Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Май е чудесен месец за пътувания, като фестивалите празнуват всичко - от оригиналните джъмпери с бънджи до красиви слонове, участващи в панаири на храмове. Тъй като някои от най -добрите места за посещение през май ако са на малки или отдалечени места, пътниците трябва да бъдат подготвени да направят своите уговорки, особено за настаняване, много предварително. Допълнителен бонус за пътуването през този пролетен месец са температурите, които не са прекалено студени или прекалено горещи, но са подходящи. В някои случаи може да има по -малко тълпи, което прави пътуването по -релаксиращо.

10. Фестивал Hay-on-Wye

https://maps.google.com/?ll=52.080002,-3.130000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите, които смятат, че Фестивалът на сено в Hay-on-Wye, Powys, Уелс е за фермери, са изненадани. Този майски фестивал отпразнува литературата и изкуствата в малкия уелски град. Тъй като Hay-on-Wye, Powys е известен като Националния град на книгата в Уелс, тъй като този град с 1900 души има две дузини книжарници, литературен фестивал е доста подходящ. Фестивалът, обявен през 1988 г. и днес привлича 80 000 души годишно да обсъждат, за да обсъждат изкуствата с известни писатели, философи и други художници. Това е време за смислени дискусии за всички аспекти на литературния свят.

9. Холандия

https://maps.google.com/?ll=52.316666,5.550000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите, които търсят време за цъфтеж, може да искат да се отправят към Холандия през пролетта. Холандия е известна с акра и декара цветя от луковици, които разпалват страната в живи цветове. Този празник за очите започва в края на март или началото на април с деликатен цъфтеж на минзухар, въпреки че Майката Природа определя точните дати на цъфтеж. Минзухарите са последвани от нарциси, малки лалета и зюмбюли. Приблизително в края на април до май полетата са феерия от цветове, когато големите лалета цъфтят. Докато луковиците цъфтят в цяла Холандия, най -добрите полета са близо до дюните в Северно море.

8. Фестивал на слоновете Thrissur Pooram

https://maps.google.com/?ll=10.520000,76.209999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Хората обикновено не мислят за слоновете като за красиви животни, но това са 30 -те слона, които участват във фестивала на слоновете Thrissur Pooram. Слоновете носят богато украсени златни шапки, украсени с камбани и паунови пера, които се простират по хоботите им като поход по маршрута на парада. Техните водачи се качват отгоре, държейки се за високи чадъри, докато преминават друг чадър от манипулатор на манипулатор. Цветният седмичен фестивал, който датира от повече от 200 години, може да се похвали с фойерверки, които тръгват в 3 часа сутринта, народни танци и различни дейности в храмовете около храма Вадакунатанат в град Трисур в Керала. Това е един от най -популярните фестивали в Индия.

7. Луисвил - Кентъки Дерби

https://maps.google.com/?ll=38.250000,-85.766670&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Дербито в Кентъки е наречено най -добрите две минути в спорта. Конната надпревара изправя 20 тригодишни чистокръвни породи един срещу друг в бяг за розите; печелившият кон в този първи крак на Тройната корона е покрит с одеяло от рози. Дербито с дължина 1-1/4 мили е едно от най-старите конни надбягвания в Съединените щати, премиерно през 1875 г. Хиляди фенове изпълват Чърчил Даунс, в южния Луисвил, Кентъки, в първата събота на май. Жените носят луксозни шапки и шапки; ментовите джулета, приготвени с бърбън от Кентъки, са напитката на деня.

6. Андалусия

https://maps.google.com/?ll=37.383331,-5.983333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пролетта, особено май, е подходящ момент за посещение на испанската провинция Андалусия. Температурите варират в комфортните 20s ° C/60s ° F, които може да звучат хладно, но все още са достатъчно топли за потапяне в Средиземно море или слънчеви бани на плажа. Валежите са ограничени. Андалусия има два от най-посещаваните градове в Испания: Севиля и Кордоба. Пътуващите, които посещават двата града през май, ще открият по -малко тълпи, с които да се борят, което води до по -спокойно посещение. Допълнителен бонус е, че цените вероятно ще бъдат по -ниски от останалата част от годината.

5. Лаос - Бун Банг Фай

https://maps.google.com/?ll=37.383331,-5.983333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Не е нужно да сте ракетен учен, за да се насладите на фестивала Bun Bang Fai, който се провежда в Лаос на пълнолуние през май. Лаосите провеждат три дни празници, които включват музика, танци, паради и много забавления. На третия ден те изстрелват бамбукови ракети в опит да предизвикат дъждовния сезон, тъй като влагата вече е необходима за оризовите полета. Човекът, чиято ракета лети най -високо, печели титлата Роджър Рамджет; собствениците на ракети, които не летят, се изхвърлят в калта. Vientiane е добро място за посещение на този забавен фестивал.

4. Остров Петдесетница - Нагхол

https://maps.google.com/?ll=-15.760556,168.189728&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Нагхол или сухопътно гмуркане на остров Петдесетница, Вануату, е древен мъжки ритуал, който се провежда всяка събота през април и май. Казано като вдъхновение за бънджи скокове, има една голяма разлика: бънджи въжетата са еластични, лозите не. Членовете на племето се изкачват на върха на ръчно изработена 30-метрова (100 фута) лозова кула, където правят самопризнания и оплаквания във въздуха, преди да скочат с вина, вързани за глезените. Лозите трябва да са с правилната дължина. Твърде дълго и джъмпера е наранен; твърде къс и главата му не докосва земята, което се счита за късмет.

3. Филмов фестивал в Кан

https://maps.google.com/?ll=43.551300,7.012800&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Всеки май елитът на световната киноиндустрия се спуска към този град на Френската Ривиера за Международния филмов фестивал в Кан. Филми от всички жанрове се прожектират само за покани, като 20-те най-добри филма се състезават за желаната Златна палма. Филмовият фестивал в Кан, основан през 1946 г., е най -престижният филмов фестивал в света. Докато прожекциите не са отворени за обществеността, феновете могат да търсят любимите си звезди, когато влизат и излизат от киносалони, вечерят в ресторанти, пазаруват или посещават плажа.

2. Мачу Пикчу

https://maps.google.com/?ll=-13.163056,-72.545555&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Едно от най -добрите места за посещение през май е Мачу Пикчу, древният град на инките високо в перуанските Анди. Дъждовният сезон ще приключи през април и летните тълпи от северното полукълбо все още не са започнали да пристигат. Докато времето в Мачу Пикчу може да бъде темпераментно през всеки сезон, посетителите през май имат най -добрия шанс да имат прилично време. И все пак, тъй като тези приказни руини се намират на 2500 метра (8000 фута) над морското равнище, посетителите трябва да бъдат подготвени за мъгла и по -ниски температури по всяко време.

1. Вайсак при Борободур

https://maps.google.com/?ll=-7.608000,110.204002&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Будистки свещеници, носещи традиционни оранжеви одежди, идват от цяла Индонезия, за да отпразнуват Вайсак в Боробудур, древен храм, който е изграден на пластове, квадратни отдолу и кръгли отгоре. Боробудур е най -големият будистки храм в света, докато фестивалът Вайсак е най -святият ден в будисткия календар. Денят празнува раждането и живота на Буда Сидхарта Гаутама и се провежда ежегодно на четвъртия месец от китайския лунен календар. Шествието започва от храма Мендут и се извива към Боробудур. Хилядите възпяващи монаси и плувки на будистки божества съставляват парада.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: