Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Декември е предназначен за купувачи. Тези с дълги списъци с подаръци може да искат да се отправят към Европа за коледните пазари. Декември предлага и най -доброто време в южното полукълбо. След Коледа идва Нова година, като фойерверки се разпалват по целия свят, когато една година свършва, а другата започва. Преглед на най -добрите места за посещение през декември:

10. Коледно дърво Gubbio

https://maps.google.com/?ll=43.349998,12.566667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите до Губио в италианския регион Умбрия може да не намерят много ски писти на планината Ингино, но ще намерят това, което жителите на града наричат най -голямото коледно дърво в света. Стотици светлини са нанизани от върха на планината до основата. Дървото е високо 2130 фута (650 метра) и може да се види от 30 мили. Дървото оживява през 1981 г., когато жителите на Губио решават, че искат да празнуват Коледа по различен начин. Светлините се включват на 7 декември, което е в навечерието на Непорочното зачатие и се гасят в началото на януари.

9. Фойерверки в Сидни

https://maps.google.com/?ll=-33.859970,151.211105&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите до Сидни трябва да гледат небето, ако са тук в навечерието на Нова година. Тук се развива цялото действие в пристанището в Сидни. Годишното честване започва с авиошоу и е последвано от влекачи, които пръскат вода във въздуха. Тогава австралийските аборигени пускат евкалиптов дим, за да пречистят водата, докато пътуват през пристанището. Други дейности включват осветяване на пристанищния мост и, разбира се, много фойерверки, които могат да се видят от различни точки в града.

8. Гватемала - Изгарянето на дявола

https://maps.google.com/?ll=14.633333,-90.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Освен ако хората не живеят в Гватемала, те вероятно ще бъдат само зрители на празника „Изгарянето на дявола“ в тази централноамериканска държава. Гватемалците вярват, че дяволът живее в домовете им, особено в боклука. Така че всеки 7 декември те изхвърлят боклука си по улиците, където се събират на различни места и след това подпалват. Понякога върху купчината боклуци се поставя изображение на дявола. Когато боклуците се палят, злите духове се прогонват, а дяволът също може да бяга от шумните ленти на маримба и фойерверки.

7. Насау Джункану

https://maps.google.com/?ll=25.059999,-77.345001&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Бахамците винаги са обичали да купонясват, факт, който поражда популярната теория, че Джункану започва още в края на 18 век, когато на робите се дават три почивни дни по Коледа, за да празнуват. Те носеха цветни маски, докато пееха и танцуваха по пътя си, често на кокили, през Насау. Днешното Junkanoo ще се хареса на нощните сови, тъй като парадът започва в 2 часа сутринта и продължава осем часа. Толкова време отнема на колоритно костюмирани изпълнители, в групи до 1000 всеки, да танцуват и свирят на традиционни музикални инструменти по маршрута на парада.

6. Коледа във Виена

https://maps.google.com/?ll=48.200001,16.366667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Виена в Лаос се превръща в приказна страна по Коледа, тъй като най -красивият площад в града грее със светлини и празнична зеленина. Пазарите обикновено се отварят в средата на ноември и затварят на Бъдни вечер. Пазари, продаващи различни подаръци, декорации и традиционни закуски, могат да бъдат намерени в целия град. Посетителите с деца или закупуването на подаръци за деца може да харесат пазарите в Karlsplatz или Reissenradplatz, докато пътуващите, които се наслаждават на занаятите, може да предпочетат пазара в Spittelberrg или коледното село на Maria-Theresienplatz. Може би най -старият пазар е на стария виенски коледен пазар, който се провежда на Фрейунг от 1772 г. насам.

5. Малдивите

https://maps.google.com/?ll=4.166667,73.500000&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Тъй като Малдивите могат да се похвалят със захарен бял пясък и чисто синьо море, не се нуждаят от фестивали, които да привличат посетители. Декември е чудесен месец за посещение на Малдивите, тъй като островите се радват на сухия мусон с малко дъжд и по -ниска влажност. Тези красиви острови, разположени в Индийския океан, са едни от най -зрелищните в света и не е изненадващо популярно място за меден месец. Малдивите са особено известни с многото си бунгала над водата, които обикновено разполагат със стъклени панели в подовете, така че гостите могат да видят пъстрите риби, плуващи отдолу. Малдивите са известни и със страхотните си места за гмуркане с шнорхел и гмуркане.

4. Коледен пазар в Нюрнберг Коледен базар

https://maps.google.com/?ll=49.450001,11.083333&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Какво по -забавно от това да отидете на международно пазаруване за коледни подаръци за всички в списъка. Коледният пазар в Нюрнберг (Christkindlesmarkt) лесно постига успех с пътешественици, които обичат да пазаруват, докато не паднат. Коледният базар в този германски град се отваря в петък преди първата неделя на Адвент и затваря чак на 24 декември, продължавайки традиция, която е на стотици години. Повече от 180 продавачи с украсени сергии превръщат Стария град Нюрнберг в Коледен град за празниците. Закуските, включително подправеният сайдер и Нюрнбергският брат, правят пазаруването още по -забавно.

3. Дуз - Фестивал на Сахара

https://maps.google.com/?ll=33.450001,9.016667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Палмовите дървета лесно превъзхождат постоянните жители на Дуз, освен когато се провежда Международният фестивал на Сахара. След това населението набъбва значително, когато посетителите се стичат до този оазис на ръба на пустинята в продължение на четири дни, където костюмирани изпълнители танцуват, свирят на традиционни музикални инструменти и изпълняват невероятни манипулации. Берберските мъже изпълняват дръзки каскади на кон, оставяйки зрителите да дишат. Конни надбягвания и битки с камили се провеждат, докато реконструкцията на традиционна сватба в южен Тунис завършва фестивала. Цветният фестивал е като сцена извън Лорънс Арабски.

2. Таймс Скуеър Нова година

https://maps.google.com/?ll=40.669998,-73.940002&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Таймс Скуеър е място за събития по всяко време на годината, но в никакъв момент не привлича повече посетители от Нова година. Повече от милион души задръстват площада за годишния празник, който включва музикални забавления на живо, балони и конфети. Всичко това води до полунощ, когато очите на света се настройват, за да видят огромна топка, направена от кристал на Уотърфорд. Топката започва спускането си от върха на One Times Square, когато започва обратното броене до полунощ. Той достига дъното в полунощ, традиция, която започва през 1907 г. Тогава е време за фойерверки.

1. Антарктида

Едно от най -добрите места за посещение през декември е Антарктида. Антарктида се намира в южното полукълбо, така че там е лято. Посетителите могат да изпитат до 20 часа дневна светлина. Това е и времето, когато тези очарователни пиленца пингвини започват да се излюпват. Макар и извън обичайния туристически път, Антарктида набира популярност сред пътуващите, които са били почти навсякъде другаде. Пътуващите може да се наложи да уговорят месеци предварително за това пътуване веднъж в живота. Пейзажът на Южния полюс е зашеметяващ, но посетителите няма да намерят диви цветя, въпреки че трябва да вземат бинокъл, тъй като бреговите линии са места за гнездене на прелетни птици.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: