Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Безспорният фаворит на повече от 17 000 острова в Индонезия, Бали оправдава репутацията си като типичен тропически рай. Докато някои райони в Бали са страдали от свръхкомерсиализъм през последните години, все още има места за посещение в Бали, които изглеждат недокоснати от времето.

Известна като Островът на боговете, културата на Бали е доминирана от уникална форма на индуизъм, която е очевидна във всеки аспект от живота на балийците, от храмовете, които украсяват всяко кътче на острова до ежедневните предложения, които се намират във всеки дом. Независимо дали изследвате отличителната култура на балийския народ, гмуркате се в коралови рифове, изкачвате древен вулкан или слънчеви бани на широк участък от плажа, Бали може да предложи малко рай на всеки посетител.

Карта на Бали

10. Плаж Санур

https://maps.google.com/?ll=-8.683333,115.266670&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен в село Денпасар в югоизточен Бали, тихият плаж Санур е популярна дестинация за по -възрастните посетители, която е спечелила мястото с прякора „Snore Beach“. Това обаче е малко погрешно наименование, тъй като има какво да се види и направи в този морски курорт.

В допълнение към добре поддържания плаж в района, Санур има няколко важни исторически обекта, включително Храмът Бланджонг, който съдържа колона с надписи, датиращи от 9-ти век. Съседният музей Le Mayeur някога е бил дом на белгийския импресионист Адриан Жан Льо Майер и представя много от творбите на художника.

9. Нуса Лембонган

https://maps.google.com/?ll=-8.681767,115.451118&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Част от провинция Бали, Нуса Лембонган е малък остров, разположен край югоизточните брегове на континенталната част на Бали. Толкова малък, че посетителите могат да обиколят целия остров пеша за три или четири часа, Нуса Лембонган е популярна дестинация за еднодневни екскурзии.

Плажовете на острова привличат най -много посетители. Кръстен на кораловия кораб във формата на гъби, морски плаж близо до село Джунгутбату се отличава с мек на прах бял пясък и бистри тюркоазени води. Много райони около Нуса Лембонган също са добри за гмуркане и гмуркане с шнорхел, с изобилие от морски живот и здравословни корали. Сърфирането може да стане малко претъпкано, но вълните са добри.

8. Ловина

https://maps.google.com/?ll=-8.162503,115.025658&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Най-големият курортен район на северното крайбрежие на Бали, Ловина е най-известен с черния вулканичен пясък на своя 5-километров плаж. Обхващайки няколко малки села, районът е популярно място за приключения с шнорхел и гмуркане, тъй като северните води са по -спокойни от тези на юг.

Местните шкипери, управляващи традиционните аутфигери, известни като perahu, са готови да отведат посетителите в най -добрите места за гмуркане. Спокойното море е идеално за плуване и наблюдение на делфини, което прави района идеална ваканционна дестинация за семейства.

7. Пура Лухур Улувату

https://maps.google.com/?ll=-8.828889,115.085281&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Полуостров Букит, разположен в южния край на Бали, е дом на Пура Лухур Улувату, един от деветте големи индуски храма на острова. Основан през 11 век, храмът е построен на ръба на варовикова скала, изпъкнала над морето.

Въпреки че само хиндуистки свещеници са допуснати до най -съкровеното светилище, посетителите са добре дошли да обиколят територията и да се насладят на гледките с или без водач. Статуите на Ганеша ограждат входа на храмовия комплекс, а живите маймуни молят за лакомства от посетителите. Танци се изпълняват за посетители всяка вечер по залез слънце.

6. Връх Батур

https://maps.google.com/?ll=-8.242000,115.375000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Въпреки че не е най -високата точка на Бали, планината Батур се намира на един от най -драматичните пейзажи на острова. Доминиращ в североизточната част на Бали, 1717-метровият (5633 фута) връх е понякога активен вулкан, който включва четири кратера, езеро и няколко села.

Изкачването до върха на планината Батур, за да гледате изгрева, е популярно занимание. Това е сравнително лесно изкачване, което всеки в разумна форма може да постигне за около два часа. Посетителите идват и на планината Батур, за да видят Пура Улун Дану Батур, един от деветте големи индуистки храма на Бали.

5. Плаж Кута

https://maps.google.com/?ll=-8.733333,115.166664&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Веднъж заспало рибарско селце, Кута спечели славата като чудесно място за сърф през 70 -те години и оттогава остава основната ваканционна дестинация на Бали. Разположен на южната точка на острова в село Келурахан, дългият, широк пясък е един от най-добре поддържаните и живописни плажове на острова.

Известен с активния си нощен живот, южната част на плажа обикновено е претъпкана, ден или нощ. Кратка разходка до северния край на плажа обаче предлага на посетителите спокойно усещане за уединение.

4. Пура Бесаких

https://maps.google.com/?ll=-8.376400,115.516998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположена по склоновете на Гунунг Агунг, най -високата планина на Бали, Пура Бесаких се счита за най -важният от „каянган джагат“, деветте посоки, храмове, построени за защита на острова от злото.

Храмът е кръстен на бога на дракона, който според вярващите живее в дълбините на планината. Храмовият комплекс включва повече от 28 конструкции, изградени върху седем възходящи тераси. Участието в организирано турне е най-добрият начин да разгледате сайта, тъй като самоопределените водачи на място могат да бъдат агресивно взискателни.

3. Семиняк

https://maps.google.com/?ll=-8.683333,115.166664&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на югозападното крайбрежие на Бали, Семиняк е малък град, обхванат от експанзивния растеж на град Кута. Въпреки близостта си до Кута, Семиняк е една от най -изключителните дестинации за почивка на острова.

От своите бутици от висок клас и петзвездни ресторанти до луксозните си хотели и спа центрове, градът привлича добре заредени туристи от цял свят. Въпреки че сърфът е твърде коварен за повечето плувци, плажът Семиняк предлага на посетителите панорамна гледка към Индийския океан и към професионалните сърфисти, които се стичат до тази област, за да яхнат и големите вълни.

2. Танах Лот

https://maps.google.com/?ll=-8.621140,115.086647&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Разположен върху голяма скала, Tanah Lot е един от най -известните индуистки храмове в Бали. Той е бил част от балийската митология от векове. Храмът е един от 7-те морски храма, всеки в полезрението на следващия, който образува верига по югозападното крайбрежие на Бали.

Tanah Lot е едно от най -популярните места за посещение в Бали и цялата област може да бъде много заета, особено в късния следобед и преди залез слънце. Районът между паркинга и плажа в непосредствена близост до храма е лабиринт от магазини за сувенири, продаващи почти всяка балийска дрънкулка, която можете да си представите. След като посетителите си проправят път през продавачите на сувенири до плажа, те ще видят великолепния храм, кацнал на скала само на няколко метра от брега.

1. Убуд

https://maps.google.com/?ll=-8.506875,115.262360&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен сред терасовидните оризови полета, които се изкачват в подножието на централните планини на Бали, Убуд се счита за културното сърце на острова. Убуд е дом на най -важните музеи на острова, включително Музея на изкуството Neka с обширната си колекция от балийски картини. Всеки ден в целия град има танцови и музикални изпълнения, както и множество художествени галерии и занаятчийски магазини, които да разгледате.

Въпреки че Убуд отдавна е ценен като чудесно място за изучаване на балийската култура, туризмът в Убуд процъфтява експоненциално, след като беше представен в книгата и филма „Яжте, молете се, обичайте“. За щастие, отнема само кратка разходка или разходка с велосипед, за да избягате от тълпите и комерсиализма. Убуд е заобиколен от леко търкалящи се оризови полета, които създават красиво впечатление за зеленина.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: