Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Октомври е подходящ момент за тръгване. Температурите са комфортно приятни. Майката природа хвърля грандиозно шоу на открито в северното полукълбо, докато листата се превръщат от зелено в червено. Време е хората да благодарят и да празнуват сезона. Преглед на най -добрите места за посещение през октомври:

10. Фестивал Awk Phansaa във Виентян

https://maps.google.com/?ll=17.966667,102.599998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Октомври бележи края на тримесечния будистки пост, който се отбелязва с фестивала Awk Phansaa, на който хората пускат украсени лодки, направени с бананови листа във водни басейни. Съвпадащи с това събитие са Bun Nam (фестивал на водата) и Boat Racing Festival. Във Виентян лаосите оставят даренията в храмовете на града на разсъмване. Вечерта те поставиха декорирани плувки, които се носят в река Меконг, за да благодарят на духовете на реката. Състезанията с лодки се провеждат на следващия ден.

9. Салем Хелоуин парти

https://maps.google.com/?ll=42.516846,-70.898506&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Преди векове, когато Нова Англия беше доминирана от пуритани, Салем придоби известност с изпитанията си за магьосничество. Почти 400 години по-късно вещиците все още са живи в Салем, тъй като този град в Масачузетс организира едномесечно парти за Хелоуин. Екстрасенси, вещици, магьосници, призраци и гоблини преследват града за ежегодното събитие. Има фестивал на мъртвите, на който хората се насърчават да се свържат с скъпо заминалите си чрез психически четения. Посетителите могат също така да обиколят къщи с духове, да се насладят на магическо шоу, да се насладят на карнавална езда, да слушат призрачни истории или да вземат призрачен парад.

8. Баколод - фестивал MassKara

https://maps.google.com/?ll=10.666667,122.949997&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Фестивалът MassKara предлага 20 дни веселие в Баколод, столицата на филипинската провинция за производство на захар. Той възниква като начин да покаже трудностите, претърпели хората от Негрос, и продължава и днес като начин да се забавлявате и да стимулирате местната икономика. Участниците рисуват лицата си или носят маски и носят цветни шапки и костюми. Пиенето на бира и танците по улиците са най-популярните занимания, но има и състезания за улавяне на прасета, правене на маски и катерене на стълб. Това е добро място за пътешественици, които събират народни произведения и занаяти, за да пазаруват.

7. Флорида

https://maps.google.com/?ll=28.100000,-81.599998&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Пътуващите до Флорида не могат да сбъркат, ако решат да посетят Съншайн Стейт през октомври. Температурите са се понижили до 70 градуса до 80 градуса от горещите летни дни, което го прави много удобен за разглеждане на многобройните атракции на щата. Тълпите обикновено са по -малко, тъй като училището отново е на сесия и годишното ято снежни птици тепърва предстои. Крайбрежните води са все още достатъчно топли, за да плуват; заедно с бански костюми, пътуващите трябва да хвърлят в дъждовно пончо, тъй като е възможно малко дъжд.

6. Тхимпху Цечу

https://maps.google.com/?ll=27.466667,89.641670&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Атмосферата е шумна, празнична и религиозна, тъй като бутанците празнуват Thimphu Tsechu, фестивал, датиращ от 17 -ти век. Най-цветната част от този многодневен фестивал са етническите народни танци, които се провеждат в двора на Ташичо Дзонг в столицата на Бутан. Там мъже, включително монаси, се обличат в сложни, цветни традиционни костюми, за да изпълняват народни танци под най -доброто от барабаните и тарелките. Танцьорите бяха традиционни маски. Празникът също е време за посещение на семейството и приятелите в спокойна, забавна атмосфера. Това е един от най -големите фестивали в Бутан.

5. Плитвишки езера

https://maps.google.com/?ll=44.883888,15.605278&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Плитвишките езера са колоритно място за посещение по всяко време на годината, но този хърватски регион се старае, когато става въпрос за есенна зеленина. Считан за един от най -живописните райони в Европа, лазурно синьото Плитвишко езеро е ефектно подобрено през есента, когато дърветата демонстрират своите блестящи есенни цветове. Този хърватски национален парк предлага туристически пътеки за пътешественици, които искат да се запознаят близко и лично с Майката Природа. Фотографите трябва да се уверят, че имат много филмови карти или карти с памет, за да уловят есенната красота на района.

4. Фиеста с балони в Албакърки

https://maps.google.com/?ll=35.110703,-106.609993&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Дом на най -голямото събиране на балони с горещ въздух и любители на балони в света, Албакърки е едно от най -добрите места за посещение през октомври. През този есенен месец най -големият град на Ню Мексико е домакин на Международната балонна фиеста в Албакърки, която включва концерти и фойерверки, както и масови изстрели на балони ден и нощ. Много хора присъстват на събитието просто за да видят дисплея от земята, но градът позволява на оторизирани оператори да предлагат едночасови разходки на посетителите и по време на фестивала.

3. Непал

https://maps.google.com/?ll=26.530001,86.730003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Октомври е чудесно време за преходи в Непал. Това е началото на сухия сезон, но все още не е толкова сухо, че зеленината от дъждовния сезон е изсъхнала. Температурите са меки и повечето дни предлагат невероятна гледка към Хималаите. Това го прави чудесно време за преход до базовия лагер на Еверест; изчакайте няколко месеца и може да е твърде снежно, за да стигнете до там. Непалците също празнуват този месец редица индуски фестивали, включително Дашайн и Тихар.

2. Нова Англия

https://maps.google.com/?ll=43.907001,-70.690002&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Да посетите Нова Англия през есента означава да видите най -доброто дело на майката природа. Горите са живи с оживената зеленина на октомври в славни червени, портокалови, златни и жълти цветове, докато дърветата свалят листата си в подготовка за зимата. Почти всяко място в Нова Англия е добро място да се превърне в листа, но Мейн, Ню Хемпшир и Върмонт са особено добри. Отделете време да спрете и помиришете листата - всеки има различен аромат. Предварителните условия за настаняване са задължителни. Залага се да се придвижвате по задните пътища, тъй като те може да не са толкова задръстени от туристи.

1. Октоберфест в Мюнхен

https://maps.google.com/?ll=48.133331,11.566667&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Октоберфестът е наречен най -голямото бирено парти в света, тъй като привлича повече от шест милиона посетители годишно. Преди да свърши, хората ще са изпили повече от пет милиона литра (1,3 милиона галона) бира. Горе -долу Октоберфест започна като неофициален сватбен прием за престолонаследника принц Лудвиг, който по -късно заради краля, и принцеса Тереза, която се ожени на 12 октомври 1810 г. Жителите на Мюнхен бяха поканени да купонясват пред портите на града. Докато бирата е очевидното привличане, хората също празнуват Октоберфест с карнавали, парад на костюми, концерти и огромна католическа маса.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: