти.

7. Парад на Деня на благодарността в Ню Йорк

https://maps.google.com/?ll=40.669998,-73.940002&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Проведеният на четвъртия четвъртък през ноември парадът на Деня на благодарността на Мейси е един от най -грандиозните зрелища в Ню Йорк. Тричасовото събитие включва плувки, маршируващи оркестри, клоуни и живи животни, но най-големите звезди са хелиевите балони с големина на мамонта с културни икони като Мики Маус, Snoopy и Hello Kitty.

Парадът включва и изпълнения на живо от шоуто на Бродуей. Докато някои предпочитат да посрещнат тълпите и ниските температури, за да разгледат отблизо, популярен начин посетителите да преживеят събитието е да отседнат в хотел с изглед към парада.

6. Сурински слон Round-Up

https://maps.google.com/?ll=14.885000,103.487999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на около 725 км (450 мили) източно от Банкок, близо до границата на Тайланд с Камбоджа, Сурин е дом на обзора на слонове Сурин, който се провежда всяка година на третия уикенд през ноември. Фестивалът започва в петък сутринта с шествие от стотици слонове, които маршируват от покрайнините на града до стадион Шри Наронг в южния край на града.

По пътя обучените животни се лекуват с храна, поставена на пътя. Изложбите на слонове продължават на стадиона през целия уикенд, завършвайки с голям финал, включващ около 2000 изпълнители, облечени в традиционно облекло.

5. Бора Бора

https://maps.google.com/?ll=-16.494400,-151.736404&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки че е само малък остров, Бора Бора е може би най -красивото място в южния Тихи океан, ако не и в света. Заобиколен от кристално чиста лагуна, оградена от бариерен риф, островът разполага с два спящи вулканични върха, покрити с буйна растителност. Най -доброто време за посещение на този тропически рай е през ноември или април, когато повечето туристи са си отишли, но времето все още е топло и приветливо. Морските курорти на Бора Бора са достъпни на разумни цени през ноември, което предлага на посетителите още една причина да посетят острова, който изследователят Джеймс Кук нарече „перлата на Тихия океан“.

4. Панаир камили Пушкар

https://maps.google.com/?ll=26.500000,74.550003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Всяка година в щата Раджастан около 200 000 души и 50 000 камили се събират в град Пушкар за ежегодния панаир на камилите. Седмичният фестивал се провежда на пълнолуние от лунния месец Картика по индуисткия календар, който се случва през октомври или ноември. През годините панаирът се превърна в нещо повече от място, където фермерите купуват и продават камили.

Той се е превърнал в пълномащабен фестивал, който включва надбягвания с камили, спортни събития, карнавални разходки и дори състезания по мустаци. Населението е приятелско и ангажиращо, а посетителите често са поканени да участват в празниците.

3. Фестивали в Чианг Май

https://maps.google.com/?ll=18.795279,98.998611&z=13

(ВИЖ КАРТА)

От ноември до април е сухият сезон на Тайланд, когато охлаждащият бриз духа на запад от Китай. Приятното време е идеално за съвпадащите фестивали Loi Krathong и Yi Peng, които се провеждат в северозападната провинция Чианг Май. Всяка година на пълнолуние в тайландския лунен календар, обикновено през ноември, хиляди се събират, за да плуват ръчно изработени кошници, украсени със свещи, тамян и спомени по реката, украсяват древните храмове с висящи фенери и пускат във въздуха фенери в стил Лана. Град Чианг Май е чудесно място да се насладите на ежегодния спектакъл на плаващи фенери.

2. Полярни мечки Чърчил

https://maps.google.com/?ll=58.769169,-94.169167&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Може да е само малък канадски град, но Чърчил привлича огромни тълпи всяка година, за да види най -известните си жители, полярните мечки. Наречен „Световната столица на полярните мечки“, Чърчил се намира в провинция Манитоба на брега на залива Хъдсън. В допълнение към полярните мечки, Чърчил е популярна дестинация и за разглеждане на китове, птици и полярно сияние.

Най -доброто време да видите полярните мечки в Чърчил е октомври и ноември, когато мечките мигрират към бреговете, търсейки морска храна. Туристическата индустрия тук предлага обиколки и превозни средства, наречени бъги за тундра, за безопасността както на туристите, така и на мечките.

1. Диа де лос Муертос в Оахака

https://maps.google.com/?ll=17.083332,-96.750000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Dia de los Muertos, или Денят на мъртвите, е национален празник в Мексико, но малко общности в страната празнуват фестивала с повече изобилие от коренното население на Оахака. По време на тридневното тържество семействата се събират на гробищата, за да почетат своите предци.

Гробовете на починали близки са украсени с цветя и декоративни черепи, а семействата пеят песни, разказват истории и споделят храна като Пан де Муерте, традиционен хляб на Деня на мъртвите. Цветни пясъчни картини са създадени в цяла Оаксака в памет на случая. Празникът започва на 31 октомври в полунощ и продължава до 2 ноември.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: