Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Юни избухва навсякъде, тъй като светът празнува началото на лятото по различни начини, от древни религиозни церемонии до сценичните изкуства. В северното полукълбо юни е добър месец за празнуване на дълги дни, изпълнени със слънчева светлина и хубаво време на открито. Пътуващите ще бъдат принудени да изберат по-добро време за пътуване. Преглед на най -добрите места за посещение през юни:

10. Barbados Crop Over Crop Over

https://maps.google.com/?ll=13.166667,-59.549999&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Crop Over е за Барбадос какво представляват фестивалите за прибиране на реколтата на други места: време за празнуване и благодарение за успешен вегетационен период, в случая захарна тръстика. Фестивалът датира от 1780 -те години, когато Барбадос е най -големият производител на захарна тръстика в света. Уви, захарната индустрия западна в Барбадос и празникът на културата приключи през 1940 -те, за да бъде възкресен през 70 -те години. Днес това е екстравагантен празник, който започва с пеене на крал и кралица на фестивала - двамата, които са отрязали най -много захарна тръстика през този сезон. Той завършва с огромен парад, с много храна, музика на калипсо и карнавали между тях.

9. Турнир по Kirkpinar в Одрин

https://maps.google.com/?ll=41.666668,26.566668&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Докато азиатските държави може да имат свои турнири по борба с кал, турците празнуват лятното време с турнири по борба с масло. Най -големият турнир е Kırkpınar близо до Одрин, който също има отличието, че е най -старото спортно състезание в света, като първият турнир се проведе през 1362. Борци, облечени във водни биволски кожи или шорти от телешка кожа, се обливат със зехтин и се състезават в 12 категории . Всеки мач завършва, когато един борец или притиска опонента си, или го повдига над главата му. Борците се наричат pehlivan, което означава герой или шампион, тъй като първоначално борците са били войници.

8. Фестивал Dhamrai Jagannath Roth

https://maps.google.com/?ll=23.908333,90.216667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Един от най -известните индуски фестивали в Бангладеш е Рот Джатра фестивал в Дамрай. Фестивалът се провежда в храм на колесници, посветен на Джаганнатх, важен индуистки бог, който се смята за прераждане на Вишну. Това е шумен празник, тъй като барабаните, тръбите и други музикални инструменти придружават свръхразмерна колесница, известна като Рот, тъй като тя се дърпа между храмовете в огромни цветни паради. Едномесечното празненство обикновено се провежда през юни или юли, в зависимост от луната. Тъй като колесницата понякога не може да бъде спряна, тя е породила английската дума juggernaut, която означава неудържим.

7. Сан Франциско де Яре - Диаблос Данзантес

https://maps.google.com/?ll=10.183333,-66.750000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите до Сан Франциско де Яре, Венецуела, могат да очакват да се забавляват дяволски в Diablos Danzantes, който се провежда всяка година на Деня на Корпус Кристи, който е девети четвъртък след Велики четвъртък. Тогава костюмирани „танцуващи дяволи“, обикновено облечени в червени костюми, изпълняват ритуално хоро. Тези дяволи носят гротескни маски и всякакви амулети, в това, което е религиозен фестивал. Хората се молят и цветно облечените дяволи танцуват из града и църквата, преди да бъдат съборени от силите на доброто.

6. Фестивал на фолклора „Паринтинс“

https://maps.google.com/?ll=-2.627778,-56.735832&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите, които обичат да разказват истории, може да искат да се отправят на юг към Паринтинс, град, разположен на остров в река Амазонка в Бразилия, за ежегодния фолклорен фестивал на Паринтинс. Фестивалът е известен също като Bumba Meu Boi или „удари моя бик“, както се превежда на португалски. Приказката се върти около бик, който умира и е съживен от барабанисти, бременно момиче, свещеник и каубой, наред с други герои. Историята включва много музика и цветно облечени участници, включително танцьори. Традиционният фолклорен фестивал се провежда ежегодно през юни, предимно в Северна Бразилия, въпреки че тържества могат да бъдат намерени другаде в страната.

5. Санкт Петербург Фестивал на белите нощи Фестивал на белите нощи

https://maps.google.com/?ll=59.950001,30.299999&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Санкт Петербург празнува лятото по голям начин, като ежегодният му фестивал „Бели нощи“ се провежда от май до юли, а големи събития се провеждат около лятното слънцестоене през юни. Фестивалът отбелязва сезона на полунощното слънце чрез артистични изпълнения, вариращи от опера до балет до музика. Както руските, така и международните артисти изпълняват по време на празника, който завършва с Алените платна, за които се казва, че е едно от най -големите концерти в Русия. Алените платна разполагат с огромно фойерверк, което също празнува края на учебната година за деца.

4. Аляска

https://maps.google.com/?ll=63.793999,-149.164993&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Юни е чудесно време за посещение на Аляска, най -голямата от 50 -те щати на САЩ. Снегът изчезна предимно, с изключение на най -високите планински върхове; рибите хапят на полуостров Кенай, а пътеки са направени само за пешеходен преход в задния край. Времето през юни в 49-ия щат е най-доброто, което ще получи през лятото, с 24-часова дневна светлина над Северния полярен кръг. Анкъридж празнува сезона със своя фестивал на лятното слънцестоене в центъра на града. По -на север, нагоре по пътя на Феърбанкс, те празнуват лятното слънцестоене с бейзболна игра, която започва в полунощ годишно от 1906 г. насам.

3. Лятно слънцестоене в Стоунхендж

https://maps.google.com/?ll=51.178844,-1.826189&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Едно от най -добрите места за посещение през юни е Стоунхендж, където друидите и други вярващи празнуват лятното слънцестоене от хиляди години. Този праисторически монолит близо до Авебъри, Уилтшир, Англия, все още привлича хиляди хора всяка година, за да отпразнува най -дългия ден в годината. Съвременните друиди и други езически вярващи прекарват нощта преди слънцестоене пред паметника, за да могат да бъдат там, когато се разсъмва. Пътуващите трябва да бъдат подготвени за неочакваното. Английското наследство, което управлява древния Стоунхендж, казва, че групите могат да празнуват по всякакъв начин, стига да уважават свещеното място.

2. Международен джаз фестивал в Монреал

https://maps.google.com/?ll=45.500000,-73.566666&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Звуците на музиката се носят над Монреал през юни, когато хиляди музиканти и милиони фенове се отправят към Международния джаз фестивал в Монреал. Обявен за най-голямото джаз събитие в света, фестивалът привлича 3000 музиканти от най-големите джаз изпълнители в света до не толкова известните, които свирят за повече от 2 милиона посетители. Пътуващите с ограничен бюджет ще се радват да научат, че около две трети от концертите са безплатни. Улиците в центъра на Монреал са блокирани, за да станат концертни зали на открито. Други концерти се провеждат в джаз клубове и големи концертни зали. Първият джаз фестивал се състоя през 1980 г.

1. Фестивал Inti Raymi в Куско

https://maps.google.com/?ll=-13.507778,-71.982224&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Куско е домакин на втория по големина фестивал в Южна Америка, когато празнува фестивала Inti Raymi през юни. Този фестивал на слънцето възниква преди векове с инките в чест на Инти, един от най -предпочитаните им богове, за да отпразнува зимното слънцестоене, което е през юни в южното полукълбо. Фестивалът беше забранен, след като испанците завладяха инките, но се завърна в средата на 20 век. Днес перуанците носят традиционни костюми, за да празнуват с танци и паради, но масовите жертвоприношения вече не се извършват, тъй като инките пресъздават живота си в разцвета си. Цветната сцена се развива в Sacsayhuamán близо до Куско на 24 юни всяка година.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: