Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Независимо дали са благословени със ослепително ярки бели пясъци или са разположени в най -идиличната обстановка, която можете да си представите; светът наистина е дом на зашеметяващ набор от красиви плажове, всеки по -спиращ дъха от предишния. Докато някои от тях се намират в сърцето на световноизвестни градове, други са сгушени на тропически острови или са прибрани дълбоко в националните паркове.

Независимо дали са подкрепени от впечатляващи скални образувания, скалисти скали или леко люлеещи се палми, тези красиви плажове наистина трябва да се видят, за да им се повярва.

10. Плаж Навагио

https://maps.google.com/?ll=37.857777,20.626667&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Подкрепена от ослепително бели варовикови скали, които се извисяват над пясъчните й брегове, плажа Навагио и искрящите тюркоазени води, които граничат с него, със сигурност рисуват красива картина. Разположен на йонийския остров Закинтос, великолепният плаж редовно се появява в туристически списания и е един от най -красивите природни условия в цяла Гърция.

Въпреки че е наречен „Плажът на корабокрушението“, поради ръждясалите останки от корабокрушение, което лежи върху пясъците му, Navagio Beach е иронично достъпен само с лодка. Пътуването през пенливите води към уединения залив е незабравимо преживяване; пейзажът става все по -добър с приближаването.

9. Баните

https://maps.google.com/?ll=18.431110,-64.443886&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Баните са разположени в южния край на Вирджиния Горда, третият по големина остров на Британските Вирджински острови. Огромни гранитни камъни лежат на купчини на плажа, образувайки грандиозни тунели и пещери, които са отворени към морето и се наводняват при отлив. Пясъчните плажове са облицовани с тропически палми, добавяйки към драматичния ефект.

8. Тапуатей

https://maps.google.com/?ll=-18.936422,-159.736893&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Tapuaetai (One Foot Island) е малък остров в атола Aitutaki на островите Кук. Той предлага на посетителя страхотна гледка към лагуната Айтутаки и в зависимост от прилива човек може да се разходи по пясъчна брега на прилично разстояние от Тапуатей. Плажът е отличен с „Водещият плаж на Австралия“ на Световните награди за пътуване, проведени в Сидни през юни 2008 г.

7. Златни Рат

https://maps.google.com/?ll=43.255829,16.633801&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Наричан „Златният рог“, Златни плъх излиза в Адриатическо море и променя формата и дължината си в зависимост от течението, прилива и вятъра. Разположен на южния бряг на остров Брач, бял камъчен плаж може да се намери само на кратко разстояние от спокойния пристанищен град Бол.

Редовно представен в предната част на списания за пътувания по целия свят, Златни Рат е една от най -популярните туристически дестинации в Хърватия поради великолепната природа и пенливите тюркоазени води. През 2009 г. е обявен за един от десетте най -добри плажове в света от Lonely Planet.

6. Олудениз

https://maps.google.com/?ll=36.549332,29.115000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Сгушен на възхитително нареченото тюркоазено крайбрежие в югозападна Турция, Олудениз е все по -популярен плаж за посещение, тъй като се разпространява информация за значителните му прелести. Означавайки „мъртво море“, Олудениз може да се похвали с фантастично гмуркане с шнорхел и гмуркане, благодарение на спокойните си кристално чисти води и невероятния морски живот.

Докато дългият му пясъчен плаж е идеален за почивка, великолепната природа наоколо със сигурност заслужава проучване. Пръстен от красиви планини, ослепителната „Синя лагуна“, с която е известен Олудениз, е задължително посещение, докато много хора отиват с парапланеризъм, за да се насладят на гледката към плажа отгоре.

5. Trunk Bay

https://maps.google.com/?ll=18.352501,-64.769722&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Trunk Bay е плаж на Национален парк на Сейнт Джон на Вирджинските острови на САЩ. Оценен като един от най -красивите плажове в света от National Geographic Society, той привлича орди пътници на круизни кораби. Удобствата на плажа включват снек -бар, душове и тоалетни, спасител и най -известната подводна пътека за гмуркане с корал на рифа.

4. Мая Бей

https://maps.google.com/?ll=7.676482,98.765282&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Откакто стана известен във филма „Плажът“ от 1999 г., заливът Мая в Тайланд е един от най -търсените плажове в света. Популярността му обаче беше такава, че тайландските власти трябваше да затворят плажа през 2022 г. и да ограничат броя на посетителите до 2000 на ден, за да помогнат за опазването и опазването на околната среда.

Заобиколен и защитен от извисяващи се варовикови скали, бял пясъчен плаж на залива Мая и примамливи води правят една от най -зашеметяващите настройки, които можете да си представите. Разположен на остров Ko Phi Phi Le, който се намира в Андаманско море, заливът Мая е удоволствие за посещение. Посетителите могат да се насладят на каяк, гмуркане с шнорхел и гмуркане из залива.

3. Плаж Уайтхейвън

https://maps.google.com/?ll=-20.250000,148.966660&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Плажът Уайтхейвън в Куинсланд, Австралия, редовно е сред най -атрактивните плажове в света и е лесно да се разбере защо. Разположен на някои от най -чистите пясъци на Земята, той се простира на около седем километра, като брилянтните тюркоазени води лежат покрай уединените му заливи и лагуни.

Поради отдалеченото си местоположение на островите Уитсънди, плажът вижда сравнително малко посетители. Можете да се отпуснете на пясъка, да отидете на каяк или да се насладите на барбекю с едва ли още една душа в очите. Достъпен само с лодка, хеликоптер или хидроплан, Whitehaven Beach се намира точно в сърцето на Големия бариерен риф.

2. Тулум

https://maps.google.com/?ll=20.214722,-87.428886&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Разположен на брега на Карибите в Мексико, Тулум е не само дом на една от най-добре запазените руини на маите в страната, но и един от най-добрите му плажове. Някога той е бил основното пристанище на град Мая Коба.

Тулум е построен около 1200 г. сл. Хр., Когато цивилизацията на маите вече е в упадък и поради това му липсва елегантността на някои други известни места. Фонът на тропическия плаж обаче прави тази една от най -популярните туристически дестинации в Мексико, която е рай за фотографа или художника.

Настаняване: Къде да отседнете в Тулум

1. Anse Source D'Argent

https://maps.google.com/?ll=-4.369976,55.826439&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Докато Сейшелите са известни с това, че са идилична и луксозна плажна дестинация, едно име се откроява от тълпата - Anse Source D’Argent. Разположен на остров Ла Диг, той е един от най -фотографираните плажове в света и фигурира в безброй туристически списания.

Един от най -добрите плажове в света, Anse Source D’Argent съдържа печеливша комбинация от големи гранитни камъни, обсипали крайбрежието, съчетани с розови пясъчни плажове и кокосови палми. С топлите води на Индийския океан, плискащи се по бреговете му, девствена и недокосната природа навсякъде около вас и екзотични птици, летящи над главата, това наистина прави остров рай като никой друг.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: