Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Япония е една от най -популярните туристически дестинации в света. Това е уникално съчетание от традиционно и модерно, с много храмове и сгради от миналото, съжителстващи със съвременни постижения в архитектурата и технологиите. Посетителите могат да се потопят в японската история и култура един ден и да видят бъдещето чрез технологичните разработки на следващия.

Почти всички исторически обекти все още се използват за първоначалните си цели, като остават отворени за обществеността. Природната красота на Япония може да се види през цялата година. В допълнение, Япония има една от най -ниските нива на престъпност в света, което я прави идеална за туристи. Преглед на върха туристически атракции в Япония:

10. Мемориал на мира в Хирошима

https://maps.google.com/?ll=34.395473,132.453522&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Мемориалът на мира в Хирошима е завладяващ почит към живота, загубен при атомната бомба, хвърлена върху Хирошима на 6 август 1945 г. Разположен в парк, мемориалът представя Genbaku Dome, единствената сграда, останала в околността след падането на бомбата. Това сурово напомняне за свят във война напомня на посетителите за важността на човешкия живот и почита жертвите, така че те никога да не бъдат забравени.

9. Паркът на маймуните Jigokudani

https://maps.google.com/?ll=36.732800,138.462708&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Jigokudani Monkey Park е известен район с горещи извори близо до Нагано ,. Името Джигокудани (което означава „Долината на ада“) се дължи на парата и врящата вода, която издухва замръзналата земя, заобиколена от стръмни скали и страхотно студени гори. Той е известен със своята голяма популация от диви снежни маймуни, които ходят в долината през зимата, когато снегът покрива парка. Маймуните се спускат от стръмните скали и гората, за да седнат в топлите горещи извори, а вечер се връщат към сигурността на горите.

8. Кийомизу-дера

https://maps.google.com/?ll=34.994999,135.785004&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Будисткият храм Кийомидзу-дера се намира в Източно Киото и може да бъде проследен до 798 година. Вътрешният водопад, захранван от външната река, поддържа храма в хармония с природата и не е използван нито един пирон в строителството. Докато местните жители скачаха от ръба, за да имат изпълнено желание (с процент на оцеляване 85,4%), съвременните посетители могат да се насладят на светилищата и талисманите и произведенията на изкуството, без да рискуват живота и крайниците си.

7. Замъкът Химеджи

https://maps.google.com/?ll=34.839443,134.693893&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Замъкът Химеджи се счита за най -добрия съществуващ пример за японска замъчна архитектура. Той е бил укрепен, за да се защитава от врагове през феодалния период, но е бил възстановяван многократно през вековете и отразява различните периоди на проектиране. Той оцеля след бомбардировките през Втората световна война и често се вижда във вътрешни и чуждестранни филми, включително филма на Джеймс Бонд „Ти живееш само два пъти“. Белият екстериор и дизайн придават на замъка вид на птица, която лети, печелейки замъка прозвището „замъкът на бялата чапла“.

6. Великият Буда на Камакура

https://maps.google.com/?ll=35.316830,139.535690&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Великият Буда на Камакура е колосално представяне на открито на Амида Буда, една от най -известните будистки фигури в Япония. Излят от бронз, Великият Буда е на височина над 13 метра (40 фута) и тежи близо 93 тона. Статуята датира от 1252 г. Въпреки че първоначално е била поместена в малък дървен храм, сега Великият Буда стои на открито, тъй като първоначалният храм е бил отмит при цунами през 15 век.

5. Храм Тодайджи

https://maps.google.com/?ll=34.689167,135.839722&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Храмът Тодайджи в Нара е подвиг на инженерството. Това е не само най -голямата дървена сграда в света, тя е дом на най -голямата бронзова статуя на Буда в света. Заобиколена от красиви градини и диви животни, училището по будизъм в Кегон е съсредоточено тук, а основанията съдържат много артефакти от японската и будистката история. На елените е позволено да се скитат свободно като пратеници на шинтоистките богове.

4. Токийската кула

https://maps.google.com/?ll=35.658611,139.745560&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Токийската кула е свидетелство за напредъка на технологиите и съвременния живот. Вдъхновен от дизайна на Айфеловата кула, той е втората най-висока изкуствена конструкция в Япония и функционира като комуникационна и наблюдателна кула. Посетителите могат да се изкачат на кулата за несравнима гледка към Токио и околните райони, както и да посетят магазини и ресторанти.

3. Императорски дворец в Токио

https://maps.google.com/?ll=35.684753,139.752457&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Японският император прави своя дом в Токийския императорски дворец. Той също така функционира като административен център и музей за представяне на японското изкуство и история. Дворецът е разположен върху руините на по -стари замъци, разрушени от пожар или война, а архитектите са почитали миналото, като са включвали елементи от дизайна на различните епохи в съвременния дворец. Новият дворец е заобиколен от традиционни японски градини и има много приемни и функционални зали за приемане на гости и посрещане на обществеността.

2. Планината Фуджи

https://maps.google.com/?ll=35.358002,138.731003&z=13

(ВИЖ КАРТА)

Планината Фуджи е най -високата планина в Япония с 3 776 метра (12 388 фута). Изключително симетричният конус на вулкана е добре познат символ на Япония и често е изобразяван в изкуство и фотографии, както и популярна туристическа атракция за туристи и катерачи. Приблизително 200 000 души се изкачват на планината Фуджи всяка година, 30% от които са чужденци. Изкачването може да отнеме между три и осем часа, докато спускането може да отнеме от два до пет часа.

1. Златен павилион

https://maps.google.com/?ll=35.039444,135.729446&z=18

(ВИЖ КАРТА)

Кинкаку-дзи или Храмът на Златния павилион е най-популярната туристическа атракция в Япония и Киото. Павилионът първоначално е построен като вила за пенсиониране на Шогун Ашикага Йошимицу в края на 14 век. За съжаление, павилионът е изгорен през 1950 г. от млад монах, който е бил обсебен от него. Пет години по -късно храмът е възстановен като точно копие на оригинала. Акцент се поставя върху хармонирането на сградата и околните градини. Павилионът е покрит със златни листа, които подчертават отражението на павилиона в езерото и отражението на езерото върху сградата.

Помогнете на развитието на сайта, споделяйки статията с приятели!

Категория: